Kulin 18.02.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Będziemy zakładać debowe stopnie na betonowe schody, żonka chce podstopnice wykończyć tak aby były jak ściana. Czyli albo przykleić płytę KG lub wygipsować, a może sa jakieś specjalne materiały do tego typu wykończeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 23.02.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Będziemy zakładać debowe stopnie na betonowe schody, żonka chce podstopnice wykończyć tak aby były jak ściana. Czyli albo przykleić płytę KG lub wygipsować, a może sa jakieś specjalne materiały do tego typu wykończeń. dołączam się do pytania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Gdzies tu na forum ludzie pokazywali takie rozwiązania. Ładnie wygląda, ale podstopnice sie brudzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_zawada 24.02.2007 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 WitamPodstopnie morzna zrobic z MDF i pomalować na kolor ściany farbą arylową do drewna ja robię to Bekersem .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 24.02.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 przykleić płytę KG lub wygipsować, a może sa jakieś specjalne materiały do tego typu wykończeń. A po co komplikować? Bez podstopni czy z nimi - pomalowanie kolorem kontrastującym z kolorem stopni - schody wyglądają tak samo. Podstopnie mogą się: brudzić, wykruszyć, podziurawić, zamoczyć. Jeśli podstopnie muszą być, to najestetyczniej ( według mnie ) zrobić je z cienkiej deski dębowej lub innego drewna o zbliżonym kolorze lub lekko ciemniejszym (wiadomo, że pod stopniami jest ciemniej). Wtedy stopnie nie są w kontraście z podstopniami i pięknie prezentują się schody jako całość. pzdrwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 28.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Cześć, jeżeli stopnie będą wystawały przed podstopnie to nogami nie zawadzi się o ścianki. Przez kilka lat miałem zamiast stopni naklejoną wykładzinę ( zdjęcia pierwsze), natomiast drugie zdjęcie jest zaraz po zrobieniu schodów i obecnie niewiele różni się a minęły dwa lata. Bardziej brudzi się od sprzątania ale pomalowałem zmywalną farbą i jest OKIhttp://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/kominekischodyprzedremontem.jpghttp://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/bezlistewd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 28.02.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 ZBYCH w swoim dzienniku drugiego domu wkleił zdjęcie, gdzie podstopnie dał z białego gresu, a stopnie z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 02.03.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 NO właśnie mam podobny problem. Mysle jednach ,że odchudzę koszty i zdecyduje sie na stopnie drewniane a podstopnnice -i tu znów będzie kłopot - bo nie wiadomo z czego. Boję sie ,że podstopnice bedą sie brudzić a wtedy czy nie bedzie kłopotu z ich odnawianiem. Jak utrzymujecie w czystości takie schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 02.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Podstopnice nie będą się brudzić z prostego powodu, fizycznie jesteśmy tak ukształtowani że wchodzimy stawiając nogę na przedniej części trepa i to zawsze przód stopy i palce, nigdy nie stawiamy całej stopy i nigdy nie stawiamy pięty na trepie, jak kto chce niech spróbuje tak wejść po schodach tzn. cała stopa na trep i opierając piętę, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.03.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 JM To popatrz na pierwsze zdjęcie commora i powiedz jak sie ono ma do Twojej teorii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 02.03.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 To pozostałości po budowlańcach jak mniemam, ciężkie buciory, wielkie etc. Po domu raczej chodzimy w miękkim obuwiu. U mnie ponad rok, niema ani jednego śladu, a dzieci u mnie stadami biegają w tę i zpowrotem po schodach, chodzimy w lato na taras na piętrze, goście chodzą i nic ani jednego śladu. U mnie nawet budowlańcy nie narobili takich śladów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 02.03.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 To pozostałości po budowlańcach jak mniemam, ciężkie buciory, wielkie etc. To nie mniemaj, tylko przeczytaj podpis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna99 02.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Przy łączeniu stopnicy i ściany ja mam listwę wykończeniową, taką jak przy parkietach. Kopać się nawet listwy nie da (kwestia wchodzenia stopą na schód). Jak również uszkodzić np. przy odkurzaniu. Na prawdę jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 03.03.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Proponuje wykonać stopnie z drewna dębowego - które jest ciemniejsze , a podstopnice z brzozy jest biała lub z białego buka . Efekt będzie ten sam . A utrzymać w czystości będzie łatwiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 04.03.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 _Podstopnice z gresu matowego u mnie się sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eweczek 05.03.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Czy ktoś z Was robił samodzielnie stopnice? może podzieliłby się doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 06.03.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 a ja sobie myślę, że stopnice zrobię drewniane, a podstopnicepomaluję jakąś farbą zmywalną, może nawet półmatową olejną w kolorze ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts