Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W FIRLETKACH 2 pracownia ARCHON

Recommended Posts

Proszę o komentarze w sprawie projektu Dom w firletkach 2 (podwójny garaż). Z zewnątrz bardzo Nam się podoba. Wiem, że to nowy projekt więc osób które go budują może nie być za wiele. Napiszcie co uważacie, że powinno być zmienione, sam mam parę pomysłów aby go wewnątrz trochę przerobić.

http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m4551cee43faa7&obraz=11653084976cf477dd5e611cf6c83b0651afda1b18&counter=1

http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m4551cee43faa7

Naprawdę nikomu się on nie podoba, jeśli ktoś ma uwagi do projektu to również proszę o komenatrze.

Chciałebym mieć dom średniej wielkości z 2 garażami , z kuchnią od frontu domu i 4-5 pokojami dlatego chciałbym górę chcę przemodelować gdyż 4 pokoje na poddaszu to dla mnie za dużo, wolę 3 i większą łazienkę.

• 2 months później...
Witaj, my zamierzaliśmy budować Firletki, ale zmiany które chcieliśmy wprowadzić (poszerzenie domu o metr w boki, przesunięcie okien) zoastały tak podliczone ze sie nei opłacało, taniej wyszedł nas projekt indywidualny. Uważam, że jezeli komus odpowiada taki metraz to dom jets ok, oczywiście każdy może troszke zmienić, dopasować do swoich potrzeb. My byliśmy nim zauroczeni. Jest bardzo podobny do Dąbrówek, tylko w Firletkach mi bardziej odpowiadał układ w środku. Jak sie zdecydujesz daj znac, dąbrówki, firletki i tymianek sa bardzo podobne, wtedy poszukaj nas - a jest juz spora grupka :)na forum - dom w tymianku. pozdrawiam

Witajcie kochani. Ja jak dobrze wszystko sie ułozy za miesiac zaczynam budowe tego domku. Co do zmian które przeprowadzam to:

przedłuzam garaz i z tyłu robie kotłownie i skład na wegiel

w miejscu kotłowni na projekcie robie lazienke

w miejscu łazienki zrrobie chyba suszarnie , wiecie pralka , mopy haha i takie tam ,

w czasie budowy zakładam drzwi chowana w scianie szklane miedzy kuchnia i salonem , aby w razie potzreby oddzielic kuchnie

przedłuzam taran jeszcze na tył domu

To oczywiscie moje plany , które niestety bardzo czesto sie zmieniają.

Dom jest piekny i juz nie moge sie doczekac by wypic poranna kawke na tarasie. Pozdrawiam i zycze powodzenia

:p

• 3 weeks później...
  • 5 months później...
Witam firletkowców. Na wiosnę chcę ruszyć z budową firletek z 1 garażem. Mam doprojektowane dodatkowe pomieszczenie gospodarcze od strony garażu - prawie 20 m2 - z wejściem od garażu i z ogródka. Poza tym podwyższyłam ściankę kolankową i poprzestawiałam okna dachowe, resztę zostawiłam. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

• 4 months później...
  • 5 months później...

My też rozglądamy się za projektem i braliśmy pod uwagę W DĄBRÓWKACH oraz wersję z kuchnią z przodu oraz korzystniejsze rozwiązanie poddasza czyli W FIRLETKACH.

Jednakże poki co, szukamy zmian wprowadzonych do tego projektu, wkazówek i uwag, które są nieocenione ...

QUASIA, ANKAFM:

moze kilka fotek z rozpoczetej budowy?

dysponujecie scanem ze zmianami? :oops: mam bardzo slabo rozwinięta wyobraźnię :roll:

o - pokazcie jak urzadziliscie KUCHNIĘ I LAZIENKI

:p

• 4 months później...
  • 1 month później...
Witam!!! Właśnie oceplono mi poddasze i zabudowano płytą k-g i mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona z podniesienia ścianki kolankowej do 104 cm, pomieszczenia są bardziej funkcjonalne a nie wpłynęło to na wygląd domu z zewnątrz. Zrezygnowałam również z garderób w pokojach ze wspólnym balkonem, teraz są fajne, duże pokoje i przede wszystkim ustawne.

• 9 months później...
  • 1 year później...