Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy zakładac ogrzewanie podłogowe w pomieszczeniach typowo gospodarczych typu:

spiżarnia

kotłownia

pralnia

garaż oczywiście miejscowo ?

Napiszcie swoje przemyślenia, czy brak ogrzewania w tych pomieszczeniach może spowodowac np grzyba?

Odnośnik do komentarza
https://forum.murator.pl/topic/72329-czy-zak%C5%82adac-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe-w-spi%C5%BCarni-kot%C5%82owni/
Udostępnij na innych stronach

W spiżarni - nie - albo tak ale z możliwoscia zakręcenia - niższa temperatura dłużej utrzyma ci świeżośc pożywienia i słoiki też nie lubią stac w za ciepłyc pomieszczeniac. W pralni o ile będzie pełnić rolę szuszarni - obowiązkowo. Ja nie zrobiłem w pralno-kotłowni i żałuję bo nic tam nie schnie. W kotłowni raczej nie potrzeba bo i po co. A po co garaż miejscowo? Ja nie grzeje i nie spda temperatura poniżej +8.
tak jak napisał Markog. nic dodać nic ująć. absolutnie "nie!" w spiżarni. tam ma być tak zimno jak w lodówce. przechowujemy w niej wszystkie warzywa, owoce, i całe zapasy mąki, cukru, kaszek, ryżu itp. garnek z zupą też tam znajdzie miejsce.

Pytanie wcale nie takie głupie jak myślisz :wink:

W zimnej spiżarni trzeba stosować drzwi z uszczelkami i najlepiej dolnym progiem, ewentualnie zamiast progu na dolnym rancie drzwi montuje się uszczelnienie w postaci krótkiej gęstej szczoteczki.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...