7dębów 18.02.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Dzień dobry. Szykuję się do zakupu zestwu hydroforwego. Moje pytanie: Jakie jest moja zapotrzebowanie na wodę ? Zestaw ma zasilać dom mieszkalny, oraz mały ośrodek wczasowy. Odbiorniki wody w domu (3 osoby): boiler 80l., lazienka (wanna..., prysznic, sracz , 2 pralki (sporo prania [pościele wczasowiczów]), zlew; kuchnia (zmywarka, zlew). Czyli ciut więcej jak standardowe zużycie w 3 osobwej rodzinie. Ośrodek: 5 zlewów z zimna woda (jedne zlew na domek kempingowy [raczej niewielkie zużycie]), zlew w ogólno dostępnej kuchni. Łazienki dla wczasowiczów: boiler 300l., łącznie 4 kabiny prysznicowe, 4 sracze , 1 pisuar, 4 umywalki z ciepłą i zimna woda. Ludzisków tam ma być jednorazowo 25 - 30. Boilery grzane raz na dobe. Nie mam pojęcia jak wyliczyć zużycja (zapotrzebowanie), wiadomo, że w takim ośrodku zużycie będzie inne niż w 25 - 30 osobwej rodzinie ??? Wszystkie odbiorniki znajdują sie na parteże. Jeśli chodzi o zużycie w łazienkach wczasowiczów, to jest ten problem, że prawie wszyscy z rańca lecą sie myć... Pomożecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts