treemagnolia 17.02.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Jak Wam idą prace? Może jakieś zdjęcia zamieścicie ! planuję budowę Sosenki i już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy, tak mi się podoba ten projekt. Jestem z Wadowic, czy ktoś z małopolskiego lub śląskiego mógl by pochwalić się swoją Sosenką??? wiem że są w okolicy, liczę na życzliwego inwestora:) Pozdrawiam, życzę wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 17.02.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 witam zapodaj jakiś link do projektu będzie wiadomo jaki masz na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 17.02.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 witam zapodaj jakiś link do projektu będzie wiadomo jaki masz na myśli No faktycznie, zapomniałam o najważniejszym. Proszę, o to link http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=72&sid=5 Ładny, prawda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.02.2007 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Niestety nasza Sosenka jeszcze na papierze. Ruszamy od wiosny. Miejsce - Gliwice. Domek też bardzo mi się podoba. Poczyniliśmy pewne zmiany w adaptacji - zadaszenie tarasu oraz we wnętrzu. Zmieniliśmy miejsce schodów - tam gdzie dawna lazienka, lazienka w miejsce kotłowni, CO do wnęki w garażu.Przez to powiększył się znacznie pokój dzienny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 25.02.2007 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Niestety nasza Sosenka jeszcze na papierze. Ruszamy od wiosny. Miejsce - Gliwice. Domek też bardzo mi się podoba. Poczyniliśmy pewne zmiany w adaptacji - zadaszenie tarasu oraz we wnętrzu. Zmieniliśmy miejsce schodów - tam gdzie dawna lazienka, lazienka w miejsce kotłowni, CO do wnęki w garażu. Przez to powiększył się znacznie pokój dzienny. To dobrze że w Gliwicach, od nas niedaleko. Czy możemy się jakoś skontaktować??? Mamy kilka pytań do projektu i potrzebujemy porady od bardziej doświadczonych od nas... Podam mój nr gg, odezwijcie się, bardzo proszę gg 7893859 Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 21.03.2007 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam,Byłem jedną z pierwszych osób na forum które budowały Sosenkę.Budowa zaczęła się w październiku 2003 roku a skończyła w lipcu 2005 roku.Mieszkam juz w domku 1,5 roku i jestem z niego zadowolony. Co mógłbym doradzić ze swojego doświadczenia to że by nie zmieniać tego projektu bo uważam, że jest optymalny. Rozwiązanie z otwarta prezestrzenią n parterze jest moim zdaniem rewelacyjne, sprawia wrażenie że jest tam dużo więcej miejsca niż wynika z metrażu.Budowałem z Ytonga, koszty ogrzewania rzeczywiście wychodzą bardzo niskie.Domek jest bardzo ekonomiczny zarówno w budowie (zmieściłem się w kosztorysie , ówczesnym oczywiście) jak i utrzymaniu.Jeśli chcecie o coś zapytać to chętnie odpowiem.http://sabat.w.interia.pl/szablon_obrazki/P1010432.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 21.03.2007 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam,Co mógłbym doradzić ze swojego doświadczenia to że by nie zmieniać tego projektu bo uważam, że jest optymalny. Rozwiązanie z otwarta prezestrzenią n parterze jest moim zdaniem rewelacyjne, sprawia wrażenie że jest tam dużo więcej miejsca niż wynika z metrażu. Mam pytanie: ze zdjęcia wynika że jest to Sosenka wersja bez garażu? I naprawdę nic nie zmieniliście w projekcie??? A swoją drogą gdzie są Niepołomice? Może byśmy się do Was wybrali i obejrzeli nasz przyszły wymarzony domek na własne oczy ??? Właściwie mogę sprawdzić gdzie te Niepołomice - na mapie, ale szczerze mówiąc wolę siedzieć tutaj i przygladać się zdjęciu Sosenki:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 21.03.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Witam,Dom jest z garażem tak jak w projekcie, z tym że jest to wersja C bodajże (zdjęcie)Nie było żadnych zmian konstrukcyjnych.Jedyne zmiany do których się przyznaję dotyczyły ilości i wilelkości okien.9Niepołomice leżą koło Krakowa. Zapraszam do obejrzenia.http://sabat.w.interia.pl/szablon_obrazki/P1010426.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 22.03.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Dom jest z garażem tak jak w projekcie, z tym że jest to wersja C bodajże (zdjęcie)Nie było żadnych zmian konstrukcyjnych.Jedyne zmiany do których się przyznaję dotyczyły ilości i wilelkości okien.9Niepołomice leżą koło Krakowa. Zapraszam do obejrzenia. No tak, także myślałam o zmianach okien:) Świetnie że to koło Krakowa, mamy do Państwa niedaleko, skorzystamy z zaproszenia na pewno !!! Sosenka wyszła ślicznie:)Odezwiemy się na meila. Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 17.07.2007 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam, wracam do tematu. Pytanie do tych budujących - jak Wam idzie? Sosenki rosną? gdzie ? Pytanie do mieszkających - jak się mieszka ? Jestem na etapie papierologii - i już nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy. Byliśmy już w Sosence, w Niepołomicach, naprawdę śliczny domek ! Idealny na działkę południową. My będziemy budować wersję C. Pozdrawiam wszystkich "Sosenkowiczów" )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as-bo 28.07.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 witam sosenkowiczów!właśnie dostaliśmy pozwolenie na sosenkę. wprowadziliśmy kilka zmian np. wydłużyliśmy domek od strony salonu i kuchni, przenieśliśmy co do piwnicy, którą też dodaliśmy pod połową budynku. I jeszcze myślimy o pokoju nad garażem.Ale to wszystko oczywiście na papierze. I stąd moje pytanie czy Ktoś z Was Sosenkowicze zastosował już którąś z tych zmian (najbardziej interesuje mnie rozwiązanie poddasza i pokoju nad garażem.A tak w ogóle to jakie były realne koszty budowy takiego domku?Budujemy w okolicy Lublina i jeszcze nie mieliśmy okazji widzieć tego domku w w naszych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
treemagnolia 30.07.2007 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Takie zmiany o ile wiem, wprowadziła el-ka, wydłużali domek o 1m, przesuwali kominek w głąb salonu, kombinowali ze schodami, żeby na stryszek dało się wchodzić z korytarza a nie z łazienki:)My z kolei nie wprowadzamy żadnym zmian tego typu, jedynie na pięterku nie robimy 3 pokoi, tylko dwa, poza tym rezygnujemy z klatki schodowej na rzecz schodów drewnianych, kręconych lub innych, w każdym razie nie będą takie jak w projekcie. Aha, i rezygnujemy z kominka:)Nigdy nam sie kominki nie podobały:)Pozdrawiam "Sosenkowiczów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
as-bo 30.07.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 a czy masz już realny koszt budowy domu, chodzi mi o stan surowy i dach? Ekipa z którą rozmawialiśmy wyceniła ok. 1500-2000 za piwnicę i 10tys za stan surowy bez dachu. Jakie są koszty położenia dachu??? (są to kwoty na jesień tego roku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts