Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jazda konno - konie, jeździectwo, miłośnicy jazdy konnej

fijak9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No niestety, ja mam taką pracę, że muszę dużo jeździć. I to muszę, nie jest wcale przesadzone, czasem mam dość.

To może dla rozruszania tematu opowiesz nam Pam o swojej przygodzie z końmi. Bo domyślam się, że nie przypadkiem tu zajrzałaś. Czy jeździsz, gdzie, dlaczego, po co, no wiesz, wszystko interesuje koniarzy co z końmi związane.

• 2 weeks później...
A ja powiem tak: mało kto nie wie na tym Forum, że kupiłam swoją ukochaną klaczkę :wink: :D Ale nie o tym chcę. Otóż, wsiadłam na nią po raz pierwszy od zakupu wczoraj i ... czułam się tak, jakbym pierwszy raz w życiu siedziała na końskim grzbiecie :o Uwierzycie w to??? Nie wiem dlaczego? Czyżby fakt posiadania własnego konia tak na mnie podziałał???

• 1 month później...

Uuuuuuu... musiało nieźle dać w kość :( Współczuję! Mam nadzieję, że już w miarę porządku??

Aż tak długo kobyłka była u narzeczonego??? Cały czas tam stała??? Pytam, bo sama zastanawiam się nad "zamążpójściem" mojej i ciągle rozważam możliwości - nasienie czy taki prawdziwy "ślub" :wink:

Była 2 miesiące. Ale że to był pierwszy raz a do tego trochę kawaler nie był zbyt wyrośnięty to tak szło. A co do naturalnych metod to żałuję tylko że nie miałem kamery na pierwszej randce. Odbyło się to całkiem luzem na wspólnym wybiegu. Nie widziałem do tej pory nic piękniejszego jak zaloty dwóch arabów całkowicie luzem. A trwało to kilka godzin. Jeżeli tylko są takie możliwości to warto to zobaczyć. Sto razy lepsze widowisko jak toki cietrzewi.

• 4 weeks później...

moją żonę fascynuje ten temat. Chyba jej podsunę wątek.

Ja siedziałem na koniu kilka razy i jakos nie czuję melodii. Kiedyś tylko udało mi się galopować (drugi raz siedziałem wtedy w zyciu na galopującym koniu) brzegiem rzeki, blisko plaży. Rozpryskująca się na wszystkie strony woda pod końskimi kopytami i ogólnie klimat jak w książkach tej Amerykanki co to ich napisała tysiąc.

A ogólnie to ten sport kojarzy mi się z luksusem i dyskretną elegancją, bardzo podziwiam i lubie patrzeć jak ktoś jeździ

• 2 weeks później...
moją żonę fascynuje ten temat. Chyba jej podsunę wątek.

Ja siedziałem na koniu kilka razy i jakos nie czuję melodii. Kiedyś tylko udało mi się galopować (drugi raz siedziałem wtedy w zyciu na galopującym koniu) brzegiem rzeki, blisko plaży. Rozpryskująca się na wszystkie strony woda pod końskimi kopytami i ogólnie klimat jak w książkach tej Amerykanki co to ich napisała tysiąc.

A ogólnie to ten sport kojarzy mi się z luksusem i dyskretną elegancją, bardzo podziwiam i lubie patrzeć jak ktoś jeździ

Myślę, że jest to tańszy sport niż np. narciarstwo (pod warunkiem że nie stosujemy przerostu formy nad treścią)

• 3 weeks później...

Słuchajcie jest taka sprawa.

Jeżeli jest ktoś chętny na 3 tydzień września na obóz w Annopolu jest jeszcze sporo miejsc. Proszę się zgłaszać do Pana Jana Lipczyńskiego (kontakt podany na stronie internetowej) najlepiej jak najszybciej inaczej 3 turnus zostanie odwołany :(

Namawiam bo warto pojechać! POLECAM!

tutaj strona internetowa:

http://www.annopol.com/