magdakarnas 17.02.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam Was wszystkich serdecznie. Zdecydowalismy sie na wybudowanie domu na odleglosc. Jestesmy najbardziej zieleni z zielonych. Nie mamy zadnego pojecia o budowie w Polsce, dlatego tez kazda porada bedzie dla nas przydatna. Jestesmy wlasnie po rozmowie z budowniczym, ktory za stan surowy otwarty bez piwnicy chce $ 50 tys. Domek ma powierzchnie 172 m i ma dosyc skomplikowany dach i tarasy. Ponizej podaje link do strony z projektem. http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&z=opis&id=3983 Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 17.02.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Cena jest po prostu dziwnie niska, ale zależy jeszcze z jakich materiałów. Jaka ściana, czym kryty dach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdakarnas 17.02.2007 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Chyba zapomnialam dodac, ze to tylko robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 17.02.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jeżeli to sama robocizna bez materiałów, to Ci powiem ze tanio nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 17.02.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 bez przesady 50 tys za taki dom to dużo. trzeba brać tylko co oni wcześniej wybudowali ? mnie mój z14 wycenili na 40 tyś , a tu sam dach tak na oko 20 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdakarnas 17.02.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Czy moglibyscie mi doradzic ile powinnam im zaproponowac. Problem jest taki, ze oni beda tez dowozic material. Jak wspomnialam wczesniej, bede to nadzorowac na odleglosc. Jak jest przyjete, czy ja powinnam zadbac o dostarcznie materialow, czy budowniczy zazwyczaj kontaktuje sie z hurtownia, a ja tylko place? Jezeli zadaje glupie pytania to wybaczcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek82 17.02.2007 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jeśli wykonawca będzie Ci dowoził materiał to odbije sobie właśnie sporo kasy na nich:) na niektórych materiałach stały klijęt może dostać nawet kilkadziesiąt % upustu a tobie będzie to "sprzedawał"=dostarczał po cenach katalogowych. Np. na kable, przewody można dostać ponad 60% rabatu, na ceramike ok.30% itp. itd....Polecam zadbać o materiał samemu no chyba że masz odłożone troche więcej kasy i nie zależy Ci na kilkunastu , może kilkudziesięciu tysiącach zł (a może nawet więcej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 17.02.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 sprawdż najpierw co oni wcześniej zbudowali to podstawowa rzecz od tego musisz zacząć . cena jest atrakcyjna i tu może być jakiś haczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdakarnas 17.02.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Oni sa poleceni przez moich znajomych. W tej chwili buduja 3 domy i wszystko wyglada Ok. Czesc ludzi na forum mowi, ze to jest duzo inni ze nie. Dalej nie wiele z tego rozumiem. Cena 50 tys jest bez materialu, tylko robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 17.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 że dużo mówią pewnie ci co widzą ten mały znaczek który napisałaś przed 50 tys, bo jeśli to w dolcach to faktycznie kosmos!, ale jeśli bez znaczka to cena spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 17.02.2007 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 jeżeli są ok jak mówisz i nie ma z nimi problemów to warto. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdakarnas 18.02.2007 01:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Rzeczywiscie wpisalam $ przez pomylke, oczywiscie myslalam o zl.Dzieki Wam wszystkim za posty. Nawet nie wiecie jak wiele mi pomagacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 18.02.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa no to wszystko zmienia. 50 tys złotych to dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpl23 18.02.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 uważam, że cena 50.000 PLN jest ceną ok. Mi robocizne domu APS 53 krzyknęli 65 tyś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wels 18.02.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Śliczny ten Wasz domek! I cena jest bardzo przyzwoita i - jak na dzisiejsze szalejące ceny - to nawet niska. Upewnijcie się tylko, czy to rzeczywiscie dobrzy fachowcy /najlepiej zobaczyć ich wcześniejsze budowy / i do dzieła pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego Ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkan 19.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Jeżeli w tych 50. tys. mieści się także pokrycie dachu, to biorąc pod uwagę wielkość domu i stopień skomplikowania tego dachu myślę, że cena jest dobra. Za mój dom za robociznę (stan surowy przykryty dachem z orynnowaniem) też mam zapłacić 50 tys. Nadmieniam, że dom jest podpiwniczony no i w cenie jest też budynek gospodarczy. Ale cenę ustalałam jeszcze w grudniu 2006. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 25.02.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mam zamiar rozpocząć budowę kwiecień/maj. Dom 150m + garaż, po kwadracie, dach kopertowy. Pierwsza propozycja od ekipy budowlanej to 56tyś stan surowy z dachem + dachówka. Czy to dobra propozycja? Może ktoś ma sprawdzoną firmę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewdarc 25.02.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 ja za dom 134 m2 stan surowy otwarty 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogela 25.02.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 ja za dom 134 m2 stan surowy otwarty 30 tys. Mam rozumieć że ta cena jest bez przykrycia dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malpis 25.02.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 hmm... my za stan surowy otwarty płacimy 25 tys.powierzchnia użytkowa 165 mkw, dach dwuspadowy z tego co tu widzę, to wyjątkowa taniocha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts