daroslaw 18.02.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 wiem, ze to piekielnie trudne do oszacowania, ale mozecie mi napisac cos na temat kosztow robocizny wykonczenia mieszkania "pod klucz" (mam na mysli: polozenie gladzi, malowanie, ulozenie plytek, polozenie paneli, zrobienie sufitu podwieszanego, montaz wanny, umywalek itd itp - bez montazu kominka, kuchni, drzwi i schodow). Po prostu wchodzi dwoch fachowcow do domu w stanie surowym i robi wszystko. Dom ma 200m kw powierzchni calkowitej (160 uzytkowej). Moze ktos z Was jest swiezo po podliczeniu wlasnych kosztow? Z gory dzieki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjos 22.02.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 witam.właśnie robię wycene jako wykonawca w gdansku na wykończenie domu o pow 300 m kw.sufity podwieszane na konstrukji szkieletowej z przygotowaniem do malowania,ulożenie gresu na całej powierzchni,zabudowy geberitow i wanny z materiałow powierzonych.koszt samej robocizny to jakieś 16000zł.ale wiem z doswiadczenia ze jak chciałby pan uśrednic cene za m kw to może byś różnie.wszystko zależy od wymagań i listy rzeczy do wykonaniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 25.02.2007 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Cóż, ciężko wyrokować bez dokładnych obmiarów poszczególnych robót.Szacunkowo koszt wykończeniówki mieści się między 100 a 200 zł za mkw. pod klucz (netto), ale spory wpływ na poziom cen ma standard wykonania. Sufit możemy wykonać płaski, albo z różnymi zabudowami - ten sam metraż, różne ceny. Dlatego też najlepiej wyceni to ktoś, kto będzie na budowie, obejrzy wnętrza i długo będzie rozmawiał na temat, jak to Wy widzicie, jaki macie zamysł, jaką wizję całego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts