Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kotły RECO? kto takiego ma?

Recommended Posts

Jestem posiadaczem Reko 54kW i narazie jestem zadowolony. Bardzo prosty i czytelny sterownik (w przeciwienstwie do Viadrusa). Ma dwa ruszta na: 1.drzewo (bardzo duza gardziel) 2.eko groszek. Mozna palic w nich rownoczesnie, fajna sprawa. Zasobnik na ekogroszek o poj. 0,5m3. Jednym slowem to solidny zeliwny piec.

slavus ile masz sterowników pokojowych do niego podłączonych.

Ja bede miał dwa parter jeden i poddasze tylko przeważnie kotły maj jedno wejście.Jak wygląda u ciebie?

Chodzilo mi o sterownik przy samym piecu. Jesli chodzi o sterowniki pokojowe to takowych wogole nie instaluje. Doszedlem do wniosku ze temp. w pokojach bede sterowal za pomoca zaworow termostatycznych na grzejnikach. (piec mam zamontowany w pensjonacie, glowice termostatyczne beda mialy blokady, Gosc przyjezdza ustawiam temp. i blokuje, Gosc wyjezdza ustawiam na 7C.). Swietnie sprawdza mi sie taki system w prywatnym domu. Mysle jedenynie nad sterownikiem umieszczonym na zewnatrz budynku (R-eko ma na dniach taki wprowadzic, albo juz wprowadzilo do swojej oferty).

Serdecznie pozdrawiam z malowniczego Ustronia (Beskid Slaski)

Witam.

Jeżeli chodzi o kotły r-eco to wszystkie automaty czyli te na eko-groszek posiadają wyjście na termostat pokojowy.

U mnie pracuje od pół roku. mam dom 200m2 spala około 12-17kg na dobę.

Oczywiście dom mam dobrze ocieplony.Kocioł pracuje rónież na cele ciepłej wody.

Hej. To mój pierwszy wpis na forum, do tej pory tylko podglądałam. Chciałabym coś więcej się dowiedzieć na temat tego kotła, widziałam go w muratorze i zastanawiam się jak działa w praktyce, bo wygląd ma jak kotły gazowe. Jak można to jeszcze interesowała by mnie cena - wg muratora od 10 tys ?

Hej. To mój pierwszy wpis na forum, do tej pory tylko podglądałam. Chciałabym coś więcej się dowiedzieć na temat tego kotła, widziałam go w muratorze i zastanawiam się jak działa w praktyce, bo wygląd ma jak kotły gazowe. Jak można to jeszcze interesowała by mnie cena - wg muratora od 10 tys ?

Zajzyj prosze na oficjalna strone Reco: http://www.r-eco.pl/ Tam znajduja sie aktualny cennik.

• 2 weeks później...