Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

75 tys za robociznę - dużo?

Vinga

Recommended Posts

budujemy taki dom:

http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=25&sid=5

mamy namiar na sprawdzoną, dobrą ekpę, jej szef widział projekt i tak na oko zaśpiewał 75 tysięcy za robociznę - wydaje mi się, że to dużo (?)

nie podjęliśmy jeszcze decyzji co do technologii, rodzaju pokrycia itd., ale najpewniej ściany dwuwarstwowe i dachówka ceramiczna

cena obejmuje stan surowy otwarty z dachem

okolice Poznania

to jak sądzicie?

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:(

jak do tej pory miałam zaufanie do naszego inspektora (to można rzec - przyjaciel rodziny mego męża) - podjął się znaleźć ekipę, załatwiać materiały, no w ogóle poprowadzić nam budowę od A do Z - ale coś mi się wydaje, że albo wybiera naprawę z górnej półki i na takich fachowców nie będzie nas stać, albo coś tu śmierdzi :-?

mój przyszły dom to projekt z14 dostałem wycenę 40 tyś fundament po dach ekipa z mojego rejonu widziałem co zrobiła do tej pory ,zasięgałem oczywiście jezyka o nich myślę że jeszcze dogadam się z nimi i 3 tyś będzie mniej . faktycznie w twoim wypadku coś jest nie tak myslę że powinnaś być 2xczujniejsza

Cena jak dla mnie kosmos. Jakby robił pod klucz za taką cenę to jeszcze bym sie zastanowiła.

A swoją drogą strasznie dziwnie oni określaja ci budowlańcy etapy budowy - stan surowy otwarty z dachem. Czy nie jest to w tym przypadku już stan surowy zamknięty?

Co jeden budowlaniec to inne określenie poszczególnych etapów budowy :roll:

moja ekipa bierze 50000 za domek pod klucz, bez instalacji ,powierzchnia użytkowa 140m+ garaż ,a za stan surowy z dachem 20000 czyli za wykończenie 30000 wydaje się dużo czy nie?

Zależy co to jest to "wykończenie", ale wydaje mi się,że to dobra oferta, chyba nawet bardzo dobra. zaczynam budowę 100m + garaż robota za stan surowy z więźbą, 12000 zł i sam kopie pod fundamenty :cry: . Co do ekipy ......... :roll: zobacze co wybudują :wink:

moja ekipa bierze 50000 za domek pod klucz, bez instalacji ,powierzchnia użytkowa 140m+ garaż ,a za stan surowy z dachem 20000 czyli za wykończenie 30000 wydaje się dużo czy nie?

Zależy co to jest to "wykończenie", ale wydaje mi się,że to dobra oferta, chyba nawet bardzo dobra. zaczynam budowę 100m + garaż robota za stan surowy z więźbą, 12000 zł i sam kopie pod fundamenty :cry: . Co do ekipy ......... :roll: zobacze co wybudują :wink:

jak skończą niech wpadną do Pruszkowa:

60.000 brutto (na f-v) surowy otwarty z dachem (275mkw)