mirek_gdynia 18.02.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Krótko i na temat:- powierzchnia działki wynosi 1031 m2- powierzchnia domu wynosi 160 m2 Naliczony podatek:- za budynek 160 x ..... stawka - za działkę 1031 x .... stawka I tutaj mam pytanie: Czy należy płacić podatek dwa razy za to samo ??? Wydaje mi się, że w przypadku podatku gruntowego powierzchnia od której jest naliczany podatek powinna zostać pomniejszona o powierzchnie zabudowy za którą już zapłaciłem podatek od nieruchomości. Inzcaje płacę dwa podatki za ten sam skrawek terenu. Niestety w stosownych ustawach brak jest sposobu naliczania podatku w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 18.02.2007 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Wiesz, ludzie mieszkający w bloku płacą za skrawek gruntu na którym dom stoi. Płacisz i za grunt i za nieruchomość, a to, że budynek stoi na gruncie nie ma nic do rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts