manio55 18.02.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Na wstępi podam że jestem prawie zielony dlatego potrzebuję rad.Chcę zrobić CO i ciepłą wodę użytkową w mieszkaniu. Pomnieszczenie na kocioł i mieszkalne są na jednym poziomie (najwyższe piętro). Całość ok 70m.. Kocioł na opał stały. A moje ptyania to:muszę rurkami z pieca ominąć drzwi czy muszę mieć koniecznie pompę?czy ciepła woda może iść bezpośrednio z pieca do ogrzewania i użytku?jak zrobić aby ciepła woda użytkowa w kranie była cały czas ciepła - aby nie trzeba było czekać na zlanie zimnej z rur...... i jeszcze najważniejsze, lubię majsterkować i niejedno mi wychodzi, z wodą 'grzebałem' juz nie raz, czy instalację co mogę zrobić samodzielnie czy musi to być autoryzowany fachman bo inaczej mnie posadzą? Chętnie poczytam dobrych rad i wskazówek...może ktoś ma jakieś schematy instalacji, opisy...na przyszły miesiąc zaczynam z instalacją bo palenie w kaflowych już mi zbrzydło a i tak rano zimno. | Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts