dark1 18.02.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Słyszałem że baterie termostatyczne mają podłączenie ciepłej wody z lewej strony .Czy jeżeli w kabinie prysznicowej mam podłączenie ciepłej wody po prawej stronie będę miał problemy z zamontowaniem baterii termostatycznej .Jestem jeszcze przed układaniem płytek tak więc mogę to zmienić ale czy muszę . Może są baterie termostatyczne z podłączeniem ciepłej wody z prawej strony ? Czy można obrócić baterię termostatyczną i ją zamocować czy jest to nie wskazane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 18.02.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.02.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Faktycznie jak szukałam baterii termostatycznych to wszędzie było zaznaczone, że podejście ciepłej wody jest z lewej strony. Nawet gdzieś znalazłam chyba taką informację, że tak jest zawsze, ale nie pamiętam gdzie to było i nie jestem w 100 % pewna W każdym razie te które oglądałam miały ciepłą wodę z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzkim 18.02.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Słyszałem że baterie termostatyczne mają podłączenie ciepłej wody z lewej strony .Czy jeżeli w kabinie prysznicowej mam podłączenie ciepłej wody po prawej stronie będę miał problemy z zamontowaniem baterii termostatycznej .Jestem jeszcze przed układaniem płytek tak więc mogę to zmienić ale czy muszę . Może są baterie termostatyczne z podłączeniem ciepłej wody z prawej strony ? Czy można obrócić baterię termostatyczną i ją zamocować czy jest to nie wskazane ? Mam w domu kilka różnych baterii i wszystkie mają podłączenie ciepłej wody z lewej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwy z gosławic 18.02.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Mi często myli się prawa z lewą. Ale jestem przekonany że zimna woda zawsze jest z prawej a ciepła z lewej. Tak że tą łazienkę ktoś pomylił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek82 17.11.2013 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 (edytowane) Witam. Mam pytanie do osób troszkę bardziej wtajemniczonych. Czy takę baterię termostatyczną ferro AREZZO http://allegro.pl/listing/listing.php?string=ferro+termostatyczna można zamontować do „góry nogami” czyli tak aby ten gwint do zakręcania węża prysznicowego był skierowany do góry. Oczywiście zachowując prawidłowość podłączenia ciepłej i zimnej wody. Chciałbym tą baterie połączyć bezpośrednio z deszczownicą bez użycia węża. Czy taki montaż będzie wpływał na działanie baterii... Edytowane 17 Listopada 2013 przez Krzysiek82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts