pam 17.12.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 To może kilka michałowskich piękności. Zdjęcia z pokazu w 2008r. W tym roku nie mogłem jechać. [/img][/img][/img][/img][/img][/img] To na początek tyle. Jak się Wam spodoba, to mam jeszcze trochę zdjęć arabów, nie tylko z pokazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 17.12.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Nie mogłem się powstrzymać - jeszcze to: http://images45.fotosik.pl/240/df88080ac30d490cmed.jpg' alt='df88080ac30d490cmed.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.12.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 WOW! może i jestem stuknięta, ale jak na nie patrzę to mam ciarki na plecach, coś takiego w tych koniach jest, jak w żadnych innych. Kiedyś kupie sobie Araba , może nie z takim rodowodem jak Zeta-Wu ( Bandos wśród pradziadków) ale kiedyś kupię bo że kiedyś będę miała konia to pewne A jak kiedyś w necie natknęłam się na filmik z pożegnania dyrektora Andrzeja Krzyształowicza z "jego" końmi w roli głównej to się serio poryczałam Nawet na irlandzkiej wsi koniarze wiedzą że najlepsze Araby są z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Armidia 17.12.2009 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 oooooo, widzę, że świat jest mały i na FM też arabiarzy nie brakuje tak dla ścisłości - księga rodowodowa koni oo nie jest prowadzona na stronie Janowa, a PZHKA nie prowadzi księgi stadnej no to uporządkujmy: na stronie Janowa jest baza rodowodowa koni oo, ale nie jest zintegrowana z księgą stadną Księgę Stadną koni oo (PASB - Polish Arabian Stud Book) prowadzi Jockey Club (Polski Klub Wyścigów Konnych) Pozdrawiam, Armidia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.12.2009 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 oooooo, widzę, że świat jest mały i na FM też arabiarzy nie brakuje tak dla ścisłości - księga rodowodowa koni oo nie jest prowadzona na stronie Janowa, a PZHKA nie prowadzi księgi stadnej no to uporządkujmy: na stronie Janowa jest baza rodowodowa koni oo, ale nie jest zintegrowana z księgą stadną Księgę Stadną koni oo (PASB - Polish Arabian Stud Book) prowadzi Jockey Club (Polski Klub Wyścigów Konnych) Pozdrawiam, Armidia Wszytko się zgadza, nie chiałem wchodzić w szczegóły, akurat to nie miało tutaj znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 18.12.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Piekne te araby sa, faktycznie. Ostatnia fota CUDNA!!! I widze, ze ta stadnina tez fajna. Moze w tym roku uda mi sie w koncu do Janowa wybrac...kto wie. pam - a mozesz napisac jak stales sie posiadaczem Zetki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.12.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Piekne te araby sa, faktycznie. Ostatnia fota CUDNA!!! I widze, ze ta stadnina tez fajna. Moze w tym roku uda mi sie w koncu do Janowa wybrac...kto wie. pam - a mozesz napisac jak stales sie posiadaczem Zetki? Te stajnie to w Michałowie. Już pisałem kiedyś, że warto się wybrać na pokaz "dla wtajemniczonych" właśnie tam a nie do Janowa. A Zeta pochodzi ze stajni mojego znajomego: http://www.skwisnicz.pl/index.php?podstrona=stadnina Jest tam zdjęcie matki Zety, ktora pochodzi z właśnie z Michałowa. Właśnie tam mialem okazję dosiadać arabów i to mnie przekonało. Zwłaszcza zachowanie w dość górzystym terenie. Wyjazdy pod górę sprawiaja wrażenie jakby się siedziało bezpośrednio na silniku odrzutowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 18.12.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Wiem, wiem, ze to Michalow. A jak sie na taki pokaz dla wtajemniczonych wybrac/zalapac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.12.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Wiem, wiem, ze to Michalow. A jak sie na taki pokaz dla wtajemniczonych wybrac/zalapac? Wystarczy wiedzieć kiedy pojechać . Zawsze we wtorek po janowskiej aukcji w ramach Dni Konia Arabskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 18.12.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Moze w 2010 sie uda w koncu. A na janowska warto jechac? Jak sie nigdy nie bylo jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.12.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Moze w 2010 sie uda w koncu. A na janowska warto jechac? Jak sie nigdy nie bylo jeszcze. Oczywiście że warto. Ale imprezy o całkiem innym charakterze. Janów to wileka impreza, pełno ludzi, po prostu taki koński jarmark w wersji ekskluzywnej. Michałów to konie na wyciągnięcie ręki i pokaz dla miłosników a głównie hodowców i przyszłych nabywców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 18.12.2009 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 No jak juz taki kawal pojade to zostane do wtorku coby zobaczyc obie. Jejku...ale bym chciala coby mi sie udalo w koncu. W tym roku bylo juz blisko ale nie wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 18.12.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 No jak juz taki kawal pojade to zostane do wtorku coby zobaczyc obie. Jejku...ale bym chciala coby mi sie udalo w koncu. W tym roku bylo juz blisko ale nie wyszlo. No i wtedy przy okazji wpadniesz pojeździć u mnie. Będzie okazja spróbować araba pod siodłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 18.12.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 No i wtedy przy okazji wpadniesz pojeździć u mnie. Będzie okazja spróbować araba pod siodłem Trzymam za slowo i przypomne sie na 100% Jezdzialm na arbie wiele razy ale zawsze na jednym i tym samym. To nawet przyrodni brat Twojej siwki. O... na tym. http://img13.imageshack.us/img13/4016/pict0100sh.jpg ( Emigrant - Zuzanna ) Nie powiem, nieco inaczej sie jezdzi niz na moich ulubionych wielkopolanach czy hanowerach. W dodatku Zachodni Wiatr potocznie zwany Zenkiem jest ogierem, nadal kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 18.12.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ja nigdy nie miałam okazji Ale też strasznie bym się wybrała do Janowa. Może tam? A na czym polega ta różnica Spartanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 18.12.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 emi ja nie naleze do niskich i drobnych kobiet wiec araby wg mnie sa dla mnie za male I to glownie ta roznica Przyznam, ze wole wieksze konie, male wydaje mi sie, ze drobia ( jesli wiecie o co chodzi ) zwlaszcza w klusie. No a Zenek jak pisalam jest ogierem kryjacym co tez dodaje "smaczku" takiej jezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.12.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 Ja akurat zdecydowałem sie na zetę, ze względu na jej wzrost. Myślę, ża w okolicach 155. I do tego mam zupełnie odwrotnie jak Spartanka. Uwielbiam nieduże konie. Oczywiście nie hucuły, bo te są jakieś ociężałe A tu widzę że ogierek nie dość że po Emigrancie, to jeszcze z linii żeńskiej "Z". Gdzieś tam jeszcze pewnie wspólna pra pra babka. Co do drobienia, to raczej jak się "podjara" innymi końmi i wtedy tupta w miejscu bo ją nerw bierze. A jak wyciągnie kłusa, to duże konie wymiękają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 19.12.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 W końcu fotki- jak fajnie. Emi - super opis zawodów Widzę arabowo było... mróz, no nie... swoją luzem ganiam po hali... może jakieś fotki porobię, to wielkopolanka się zaprezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.12.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 W końcu fotki- jak fajnie. Emi - super opis zawodów Widzę arabowo było... mróz, no nie... swoją luzem ganiam po hali... może jakieś fotki porobię, to wielkopolanka się zaprezentuje A ja pewnie przez ten mróz sobie jutro odpuszczę. Mam wolne miedzy świętami to nadrobię. U nas dalej trzyma -13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 20.12.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 http://img706.imageshack.us/img706/2748/addlayermaskcopy.jpgZdrowia, szczęścia, pomyślności i niech dobroć wśród Was gości.By Wam wszystko pasowało...By kłopotów było mało...Byście zawsze byli zdrowi...By problemy były z głowy...By się wiodło znakomicie i wesołe było życie!Niech radość i pokój Świąt Bożego Narodzenia towarzyszy wszystkim przez cały Nowy Rok 2010. Życzymy, aby dla Was był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia zawodowe i społeczne oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts