piotr1033 16.02.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witam potrzebuję pomocyNa belkach więźby dachowej zauważyłem pęknięcia i wysypujący się z nich biały proszek. Nie wiem co z tym faktem zrobić i jak zabezpieczyć całą więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek59 17.02.2007 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 To są korniki. Jeżeli jak mówisz tego "proszku " jest dużo to jest problem bo więźba może nadawać się do wymiany. Jeżeli mało to są odpowiednie środki żeby to zahamować i usunąć szkodniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 18.02.2007 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Kornik drukarz to chyba bezpośrenio pod korą, a nie w drewnie od wielu lat jak się domyślam zabudowanym? Ale jeśli jest to jakiś szkodnik drewna to trudna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr1033 18.02.2007 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 To nie korniki. Czytałem że mogą to być grzyby powodujące rozkład drewna, ale jak ten proces powstrzymać i czy to jest możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek59 19.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Odziedziczyłem po rodzica stary dom na wsi i na strychu na belce stropowej i krokwiach tego "białego proszku" trochę jest i nie sądzę czy da się to naprawić jak tylko wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.02.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 http://www.szkielet.com.pl/ochrona.php?show=spuszczel tu masz wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts