Spartankaa 21.12.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Zycze kazdemu wesolych, cieplych i rodzinny Swiat. I aby byly takie biale jak ponizej. To nasze fundacyjne konie, patrzec jak doszly do siebie, jaka maja teraz forme, jakie sa szczesliwe - BEZCENNE! http://img695.imageshack.us/img695/2236/10154286.jpg http://img695.imageshack.us/img695/3387/86491785.jpg http://img502.imageshack.us/img502/6356/24738803.jpg http://img246.imageshack.us/img246/8907/14890467.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 28.12.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Wlasnie dostałem płytkę z moimi zdjęciami. Na razie na pocieszenie te letnie [imghttp://images38.fotosik.pl/238/8686173d9bcb4976med.jpg[/img] <a href=http://images47.fotosik.pl/241/a1d21a7cb26c910emed.jpg' alt='a1d21a7cb26c910emed.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.12.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 FORUMOWICZ POTRZEBUJE CHWILOWEGO WSPARCIA DLA SWOICH ZWIERZAKÓW ..... pomóżcie - może ktoś mieszka w Świętokrzyskiem , niedaleko i mógłby podrzucić trochę paszy dla koni , karmy dla psów i kotów .....można wysyłać .... w razie potrzeby adres autorka wątku właściwego poda na priv .... szczegóły tutaj: http://forum.muratordom.pl/jesli-mozesz-wspomoz,t177079.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MM2008 01.01.2010 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2010 Witam. Sprzedam tanio siodło rozm.17 ogłowie czarne rozm. full pieniązki potrzebne mi są na zakup siana i owsa ,może ktoś jest zainteresowany ,może ktoś z Waszych znajomych NIEAKTUALNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 02.01.2010 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2010 Podlinkowałam w wątku Grupy Świętokrzyskiej: http://forum.muratordom.pl/post3909270.htm#3909270 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 07.01.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Halo, halo, co tam slychac u koniarzy? Ktos juz zimowy kulig zaliczyl? Ja dzis jade na zajecia po dluzszej przerwie, ostatni raz przed swietami jezdzilam.A na weekend, jesli jeszcze troszke popada i sie nie roztopi, moze uda sie w koncu zorganizowac kulig!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zzZZzz 07.01.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 ściegu napadało tyle co wróbelki napłakało więc kulig był na wozie a w dniu wyjazdu śniegu po pachy życie a po miesięcznej przerwie to nogi dalej znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 07.01.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 no wczoraj w TV pokazywali stolyce zasypana, ze hoho.... tez sie zastanawiam czy bede miala zakwasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 07.01.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 Kulig był, ale za traktorem, bo się nikomu nie chciało "montować" koni dla czwórki dzieci. Za to w terenie, to się trzeba się przepychać między sarnami, taki tłok robią na ty śniegu A dzisiaj pozdrowienia z Włocławka, już coraz bliżej mam do tej jazdy po plaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 08.01.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 pam z Wrocka to najelpeij przez Niemcy do mojego rodzinnego Swinoujscia na plaze Wczorajsza jazda moja OK< zakwasow brak ( czyli nie jest jeszcze tak zle ze mna ale kon na ktorym zazwyczaj jezdze znow jakies duchy widzial i malo brakowalo do bec mojego. A dupki szkoda, bo mimo, ze jazda na hali to podloze twarde..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.01.2010 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Moje drogie Panie i Panowie!Informuję, że został założony nowy wątek, który wymaga poświęcenia uwagi - cel szczytny!podaruj 1% podatkuDziękuję za pomoc! Pozdrawiam - AgaP. S. Spartanka, wasze konisie to też fundacyjne? Jak Was można wesprzeć? Daj znać wewontku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 08.01.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 pam z Wrocka to najelpeij przez Niemcy do mojego rodzinnego Swinoujscia na plaze Wczorajsza jazda moja OK< zakwasow brak ( czyli nie jest jeszcze tak zle ze mna ale kon na ktorym zazwyczaj jezdze znow jakies duchy widzial i malo brakowalo do bec mojego. A dupki szkoda, bo mimo, ze jazda na hali to podloze twarde..... Eno - nie z Wrocka, tylko z Włocławka. Ale właśnie przyjechałem do domu. Ale zadyma. śnieżyca przez całą drogę od Łodzi. Tylko w Krakowie mżawka i temp -3. A poniedziałek wlasnie przez Niemcy do Choszczna, aby tylko nie zasypało calkiem drogi. A co do zakwasów, to największa przyjemność z jazdy zaczyna się po trzecim dniu w siodle, ale tak ciegiem, dzień po dniu. Wtedy dopiero zaczynają się mięśnie i stawy układać do konia, nogi robią się jakieś dłuższe i tak jakby się czlowiek zrastał z koniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 08.01.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dzięki! Wiem, że wielu sercem jest przy Franusiu i Tomku, ale ważne żeby było nas coraz więcej! Strasznie podoba mi się taka możliwość - wyrwania paru złoty od Ministra Finansów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 10.01.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 Ostatnio przy wertowaniu róznych dokumentów i artykułów wpadł mi taki oto wklejony przez prof Olafa Swolkienia podparty Sołżenicynem. Brzmiało to tak: "Czym był koń - grającym wygiętym grzbietem, tnącymi kopytami, z rozwianą grzywą, z rozumnym płonącym okiem! Czym był wielbłąd - dwugarbny łabędź, mędrzec flegmatyczny z uśmieszkiem poznania na wydatnych wargach! Czym był nawet osiołek o czarnym pyszczku - ze swoją cierpliwą wytrzymałością, z żywymi, łagodnymi uszami!" A myśmy wybrali?... - oto najszkaradniejsze ze stworzeń Ziemi, na szybkich gumowych łapach, z martwymi szklanymi oczyma i tępym kanciastym ryjem, dźwigające garb żelaznego pudła. Nie zarży ono o stepowej radości, o zapachach traw, o miłości do kobylicy ani do jeźdźca. Bezustannie zgrzyta żelazem i pluje, pluje fioletowym cuchnącym dymem. Cóż, jacy jesteśmy - taki i nasz sposób poruszania się. Pewnie się zgadzacie z jego teorią, prawda? "Koniarze......" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 10.01.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2010 No to jak cytaty w temacie to mat coś: Czarnego wybrał Beniowski i skoczyłNa siodło, drogim sadzone kamieniem,Potem na pisaku koło nim zatoczył,Koń szedł, jak fala lekko pod siedzeniem,I piasku wcale morskiego nie tłoczył,Dumny szlachetnym swoim urodzeniem,I tą metryką, co go z Neżdów wiodła,W złotym woreczku - wiszącym u siodła. Juliusz Słowacki "Beniowski" Nie miałem czasu w ten wekennd pojeździć, to przynajmniej zostaje wyobraźnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 12.01.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Pikne wierszyki! Wczoraj troszke poskakalam w koncu. Bylo calkiem nielze, moze poza faktem, ze mi sie kon rozbestwil. Jezdze juz dluzszy czas na takim 6 latku, ktory moze nie jest wybitnie jakos nauczony wszystkiego ( na pewno nie jest koniem ujezdzeniowym ) ale dajemy rade. Zawsze byl grzeczny, chetny do pracy. Wczoraj...masakra jakas. Wierzgal, brykal i tak mnie robil, jak chcial. Najezdzamy na druga przeszkode, ja juz luzik, skupiam sie na polsiadzie a on hop! i tuz przed przeszkoda w prawo odbija omijajac krzyzaczka. Potem "pchalam" go unoszac prawa wodze i bylo juz OK. Wiem oczywiscie, ze to brak moich umiejetnosci ow konik tak sprytnie wykorzystywal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.01.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Spartankaa, ja chciałabym zapisać dzieci na jazdę konną, a wiesz że jestem z okolicy możesz polecić jakieś godne miejsce? A kulig jutro w Tabunie, jeśli znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 12.01.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Tabun wiem gdzie oczywiscie - fajnie, bo pogoda na razie typowo kuligowa! A jesli chodzi o szkolke to dzieci tak od zera czy juz cos jezdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 13.01.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 Dzieci od zera, nie licząc przejażdżek na kucykach mają 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts