Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jazda konno - konie, jeździectwo, miłośnicy jazdy konnej

fijak9

Recommended Posts

Czapsy? to chyba są takie westernowe, długie z frędzelkami

Co kraj to obyczaj :wink: U nas sztylpy to czapsy, po prostu :wink: I tak wszyscy o co chodzi.

Jarkotowa - faktycznie jeździectwo to drogi sport, ale wierz mi, dopóki Twój synek nie dojrzeje całkowicie do pewnych rzeczy, szanuj swoje pieniądze. Znam i mogę przytoczyć mnóstwo przykładów na zupełnie bezsensowne wydanie pieniędzy, bo "dziecko chce jeździć" i po 3-4 miesiącach zgrzytanie zębami, bo dziecku się odechciało :-? Kup w miarę dobry kask i ochraniacze na łydki (jakby się nie nazywały :wink: ), a później zobaczysz. Jeśli synek złapie bakcyla na maksa - możesz in westować dalej.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A nie ma kogoś w pobliżu, kto by tego dopilnował? Może jakiś zaprzyjaźniony pracownik? Albo postrasz "dziada" czymś? kimś?

Konie w mojej stajni rarytasów nie jedzą, ale też nie są głodzone, oj nie!!! Mogłabym parę niepochlebnych opinii wyrazić o właścicielu, ale o karmienie koni to naprawdę dba!!! bo zasuwają te koniki cały sezon, aż żal patrzeć.

to jest gospodarstwo, tzn działka a koń jak pies traktowany by popatrzeć i od czasu do czasu przegonić po padoku. Po prostu genialnie... będę próbowała się z nim rozmówić, boję sie jednak bo będę wyjeżdżać i nie będzie mnie miesiąc koleżanka będzie przychodzić jak tylko znajdzie chwilę ale wiesz jak to może wyglądać, ostatnio mnie nie było 13 dni to jak ona przychodziła co drugi dzień to go w ogóle nie spotkała :roll:

Zgadałam się ostatnio na spacerze z psem z dziewczyną i okazało się, że ona też koniara. Szuka jakiejś stajni koło Łodzi, w której mogłaby trenować ujeżdżenie. Zaczyna tam studiować w tym roku. Nic nie mogłam jej poradzić, ale może tu się znajdzie ktoś, kto wie?

Agduś czy mozesz mi polecić jakąs stadninę w okolicach Krakowa, w której warto zapoznac się z jazdą konną :) ?

Zgadałam się ostatnio na spacerze z psem z dziewczyną i okazało się, że ona też koniara. Szuka jakiejś stajni koło Łodzi, w której mogłaby trenować ujeżdżenie. Zaczyna tam studiować w tym roku. Nic nie mogłam jej poradzić, ale może tu się znajdzie ktoś, kto wie?

Agduś czy mozesz mi polecić jakąs stadninę w okolicach Krakowa, w której warto zapoznac się z jazdą konną :) ?

Niestety, przykro mi bardzo, ale od ładnych paru lat nie praktykuję (z drobnymi wyjątkami w okolicach Kołobrzegu :wink: ). W okolicy Krakowa mieszkam znacznie krócej, więc nie mam pojęcia, gdzie warto tutaj pojeździć. Zresztą każdy szuka czegoś innego, jednemu zależy na świetnych terenach, innemu na dokładnym szkoleniu w kierunku konkretnej dyscypliny, jeden szuka tanich jazd inny "wypasionego" ośrodka, superwarunków i ekskluzywnego towarzystwa. Można by tak wymieniać...

Tel. mam. Dziewczyny się wymieniły :D Zadzwonimy do Niej. Tylko powiedz mi jeszcze raz, bo ja znowu te miejscowości mylę: Sianów czy Sianożęty??

A my z cócią zrobiłyśmy sobie dzisiaj total odbój i pojechałyśmy zmęczyć się fizycznie :p Wsiadłam po dłuższym czasie na moją Księżniczkę Brazylię i odnoszę wrażenie, że Księżniczka też była w szoku, bo nie robiła głupich dowcipów. Lubię ją tak zaskakiwać :wink:

Brazylia to taka bestia, że tylko co niektórym robi dowcipy, poważnie :wink: Czasami mam nieodparte wrażenie, że ta czterokopytna księżniczka dobrze wie na co i z kim może sobie pozwolić. Jestem dziwnie spokojna, że następna jazda na niej nie obejdzie się już bez niespodzianek :lol:

Nie mogę sobie darować i przedstawię ją ogółowi trochę szerszemu. Zdjęcie robione przeze mnie w dziwnej pozycji, bo prawie na leżąco przy jej kopytach.

http://images29.fotosik.pl/24/37f14e147805239emed.jpg

Gdy weszłam dzisiaj do stadniny zobaczyłam takie oto cudo na wybiegu

http://images27.fotosik.pl/62/c297a652bf22b9acmed.jpg

Fryzyjczyk Argon naszej młodej kaskaderki. Jest po prostu śliczny

http://images26.fotosik.pl/62/10bcb6525c286844med.jpg

... czyż nie :lol:

I jeszcze jeden cud natury - zachód słońca na padoku. Aż chce się jeździć

http://images26.fotosik.pl/62/3ef84f3618fb221cmed.jpg