Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

poziom kafli w kabinie

Doki

Recommended Posts

Poratujcie, bo chyba przekombinowalem. Poniewaz sprawa naglaca, pozwolilem sobie na cross-posting.

Wymyslilem sobie tak: w lazience polozyc 3.5 kafla (wys. kafla= 50 cm), plus 10-cm dekor= razem 185 cm. Brodzik w rogu lazienki ma 6 cm wysokosci, ale jest wpuszczony w wylewke, wiec po postawieniu kabiny wysokosci 180 cm powinno sie zgadzac. Powinno :sad:.

Kafle koncza sie 178 cm nad krawedzia brodzika. Co dalej? Czy walnac jeszcze jeden dekor tylko w tym rogu, czy polozyc gora jeszcze jeden kafel, czy pociagnac tylko tam kaflami az do sufitu? Jakie jest zdanie zbiorowej madrosci forum? Sek tez w tym, ze kafle przywiozlem z Polski i dokupienie bedzie odrobinke klopotliwe...

A juz wole nie myslec co bedzie gdy okaze sie, ze kabina jest wyzsza niz 180 cm. :eek:

Nie wiem jak Zbiorowa Mądrość Forum! :lol: Ale ja osobiscie jakoś tak bym pokombinowała żeby przy kabinie mieć kafle do samej góry, bo w innym przypadku plesnie, plany, zacieki, bród..........A decor też zciagany z koś tam czy miejscowy? Bo kto powiedział że tylko jeden pasek dekoru? A może tak dwa w róznych miejscach?

to jest stary trick kaflarzy albo fliziarzy: kończą klejenie tam gdzie kończy się kafel albo płytka i potem dopiero robią sufit - mowa oczywiście o suficie podwieszanym, jakie często robi się w łazienkach

czy to może pomóc w Twoim przypadku ?

A ja proponuję jeszcze coś innego,wg zasady jeśli nie możesz czegoś ukryć uwydatnij to. Kafelki do sufitu nie wyglądają dobrze.Dobierz kafelki w kontrastowym jeśli to możliwe kolorze i dodaj jeden rząd nad kabiną,byłoby dobrze dać je również jako pojedyncze pasy wzdłóż kabiny.Napisz coś więcej o kafelkach

No tak ,trochę trudno oglądać kafelki w internecie,zapewne trochę zniekształca to prawdziwe kolory.Myślę że możesz poszukać kafelek w kolorze użytym w dekorach. Byłoby dobrze żeby były jednobarwne ,matowe.I nimi wykończyć okolice kabiny prysznicowej. :wink: