Spartankaa 24.11.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Dlatego wlasnie jakos nie moge sie sama przekonac, ze moge sobie na konia pozwolic. Konia moge miec praktycznie za darmo ( takiego do spokojnej mojej jazdy ), hotel u znajomej tez za w miare rozsadna kase ale wlasnie...czas. Tego nikt nie ma w ofercie A powaznie wiem jak bardzo to wiaze a nie wyobrazam sobie za 2-3 lata abym musiala konia oddac z braku czasu....Eh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 11.12.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Tralala lala lala wszystkie konie odleciały do ciepłych krajów. Jadę do stajni sprawdzić co z moim, może ma lęk wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 11.12.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 moje nie odleciały a teraz najlepsze! w sobotę wezmę udział w zawodach pierwszych w moim życiu! klubowy świąteczny konkurs skoków przez przeszkody : od klasy dla początkujących, którzy mogą pokonać parkour stępa po wieczorny konkurs dla "Vipów". Ja startuję w klasie 40-50 cm ! Jedno jest pewne ,będzie wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 13.12.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Jednak nie odleciał. Ale była dzisiaj jazda, jak w mongolskich stepach, mrozik (na szczęście tylko -3) i zadyma śniegiem. To lubię juhuuu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 14.12.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 emi - i jak poszlo??? Pisz! Ja caly czas na krytej ujezdzalni mam jazdy, w weekendy jak da rade wpadam gdzies na terenik. Ale skoki caly czas cwiczymy, teraz jakies 50-60cm. Podoba mi sie to coraz bardziej. Choc ostatnio dziewczyna spadla u na sna lekcji....zle zrobila najazd. Na szczescie nic sie nie stalo ale wiecie...potem czlowiek mysli a co by bylo gdyby... No ale nic, takie ryzyko jest w to wkalkulowane i albo sie z tym czlowiek godzi albo obserwuje z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 14.12.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 zawody były bardzo fajne! w klasie , w której startowałam nie było wygranych ani przegranych wszyscy dostali pamiątkowe rozetki! Miałam dwa czyste przejazdy, jestem z siebie dumna, ładnie mi się galopowało, czasem musiałam zakłusować i z powrotem zagalopować ale było dobrze całkiem zebrane najazdy, w końcu nabrałam poczucia kierunku mąż mnie nagrywał i sobie wszystko dokładnie obejrzałam, faktycznie trochę się za bardzo pochylam do przodu, i czasem mi łydka ucieknie za bardzo do tyłu, ale nad tym wszystkim da się popracować! za to mi się ogólnie dosiad poprawił. popołudniu były już konkurencje z miejscami było też kilka spektakularnych upadków. Jedna dziewczynka spadła na przeszkodę rozwalając ją kompletnie i się w biodro uderzyła,( ale potem nic jej nie było) a jak to się stało to nie wiem, mam to nagrane, jeszcze nie przeanalizowałam. A druga jak ją koń przerzucił przez przeszkodę to rąbnęła bokiem o glebę , zrobiła fikołka na ziemi, z boku to tak wyglądało jakby dosłownie jej się głowa urwała, nie przesadzam, przez sekundę myślałam że skręciła kark. Dziewczyna chyba jest gumy bo wstała, otrzepała się i przeskoczyła tą przeszkodę jeszcze raz. do ostatniego konkursu nie wytrwałam bo było zimno i późno , dziś się dowiem jak się dzień skończył. ogólnie skoki to fajna zabawa! mój rekord to jak na razie 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 15.12.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 SUPER!!! Fajnie, ze masz szanse brac udzial w zawodach. Tez kiedys o tym myslalam ale bez wlasnego konia jakos sobie tego nie wyobrazam...Nie chce na koniu szkolkowym na ktorym inni tez jezdza. Jesli juz to musialabym miec konia tylko dla siebie. A to malo realne wiec.... U nas w Sopocie byly w weekend zawody amatorow w ujezdzaniu. Wygral kon z naszej szkolki. Jezdziec moze i byl amatorem ale kon chodzil kiedys ujazdzanie w klasie C wiec Ale i tak sie cieszymy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 15.12.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 SUPER!!! Fajnie, ze masz szanse brac udzial w zawodach. Tez kiedys o tym myslalam ale bez wlasnego konia jakos sobie tego nie wyobrazam...Nie chce na koniu szkolkowym na ktorym inni tez jezdza. Jesli juz to musialabym miec konia tylko dla siebie. A to malo realne wiec.... U nas w Sopocie byly w weekend zawody amatorow w ujezdzaniu. Wygral kon z naszej szkolki. Jezdziec moze i byl amatorem ale kon chodzil kiedys ujazdzanie w klasie C wiec Ale i tak sie cieszymy! Przyjeżdzaj i bierz mojego. Poza jednym dniem w wekeend nie ma co robić. A specjaliści po próbach wypowiadali się, że ma potencjał do skoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 15.12.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 pam wielkie dzieki! Widze tylko jeden problem - mieszkasz jakby na drugim końcu Polski Po kim to Twoje cudo jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 15.12.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Nowy koń w naszej szkółce - Fan Luis potocznie zwany Mlekovita.Uroczy, prawda? http://img41.imageshack.us/img41/1150/fanluis.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.12.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 pam wielkie dzieki! Widze tylko jeden problem - mieszkasz jakby na drugim końcu Polski Po kim to Twoje cudo jest? E tam, za dwa lata będzie autostrada, to już możesz trenować. Wczoraj np. przyjechałem do K-wa ze Szczecina w czasie poniżej 6 godzin. Oczywiście przez Berlin ha ha. A Zeta jest po Emigrancie. Można sprawdzić rodowód na stronie Janowa. trzeba wyszukiwać po nazwie konia (zeta-wu). Mam zdjecia z Hubertusa, jak zrzucę na kompa to coś wkleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 16.12.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 E tam, za dwa lata będzie autostrada, to już możesz trenować. Wczoraj np. przyjechałem do K-wa ze Szczecina w czasie poniżej 6 godzin. Oczywiście przez Berlin ha ha. Optymista z Ciebie widze a propo autostrady. Co tam w Szczecinie slychac? Moje kochane miasto...az zal mi patrzec, ze majac takie mozliwosci tak slabo sie rozwija... A Zeta jest po Emigrancie. Można sprawdzić rodowód na stronie Janowa. trzeba wyszukiwać po nazwie konia (zeta-wu). Mam zdjecia z Hubertusa, jak zrzucę na kompa to coś wkleje. Zaraz sobie posprawdzam. Ale arab i dobry w skokach? One chyba nie czesto skacza co? No i czekamy na foty! Ja znow sie w tym roku na Hubertusa nie zalapalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.12.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Skaczą, skaczą i do dobrze. Tylko tak się utarło, że tylko do wystaw się nadają. Jak jestesmy w terenie, to z reguły ja jestem tym pierwszym co przechodzi rowek lub rzeczkę, bo inne konie nie chcą skoczyć. Są juz zawody w klasie dla arabów. A w Szczecinie to przejazdem obwodnicą, bo właściwie to byłem w Choszcznie. Ale odlotowe tereny na konie, szczęka opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 16.12.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 Mi araby z wyscicgami sie bardziej kojarza. Widzialam rodowod Twojej siwki, oboje rodzicow z Michalowa a ona janowska jest? Tatus juz do USA wyemigrowal widze, piekny siwek.... Szczecin jest slicznie polozony ale co z tego....Jak sobie do trojmiasta porownam to plakac sie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 16.12.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A propo naszych Arabow jeszcze. Podczas Czempionatu Świata Koni Arabskich, ktory byl w Paryzu na poczatku grudnia Czempionka Klaczy Starszych ( juz po raz drugi!! ) zostala wyhodowana w Michalowie klacz Kwestura, ktora zostala sprzedana w 2008 roku do Zjednoczonych Emiratów Arabskich za rekordową kwotę 1 125 000 euro. A w listopadzie ta sama klacz wywalczyla w Veronie Czempionat Europy Koni Arabskich. Nasze Araby gora!!! Szkoda, ze nie stac nas na zatrzymanie ich w kaju..... Ciekawe ile kosztuje zrebak od takiej klaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 16.12.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 jeszcze nie narodzony od równie utytułowanej Pianissimy kosztował latem 175 tys euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 16.12.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2009 A propo naszych Arabow jeszcze. Podczas Czempionatu Świata Koni Arabskich, ktory byl w Paryzu na poczatku grudnia Czempionka Klaczy Starszych ( juz po raz drugi!! ) zostala wyhodowana w Michalowie klacz Kwestura, ktora zostala sprzedana w 2008 roku do Zjednoczonych Emiratów Arabskich za rekordową kwotę 1 125 000 euro. A w listopadzie ta sama klacz wywalczyla w Veronie Czempionat Europy Koni Arabskich. Nasze Araby gora!!! Szkoda, ze nie stac nas na zatrzymanie ich w kaju..... Ciekawe ile kosztuje zrebak od takiej klaczy Mam zdjęcie z Kwesturą zaraz po sprzedaży. Jak by nie ta kwota, to bym na niej nawet usiadł. Przy okazji wkleję też to zdjęcie. A rodowód Zety jest na stronie Janowa, bo tam jest prowadzona księga dla PZHKA i tam możesz znaleźć wszystkie konie wpisane do tej księgi (np. przy kupnie) A koń arabski to po prostu koń wojenny, przy okazji ladny, bo tam mieli na tym punkcie bzika. I co ciekawe, jest to jedna z nielicznych ras pierwotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 17.12.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 pam juz tyle fotek naobiecywales, ze wiesz....czekamy Kiedys na jakims programie widzialam stajnie w Emiratach....Cudnie...Najbardziej podobal mi sie basen dla koni i elegancko ubrany pan, ktory trzymal plynacego konia na zlotym lancuszku... Basen to byl taki dlugi, nie za szeroki prostokat i na poczatku mial delikatne zejscie wygumowane a na koncu podobne wejscie. Konie wiedzialy o co chodzi i grzecznie wchodzily do basenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.12.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 pam juz tyle fotek naobiecywales, ze wiesz....czekamy Kiedys na jakims programie widzialam stajnie w Emiratach....Cudnie...Najbardziej podobal mi sie basen dla koni i elegancko ubrany pan, ktory trzymal plynacego konia na zlotym lancuszku... Basen to byl taki dlugi, nie za szeroki prostokat i na poczatku mial delikatne zejscie wygumowane a na koncu podobne wejscie. Konie wiedzialy o co chodzi i grzecznie wchodzily do basenu. Dobra - wiem. Ale jestem ciągle w trasie, a zdjęcia albo w aparacie od miesiąca, albo na domowym itd. Ale już tuż tuż. Widziałem taki basen i i nne gadżety. Już nie pamietam gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.12.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 No to wklejam. Tutaj z Kwesturą na drugi dzień po aukcji. Worek złota na czterech nogach trochę onieśmiela <a href=http://images48.fotosik.pl/239/c3657ddd96439375m.jpg' alt='c3657ddd96439375m.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts