pam 14.04.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Fiu fiu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 15.04.2010 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 Zgadz sie pam fiu fiu.....Teraz tylko pusto bo stoi tam raptem 9 koni w tym 3 hotelowe, prywatne. A boskow chyba na 150 koni. Ale mam nadzieje, ze boksy te nie beda pelne tylko podczas zawodow. Sa juz terminy zawodow, w lipcu chyba otwracie oficjalne. Mam nadzieje, ze uda mi sie podjechac. Szkoda, ze Agencja Rolnictwa czy jak to sie tam nazywa kisila tyle ten majatek i nic z nim nie robila. Wiele obiektow jest mocno zniszczonych, pewnie gdyby nie ich zabytkowy charater bardziej oplacaloby sie je porozwalac niz remontowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 19.04.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam. Od jakiegos czasu chodzi mi to po glowie,ale po ostatnich deszczach pomyslalam,ze moze by przejsc do czynow... Chce zbudowac ujezdzalnie! odkryta co prawda,ale i tak bedzie to karkolomne przedsiewziecie. Na nowoczesne,gotowe podloza raczej mnie nie stac. mam teren raczej gliniasty.lekko pochylony w strone rowu( rozwiazanie odprowadzenia wody ulatwione ),ale nierowne.Reszta to praca w wiekszosci wlasna,troche wynajetej koparki i kuuuuppa piachu i rur drenarskich do pozyskania... rozmiar 20x 40. ujezdzalnia nie bedzie jakos bardzo intensywnie uzytkowana : moze w sumie 5,6 koni max w stajni. Chcialam Was prosic o wszelkie linki do stron jakie znacie dotyczace powyzszego, (czasem male klubiki umieszczaja relacje z takich inwestycji ) ,moze macie sami jakies sugestie ,doswiadczenia. Bede niezmiernie wdzieczna . Pozdrawiam serdecznie Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez farida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 19.04.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 Witam. Od jakiegos czasu chodzi mi to po glowie,ale po ostatnich deszczach pomyslalam,ze moze by przejsc do czynow... Chce zbudowac ujezdzalnie! odkryta co prawda,ale i tak bedzie to karkolomne przedsiewziecie. Na nowoczesne,gotowe podloza raczej mnie nie stac. mam teren raczej gliniasty.lekko pochylony w strone rowu( rozwiazanie odprowadzenia wody ulatwione ),ale nierowne.Reszta to praca w wiekszosci wlasna,troche wynajetej koparki i kuuuuppa piachu i rur drenarskich do pozyskania... rozmiar 20x 40. ujezdzalnia nie bedzie jakos bardzo intensywnie uzytkowana : moze w sumie 5,6 koni max w stajni. Chcialam Was prosic o wszelkie linki do stron jakie znacie (czasem male klubiki umieszczaja relacje z takich inwestycji ),moze macie sami jakies sugestie ,doswiadczenia. Bede niezmiernie wdzieczna . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.04.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Zeta pojechała na podryw. Stoi od zeszłej soboty (ale imprezka za jakieś 10 dni). Dzięki temu mam odmianę w terenie. A mieszka teraz tutaj : http://www.skwisnicz.pl/index.php?podstrona=stadnina. Jak będziecie mieć czas to polecam rajd w czerwcu w tamtej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 20.04.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 To trzymamy kcuki za udane bara-bara pam czy trzeba miec jakies pozwolenie na krycie klaczy arabskiej z papierami, od zwiazku jakiegos czy cos krece? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 20.04.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Jasna Anielka!! Pam! Ale rodowody! nawet nie wiedzialam,ze jest taka stadninka w mojej (co prawda troche dalszej ) okolicy! pokazesz,kogo wytypowales na ojca dla dzieci Twojej kobyly? Moja narazie nie kwiczy,wiec mam nadzieje,ze zaloty przyniosly oczekiwany skutek. teraz jeszcze 10 miesiecy z malym ogonkiem i ...tfu,tfu nie zapeszac . Ja jade w niedziele pogadac z pewna kabardynka .Mysle,ze na jednej rozmowie sie nie obejdzie.musimy sie przekonac,czy sa widoko na to,ze bedziemy sie lubily,szanowaly i ufaly sobie.To ma byc towarzyszka na stare lata,dole i niedole . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.04.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 To trzymamy kcuki za udane bara-bara pam czy trzeba miec jakies pozwolenie na krycie klaczy arabskiej z papierami, od zwiazku jakiegos czy cos krece? Jak masz paszport, to po prostu szukasz odpowiedniego ogiera. Jak jest czysty arab, to masz wpis do księgi arabskiej, z tym że do opisu źrebaka musi być weterynarz upoważniony do opisu tej rasy (nie wszyscy mają). A jak chcesz pokryć inną rasą to masz albo sp, albo trzeba zapytać w odpowiednim związku, czy po klaczy arabskiej i ogierze danej rasy będzie mieć źrebak wpis do tej właśnie rasy (np. małopolski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 20.04.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A.....czyli tylko angliki wolno mieszac tylko miedzy soba, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.04.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Jasna Anielka!! Pam! Ale rodowody! nawet nie wiedzialam,ze jest taka stadninka w mojej (co prawda troche dalszej ) okolicy! pokazesz,kogo wytypowales na ojca dla dzieci Twojej kobyly? Moja narazie nie kwiczy,wiec mam nadzieje,ze zaloty przyniosly oczekiwany skutek. teraz jeszcze 10 miesiecy z malym ogonkiem i ...tfu,tfu nie zapeszac . Ja jade w niedziele pogadac z pewna kabardynka .Mysle,ze na jednej rozmowie sie nie obejdzie.musimy sie przekonac,czy sa widoko na to,ze bedziemy sie lubily,szanowaly i ufaly sobie.To ma byc towarzyszka na stare lata,dole i niedole . Pozdrawiam! Ojciec jest na zdjęciu kilka postów wyżej. To Wojnicz (po Wachlarzu). A stadninka mojego znajomego (zresztą od niego mam Zetę), działa w tamtej okolicy od niedawna (wcześniej w Olchawie koło Nowego Wiśnicza). Jak na razie to mają niezłe wyniki na torach (7 miejsce wśród hodowców arabów). Od zeszłego roku organizują rajdy i pokazy. A z ogierów kryjących jest jeszcze Eton (po Gazalu), Draborex, Zaborek (półbrat Zety). Jak ktoś dobrze jeździ i ma blisko, to może się zaopiekować jakimś konikiem i przygotować go sobie np. do rajdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 20.04.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Ojciec jest na zdjęciu kilka postów wyżej. ............. Jak ktoś dobrze jeździ i ma blisko, to może się zaopiekować jakimś konikiem i przygotować go sobie np. do rajdów. Rajdow masz na mysli sportowe czy turystyczne? Ja z mysla o rajdach przymierzam sie do wspomnianej kabardynki.Ale to juz moze moje dziecko ktores zasmakuje tej dyscypliny... a kiedys sie zastanawialam,dlaczego nie laczy sie wlasnie kabardyncow z arabami? obie rasy to maszyny rajdowe! musze pomyszkowac,czy sa jakies przeciwskazania. jesli nie to moze sprobuje.Ale narazie musze zbudowac ujezdzalnie. Ojciec jest,tylko nie wiedzialam jak sie nazywa.Mozesz pokazac rodowod Twojej Zety? Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez farida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.04.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Rajdow masz na mysli sportowe czy turystyczne? Ja z mysla o rajdach przymierzam sie do wspomnianej kabardynki.Ale to juz moze moje dziecko ktores zasmakuje tej dyscypliny... a kiedys sie zastanawialam,dlaczego nie laczy sie wlasnie kabardyncow z arabami? obie rasy to maszyny rajdowe! musze pomyszkowac,czy sa jakies przeciwskazania. jesli nie to moze sprobuje.Ale narazie musze zbudowac ujezdzalnie. Ojciec jest,tylko nie wiedzialam jak sie nazywa.Mozesz pokazac rodowod Twojej Zety? Tutaj jest baza rodowodowa: http://www.janow.arabians.pl/pl/rodowod-form.php, wpisz tylko imię Zeta-wu (ważna kreseczka, bo inaczej nie znajdzie ). A co do rajdu w Dąbrówce, to polecam relację, zdjęcia i wyniki: http://www.endurance.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=128%3Azr-za-dbrowka-wyniki&catid=41%3Azawody-2009&Itemid=83&lang=pl. Jak widać można się zaczepić amatorsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.04.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 A.....czyli tylko angliki wolno mieszac tylko miedzy soba, tak? Aby koń pozostał w swojej rasie może mieć rodziców tylko w tej rasie. Są dwa wyjątki, do uszlachetniania innych ras można (oczywiście pod pewnymi warunkami) dolewać krwi dwóch ras szlachetnych: czyli xx i oo. Mówi się wtedy o uszlachetnianiu. Oczywiście czy "dolewamy" araba czy anglika, zależy od tego jakie cechy chcemy wzmocnić u potomstwa. Przy zmieszaniu araba i anglika otrzymamy rasę xxoo, czyli angloarab w pierwszym pokoleniu. Podobno są to jedne z najlepszych koni użytkowych. Nasze konie małopolskie opisuje się też często jako xo, ze względu na to że jest właściwie półkrew angloarabska na bazie starych ras miejscowych koni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 20.04.2010 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 (edytowane) Wlasnie ja nie bartdzo kumam tego xx i oo.....Musze poczytac A to - w przypadku Twojej Zety-wu to jakies pro, pra przodki? ród męski: Saklawi I 1886, hod. Anazeh Ruala (B) linia żeńska: Selma or.ar. 1865, hod. Abbas Pasha I (EG) Edytowane 20 Kwietnia 2010 przez Spartankaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 20.04.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Wlasnie ja nie bartdzo kumam tego xx i oo.....Musze poczytac A to - w przypadku Twojej Zety-wu to jakies pro, pra przodki? ród męski: Saklawi I 1886, hod. Anazeh Ruala (B) linia żeńska: Selma or.ar. 1865, hod. Abbas Pasha I (EG) To są założyciele poszczególnych linii i rodów, ród męski wywodzi się z Bahrajnu a linia żeńska z Egiptu. O pochodzeniu poszczególnych rodów można pozytać np. tutaj: http://www.michalow.arabians.pl/pl/historia/araby/. A xx to jest pełna krew angielska, oo - czysta krew arabska. Pełna krew oznacza, że jest to "mieszanka" wielu krwi, m.in arabskiej. A czysta krew to znaczy, że rasa hodowana w czystości rasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 20.04.2010 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Spartanka - mam prośbę opróżnij skrzynkę PW ! Nie mogę się do Ciebie dopukać - a to ważna wiadomość dla mieszkańców T. i okolic! Dnia 24 kwietnia 2010r. w godzinach od 10-18 w Gimnazjum nr 1 w Tczewie przy ul. Czyżykowskiej 69 odbędzie się dzień dawcy dla Pauliny Pozdrawiam - Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 20.04.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2010 Oprozniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 24.04.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) Nasz dzisiejszy terenik i pierwsze w tym roku maczanie kopty w morzu! http://img530.imageshack.us/img530/9125/kolorowa1.jpg http://img25.imageshack.us/img25/3883/kolorowa2.jpg http://img526.imageshack.us/img526/3032/kolorowa4.jpg http://img13.imageshack.us/img13/2203/kolorowa5.jpg Edytowane 24 Kwietnia 2010 przez Spartankaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 24.04.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 No nie, znowu te zdjecia żeby mi "gula latała" . A ja w trasę jutro po południu. Dalej u kawalera, tak więc odmiana w terenie. Raczej płasko i piaszczyście, ale za to kilometry leśnych tras. Może też bachnę juro jakąś fotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 24.04.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 (edytowane) pam - specjalnie dla Ciebie Zanim ruszylysmy w teren klacz na ktorej jechal kolezanka byla kryta. Pierwszy raz widzialam jak ogier "sie smieje"! Fajnie to wyglada. A kon piekny.....holsztyn Lord Star jesli ktos kojarzy. A tu spokojny galopik - slychac jak wialo. Edytowane 25 Kwietnia 2010 przez Spartankaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts