Gość 18.12.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 YEYO powiedz jak on sobie poradzi z nadmiarem mocy do c.o?Też myślę o takim piecu, tylko trochę słabszym, ale min. mocy ma 12 kW. To też wydaje się trochę za dużo. Oczywiście chodzi o ekonomiczną pracę.Bob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 18.12.2003 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 Z ekonomią nie powinno być problemów, ale empirycznie nie sprawdziłem. Jutro mam pierwsze uruchomienie popytam serwisanta może czegoś się dowiem. U mnie wyszło z obliczeń projektanta c.o 24kW. Trochę powiększyłem grzejniki i zmieniłem na drabinkowe w łazienkach więc 18-26 kW powinno być cacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.12.2003 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2003 U mnie projektant wyliczył moc 22 kW, a instalator na 13 kW. Niezły rozrzut, nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaran 22.01.2004 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Był w tym wątku poruszany temat kotła Ecoterm Termetu a właściwie prośba o informacje do użytkowników. Nestety bez odzewu. Kociał wygląda OK patrząc na dane katalogowe. Mała minimalna moc 4,9, wymiennik z kwasówki, kotłownia za ok 5,9-6k PLN. Wstyd dla Termetu ale wielu ich Autoryzowanych Dystrybutorów nie ma w swojej aktualnej ofercie tego kotła, nie mówiąc już o jego znajomości. Może jednak mimo takiego podejścia Termetu do sprzedaży, kilkoro z Was kupiło taki kocioł i zechciałoby podzielić się swoimi spostrzeżeniami dot. tego kotła. Dzięki, Marcin. Pisałem już raz ten post kilkadziesiąt minut temu ale chyba coś nie wyszło Jeżeli pojawią się dwa z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Słyszałem, że z Termeta dobrze żyją serwisanci dlatego sprzedawcy nie chcą go sprzedawać. Ale ci u których widziałem byli zachwyceni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobertOC 22.01.2004 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Ten wyżej to byłem ja - RobertOC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 22.01.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2004 Nie wiem dlaczego Termet jest tak tani, ale stronę internetową mają super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts