Kris2222 16.02.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Szukam odpowiedniego kotła do kotłowni mojego domku.Chyba juz wszystkie zobaczyłem, RECO wydał mi sie trochę " mercedesowy" tylko pytanie czy coś ma z mercedesa czy tylko tak wygląda ? Gabaryty można mu wybaczyć , jakoś go zasypie Może ktoś ma ? Prosiłbym o ocenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 17.02.2007 00:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jestem posiadaczem Reko 54kW i narazie jestem zadowolony. Bardzo prosty i czytelny sterownik (w przeciwienstwie do Viadrusa). Ma dwa ruszta na: 1.drzewo (bardzo duza gardziel) 2.eko groszek. Mozna palic w nich rownoczesnie, fajna sprawa. Zasobnik na ekogroszek o poj. 0,5m3. Jednym slowem to solidny zeliwny piec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 17.02.2007 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 slavus ile masz sterowników pokojowych do niego podłączonych.Ja bede miał dwa parter jeden i poddasze tylko przeważnie kotły maj jedno wejście.Jak wygląda u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 18.02.2007 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Jakos mało znany ten mercedes wśród kotłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 18.02.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 zajrzyj do wątku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=79274&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 18.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 slavus ile masz sterowników pokojowych do niego podłączonych.Ja bede miał dwa parter jeden i poddasze tylko przeważnie kotły maj jedno wejście.Jak wygląda u ciebie? Chodzilo mi o sterownik przy samym piecu. Jesli chodzi o sterowniki pokojowe to takowych wogole nie instaluje. Doszedlem do wniosku ze temp. w pokojach bede sterowal za pomoca zaworow termostatycznych na grzejnikach. (piec mam zamontowany w pensjonacie, glowice termostatyczne beda mialy blokady, Gosc przyjezdza ustawiam temp. i blokuje, Gosc wyjezdza ustawiam na 7C.). Swietnie sprawdza mi sie taki system w prywatnym domu. Mysle jedenynie nad sterownikiem umieszczonym na zewnatrz budynku (R-eko ma na dniach taki wprowadzic, albo juz wprowadzilo do swojej oferty). Serdecznie pozdrawiam z malowniczego Ustronia (Beskid Slaski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ogrzewacz 22.02.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Witam.Jeżeli chodzi o kotły r-eco to wszystkie automaty czyli te na eko-groszek posiadają wyjście na termostat pokojowy.U mnie pracuje od pół roku. mam dom 200m2 spala około 12-17kg na dobę.Oczywiście dom mam dobrze ocieplony.Kocioł pracuje rónież na cele ciepłej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaZiel 22.02.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Hej. To mój pierwszy wpis na forum, do tej pory tylko podglądałam. Chciałabym coś więcej się dowiedzieć na temat tego kotła, widziałam go w muratorze i zastanawiam się jak działa w praktyce, bo wygląd ma jak kotły gazowe. Jak można to jeszcze interesowała by mnie cena - wg muratora od 10 tys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 22.02.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Chciałam zapytać czy taki piec może dobrze współpracować z ogrzewaniem podłogowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 25.02.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Hej. To mój pierwszy wpis na forum, do tej pory tylko podglądałam. Chciałabym coś więcej się dowiedzieć na temat tego kotła, widziałam go w muratorze i zastanawiam się jak działa w praktyce, bo wygląd ma jak kotły gazowe. Jak można to jeszcze interesowała by mnie cena - wg muratora od 10 tys ? Zajzyj prosze na oficjalna strone Reco: http://www.r-eco.pl/ Tam znajduja sie aktualny cennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 25.02.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Chciałam zapytać czy taki piec może dobrze współpracować z ogrzewaniem podłogowym? Trzeba zamontowac na instalacji tzw. mieszacz wody. Zawor trojdrozny. Ustawiamy na nim zadana temperature jaka ma osiagnac podlogowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rifle 07.03.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 WitamTeż przymieżam sie do kotła reco ale instalatorzy powiedzieli że są w nim kłopoty z komputerem.Czy ktoś z użytkowników może sie na ten temat wypowiedzieć.Pozdrawiam Rifle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slavus 08.03.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Pale juz drugi miesiac i rzadnych problemow ze sterownikiem wrecz przeciwnie bardzo prosty i czytelny w obsludze. Pozdrawiam z malowniczego Ustronia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rifle 08.03.2007 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam Dziękuje za opinie o tym kotle.Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś to poprosze o podzielenie sie nimi .PozdrawiamRifle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts