heniaserf 18.02.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Witam wszystkich budujących z silikatów.Mam pytanie czy ktoś wybudował dom z ścianą trójwarstwową z ścianą nośną z 18 silki,jakie miał problemy co morze doradzić zaczynam na wiosnę i mam wiele dylematów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 18.02.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 U mnie postawione z 24 i jestem zadowolony. Z 18-tki mam garaż, bo zależało mi na każdym centymetrze szerokości. Ta "wyższość" ("grubszość"?) bloczka 24 wyszła dopiero teraz jak wpadli do mnie Panowie od CO. Ryją w ścianach równo i mają gdzie pochować rurki, rozdzielacze itp. Fakt, że u mnie jakoś tak mało ścian nośnych. Wewnątrz prawie same nadproża i podciągi. Jest wątek o silce/silikatach: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=18964 Zdania są podzielone. Generalnie zastanów się: - jak chcesz puszczać rurki z wodą (po ścianie czy wkuwać)- jak głębokie wnęki przy oknach podobają Ci się. W sumie chyba tylko względy estetyczne. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts