MarynaM 26.09.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) Dzień dobry - o koniach to chyba tutaj można ? Nie wiem, czy coś takiego już widzieliście: KLIK Ja osobiście pierwszy raz Udałam się za namową znajomych i jestem pod wrażeniem. Edytowane 26 Września 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 26.09.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dzień dobry - o koniach to chyba tutaj można ? Nie wiem, czy coś takiego już widzieliście: KLIK Ja osobiście pierwszy raz Udałam się za namową znajomych i jestem pod wrażeniem. Chciałem spróbować, ale nie mam łuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 26.09.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 (edytowane) To pół biedy. Gorzej gdybyś nie miał konia . A poważniej - myślę, że w Twoich okolicach to żaden problem. Tam gdzieś muszą być łucznicy konni skoro jest tam conajmniej jeden koń przyzwyczajony do łuku. Zwierzaka wypatrzyłam na podlinkowanej imprezie. Zwrócił moją uwagę ponieważ: a) jest kabardyńcem, b) ma jedyniesłuszne imienię - Nalczik. Pono na codzień mieszka gdzieś pod Krakowem. Edytowane 26 Września 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 30.09.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 ................................ Zwrócił moją uwagę ponieważ: a) jest kabardyńcem,........ Alllee mnie tu nie byłoooo!!! Witajcie MarynaM ,tyś milośnik kabardynców jest?? Napisz,masz kontakt z tymi końmi? Pierońsko mi sie podobają i chciałabym dużo się o nich dowiedzieć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 30.09.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) No niestety.....ja szczególnym znawcą kabardyńców nie jestem. Ten był pierwszym, którego widziałam na żywo . A jeśli chodzi o urodę, to podobają mi się "grubasy" oraz "pierwotniaki" (i to raczej cięższej budowy). W necie znalazłam: Relacja właścicielki kabardyńców Stowarzyszenie hodowców Edytowane 30 Września 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 30.09.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 To pół biedy. Gorzej gdybyś nie miał konia . A poważniej - myślę, że w Twoich okolicach to żaden problem. Tam gdzieś muszą być łucznicy konni skoro jest tam conajmniej jeden koń przyzwyczajony do łuku. Zwierzaka wypatrzyłam na podlinkowanej imprezie. Zwrócił moją uwagę ponieważ: a) jest kabardyńcem, b) ma jedyniesłuszne imienię - Nalczik. Pono na codzień mieszka gdzieś pod Krakowem. Jak pod Krakowem i kabardyniec to pewnie w Zabierzowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 30.09.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 (edytowane) Tak głęboko nie dopytywałam . Jeśli tam mają siodło kojarzące się Mc Clellan'em - to prawdopodobnie trafiłeś . Nalczik wyglądał tak: KLIK . A sidło które miał na grzbiecie dokładniej: . (Scena upadku - 2:14) Koń inny, ale siodło na moje oko wzięte z kabardyńca. Czy to coś rozjaśnia ? Edytowane 30 Września 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 04.10.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Tak głęboko nie dopytywałam . Jeśli tam mają siodło kojarzące się Mc Clellan'em - to prawdopodobnie trafiłeś . Nalczik wyglądał tak: KLIK . A sidło które miał na grzbiecie dokładniej: . (Scena upadku - 2:14) Koń inny, ale siodło na moje oko wzięte z kabardyńca. Czy to coś rozjaśnia ? No raczej nie znam wszyskich koni w okolicach Krakowa, tym bardziej nie patrzę na siodła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 04.10.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Ajtam...ajtam.. Przyznaj się Waszmość, że Cię strach obleciał i ustrzelenia z łuku unikasz . 4 min. w towarzystwie Google i masz wszystko jak na dłoni ! W każdym razie ja już mam Edytowane 4 Października 2011 przez MarynaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 10.10.2011 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Trzeba jeszcze mieć 4 minuty....Ale jak się odrobię, to może kupię sobie łuk i zacznę trenować samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 10.10.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 (edytowane) Ja za luk chyba dziekuje Troszke fotek z moich patatajow http://img843.imageshack.us/img843/4631/lotos.jpg http://img846.imageshack.us/img846/1218/lotos2.jpg http://img267.imageshack.us/img267/5919/namagi3.jpg I coby nie bylo, ze tylko konie Tu z Doda http://img708.imageshack.us/img708/4361/zdoda.jpg Edytowane 10 Października 2011 przez Spartankaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 11.10.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ale jak się odrobię, to może kupię sobie łuk i zacznę trenować samodzielnie. To ja się pochwalę . Mam już łuk (pożyczony), materiały szkoleniowe (z filmami)... i zaczynam oswajać się z urządzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.10.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 To ja się pochwalę . Mam już łuk (pożyczony), materiały szkoleniowe (z filmami)... i zaczynam oswajać się z urządzeniem. A taki łuk to gdzie, jaki i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 19.10.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 I coby nie bylo, ze tylko konie Tu z Doda http://img708.imageshack.us/img708/4361/zdoda.jpg A Doda to na rajdy, czy bardziej do skoków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 20.10.2011 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 (edytowane) Witam To ja mam poscik z dedykacją dla MarynyM,choc mam nadzieje,ze i innym sie spodoba . W zeszły wekend ''gazdowałam'' w Bieszczadach w hodowli koni kabardyńskich. Wstawiam kilka foteczek : Kabardyniątko - Basija http://img143.imageshack.us/img143/2410/zwoli1517sty102011014.jpg Kabardynce o zachodzie słonca. http://img411.imageshack.us/img411/2913/zwoli1517sty102011161.jpg I jeszcze o wschodzie słońca- Leon i Dior. http://img32.imageshack.us/img32/400/zwoli1517sty102011181.jpg I jeszcze raz Dior . http://img215.imageshack.us/img215/5466/zwoli1517sty102011205.jpg A tu prezentacja jesiennego uczesania.Chyba wsrod koni tez panuja mody,bo konie przescigiwaly sie z dna na dzien we wszelakich upieciach i aranzacjach z wykozystaniem jesiennych chabazi. http://img265.imageshack.us/img265/9246/zwoli1517sty102011142.jpg Edytowane 20 Października 2011 przez farida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 22.10.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 A Doda to na rajdy, czy bardziej do skoków? Hm....czy ja wiem, mloda jeszcze dam znac za dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 24.10.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 hej hej koniarze i am back znów regularnie jeżdżę konno, się w końcu zmobilizowałam co prawda tylko raz w tyg ale tyle mi musi wystarczyć. dziś było trochę galopu na placu, czuję jak mi się mięśnie z tyłu nóg rozciągnęły. Największy mam problem z tym że pochylam się do przodu za bardzo, staram się o tym cały czas pamiętać, muszę siadać bardziej na kości kulszowe , głęboko w sidoło, a nie jakbym "siedziała na jeżu" jak to dziś mój instruktor powiedział Twój dobry przykład Spartanko dodaje mi sił, bo widać że można jeszcze stare kości wyprostować i wyplenić złe nawyki. Jak to zrobiłaś? jest jakaś szybka metoda? w awaryjnych sytuacjach ( dziś taka była jak się konik rozhulał w pierwszych skokach galopu ) już wypróbowałam siadanie i większy odchył w tył w celu zmniejszenia tempa , i udało mi się ładnie ją opanować i kontynuowałyśmy galop. W kłusie to głębsze siadanie jest trudne i często wydaje mi się że tracę równowagę, nic dziwnego jak się do przodu skłaniam no nic, będziemy ćwiczyć ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pam 25.10.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Jeśli chodzi o mnie, to uważam, że nia ma nic lepszego na dosiad, jak 2 godzinki w terenie na oklep . Ale nie wiem czy to się mieści w jakimś kanonie nauki jazdy konnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 25.10.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 hej hej koniarze i am back ................................................. jest jakaś szybka metoda? ............................... To zależy,ile sie ma w planach jezdzic konno ( ile lat ) ZAWSZE bedzie cos do poprawienia ! Taki sport. Poza tym,trzeba miec dużą świadomosść własnego ciała i jego oddzialywania na konia. No i ( jak to zostalo juz wspomniane przez pama) :jeżdzić ,jeżdzić ,jeżdzić. Czsem warto wybrac sie na cos,co niektorzy nazywają " kliniką'' ,czyli warsztaty pod okiem jakiegos fachowca.Często spojrzenie na nas z innej strony niz zwykle oraz kilka wskazówek podanych innymi slowy niz dotychczas słyszelismy czyni cuda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 25.10.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witam To ja mam poscik z dedykacją... Miód lejesz na moje zbolałe serce. Wyjechać miałam.... Montaż okien trzeci tydzień.....wykonawca przekłada. Gula powoli rośnie...Z wyjazdu nici A tu taaaakie foty i taaaakie pejzaże ..... Co to za miejsce? Więcej szczegółów proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts