Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Heloł,

jednak wczoraj wsiadłam na rudą - na stęp na hali;

w sumie było na hali 5 koni, więc ją lonżowalam, a po wszystkim wsiadłam; to mój pierwszy krok i mam zamiar robić dalsze postępy - fotek z tego wydarzenia brak :roll:

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Piękna ta fotka z lasu.

W sobotę nie mogłam jeździć, bo nie miałam z kim dziecia zostawić. :roll:

Natomiastw niedzielę jezdziłam na mojej rudasce z 30 min. NMajpierw ją polonżowałam, a potem - na koń ;) Młoda ustała jak na nią wsiadałam, stęp, kłus. Raz mnie ponosła - ale jeździłam na hali więc nie było tragedii, a ja wysiedziałam akcję 8) a jakie wnioski - nie reaguje na łydki :roll: widać moje są słabsze od chlopaka, który na niej jeźdxił, albo wyszło to jego ciągłe gmeranie po bokach; trochę macha głową, a najgorsze było to, że jak się zatrzymałą, to ruszyć się nie chciała.Nie miałam bacika, bo dotychczas nie był potrzebny, i próbowałam ją dosiadem ruszyć; oj namęczyłam się, żeby dziewczę łąskawie ruszyło się.

powiem jeszcze, że w wtorek też na niej siedziałam, choć miałąm problem z wskoczeniem w siodło, bo zakwasy :oops: w końcu się udało i trochę pojeździłam. Kumpela była i nawet mnie pochwaliła, że nie pozapominałam jak jeżdzić 8)

To na razie tyle zrelacji. Może w piatek znowu na nią wlezę. Mam plan, by prawie codziennie jeździć, ale ten czas... sami wiecie - czasem jest krucho

Pozdrawiam

Jejku...jak ja chcialabym miec mozliwosc jezdzic codziennie. Teraz mialabym na to czas, bo potomstaw jeszcze sie nie dorobilismy, towarzysz na 4 nogach juz za TM wiec czasu mam troszke.
Jejku...jak ja chcialabym miec mozliwosc jezdzic codziennie. Teraz mialabym na to czas, bo potomstaw jeszcze sie nie dorobilismy, towarzysz na 4 nogach juz za TM wiec czasu mam troszke.

To zapraszam, bo ja na razie podciągam na budowie i byłem poza domem. Poza tym ciężko mi jest znależć czas częściej niż raz w tygodniu.

pam nie wiem czy zauwazyles, ze dzieli nas spory kawalek drogi :-)

Pewnie, że zauważyłem, ale zaproszenie jest aktualne :D

A jutro rano w końcu pojezdżę, pewnie będą niezłe jeziorka pośniegowe.

No to kto wie, kiedys sie pam zdziwi :-)

U nas dzis byl fajnie, bloto tam gdzie ziemia grzaska ale w lesie pieknie i sucho. Nad morzem wialo dosc mocno. Dla koni tydzien temu bylo lepiej, bo nad morzem bylo twardo a dzis po piachu sie nameczyly deczko. No ale gdzies te miesnie trzeba cwiczyc, prawda?

pam pamietaj, ze jak gdzies w okolicy 3city bedziesz to daj cynka

I vice versa. Jak na razie to do końca marca w Łodzi. A może poźniej coś bardziej na północ się trafi to kto wie?

W sobotkę pojeździłam - na hali, a dziś ruda biegała luzem.

Zaopatrzyłam się w kijaska i ja poganiałam; a właściwie, to nie musiałam, bo podczepiłam się pod innego konia i jeździłam stępem i kłusem.

Mi to wystarczyło 8)

Powoli przypominam sobie na czym to wszystko polega, czekam na galop na niej... ale to jeszcze muszę penie trzymać się w siodle...

• 2 weeks później...

Co tu taka cisza? Nikt nie spedzil choc godzinki w siodle w weekend?

Ja spedzilam, tradycyjnie na Kasparze i tradycyjnie nad morzem. Pogoda taka sobie ale jakos sie udalo wrocic.

Prawie gotowi

http://i39.tinypic.com/2drfewx.jpg

Plaza.....calkiem pusta

http://i42.tinypic.com/23udf9e.jpg

To pewnie że się działo. Nawet w sobotę rozpoczęliśmy w końcu naukę "latorośli". A dzisiaj rano piękna traska po wałach wiślanych. I w końcu wiosna w naszych stronach. A jeszcze w piątek o mało co a nie dało by się dojechać na budowę przez śnieg. W końcu nauczyłem się wstawiać zdjęcia, to poźniej cos powklejam jak pozciągam z aparatu.