pam 23.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 No - ale był dzisiaj odlot. Jak na prawdziwym mongolskim stepie. Taki galop w zadymce śnieżnej, zaspy po 40cm i wiatr taki że czasami trzeba było się kłaść na końską szyję. Wróciłem biały jak bałwan, a jak się koń dziwil co się z tym światem dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.11.2008 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 Pam, no tych galopów w terenie to Ci normalnie zazdroszczę !!! Ja nie mam gdzie jeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.11.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Pam, no tych galopów w terenie to Ci normalnie zazdroszczę !!! Ja nie mam gdzie jeździć Tereny są faktycznie super. Tydzień temu goniłem nawet 3 sarny przez jakiś kilometr. Takie 2-3 godzinne tereniki to typowy sobotni "spacerek". Ale zdażaly się i dalsze wyprawy. Jak by coś to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 03.12.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ale mnie wczoraj dupsko obilo podczas cwiczebnego....Kurcze, nie wychodzi mi, nijak nie potrafie miesni rozluznic....A do tego wczoraj mialam takiego konia, ktory po kilku taktach cwiczebnego, jak mi sie tylko lekko noga cofnela, juz w galop wpadal..... Moze jakies rady/porady data? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.12.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Cześć Spartanko, łydki trzymaj przy bokach konia, przyłożone, ale nie ściskaj za mocno. Wtedy nie będą uciekać do tyłu i koń nie odczyta tego jako sygnał do galopu. W ćwiczebnym (to mój sosób, zaznaczam) lekko odchylam się do tyłu, pozwala mi to na jako takie rozluźnienie mięśni, chociaż mam też problemy, niestety. A tak w ogóle, to: ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć Mi strzemiona uciekają - namiętnie - szczególnie w galopie na wolcie Oczywiście, to wewnętrzne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 05.12.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2008 Nie ma nic lepszego jak jazda na oklep. Masz wtedy ćwiczebny opanowany do perfekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 11.12.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Hej koniary. Widzę, że dalej jest sporo zapaleńców. Ja już nie jeżdżę. Nie wiem czy będę chciała w ogóle wrócić do jazdy, tak mam dość. Mówię oczywiście o zawodowej jeździe, bo na mały wypadzik w teren na swoim grubym Siwku zawsze będę miała ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 12.12.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Ja już nie jeżdżę. Nie wiem czy będę chciała w ogóle wrócić do jazdy, tak mam dość. Mówię oczywiście o zawodowej jeździe, A co sie stalo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 12.12.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Nie, nic się nie stało. Przesyt po prostu. Generalnie przez ostatnie dwa lata z konia nie zsiadałam, a te nasze konie do przyjemnych nie należą. Wsiadasz na takiego i nie wiesz, czy wrócisz na koniu, czy przyjdziesz pieszo, czy Cię helikopterem na urazówkę odwiozą. Jak zaszłam w ciążę i przestałam jeździć to jakoś tak spokojniej praca mijała. Myślę, że po macierzyńskim do stajni nie będę wracała, będę szukać innej pracy. Poza tym jazda wyścigowa dla młodej mamy chyba też nie jest dość odpowiednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 12.12.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 No tyz prawda.....My sie o dzidzie staramy wlasnie i jak sie uda to tez od razu konie odstawiam. Nie jestem juz 20 latka wiec tymbardziej wydaje mi sie trzeba uwazac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 12.12.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 To witam bratnią duszę nie tylko od koni. Życzę powodzenia w starankach a jak już się uda, to służę radami jak się pozbyć porannych nudności Jestem mistrzem w tym temacie hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 12.12.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 A tak wracając do mojej pracy, to pokażę Wam coś ładnego. Tak zaplatam konie, jak jeżdżę z nimi na wyścigi: Benandonner:http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/volta/zaplotki.jpg http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/volta/zaplotki2.jpg Laurldean Melody:http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/volta/IMG_0317.jpg http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/volta/Melody.jpg Braza już widziała moje wypocinki, ale inni pewnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.12.2008 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 To spokojnie możesz pozaplatać i moje włosy. Może koń będzie zazdrosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 12.12.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Mogę zaplatać, ale najpierw przerywam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.12.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Mogę zaplatać, ale najpierw przerywam :D A tam - małe przerywanko przed jazdą może by pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 12.12.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Najwyżej dudkę założę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 12.12.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 O kurcze - to już by wtedy podchodziło pod ostrą jazdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.12.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Biala pieknie! A konie na wyscigach musza tak miec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biała 13.12.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Zależy w jakiej stajni. W mojej poprzedniej pracy trzeba było koniecznie zaplatać, tak trener sobie życzył. W obecnej pracy jest wolna wola tego, który się opiekuje koniem. Oczywiście na jakichś wielkich i ważnych wyścigach to wypada ładnie konia uszykować. Ja tam swoje zawsze zaplatam. Mamy sporo czasu przed wyścigami, to wolę o konia zadbać niż siedzieć w kantynie i nic nie robić. A często są nagrody za najładniej przygotowanego konia, więc i czasami wpada nam jakaś ekstra kaska, więc jest dodatkowy motyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 13.12.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2008 Biala a powiedz mi, jesli mozesz jak to wyglada, ta Twoja praca? Wiem, bo juz pisalas, ze luzakujesz konie, rozprezasz etc. Ale Ty pracujesz dla jakiegos jezdzca, dla kliku czy dla klubu? To jest jakas wielka stajnia? Na ile koni? I czy do Twoich obowiazkow tez nalezy sprzatanie w boksie? Jak znajdziesz chwilke i ochote. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts