pi0tr 18.02.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Nie wiem czy powinienem zaczynać pisać ten wątkek ale może jakoś dodatkowo zmotywuje mnie do działania. Jakoś w październiku 2006 kupiłem kawałek (859 m2) gleby w okolicach Pruszcza Gdańskiego a dokładnie w Juszkowie - niedaleko obwodnicy 3miasta. Działka była całkowicie zarośnieta samosiejkami brzozy - musiałem zdobyc pozwolenie na ich usuniecie które otrzymałem po 2 tygodniach. Usunieta została zdecydowana większość mojego prywatnego lasu pozostawiłem trochę drzew z tyłu i na bokach działki. jak naucze sie wklejac zdjecia to zobaczycie:) I Tak oto zastał mnie luty - bez projektu ale z wykonaną mapą geodezyjna do celów projektowych co kosztowało mnie 600 zł, odpisem i wyrysem z planu miejscowego. Jakos nie mogłem zdecydować się na projekt ale oststecznie padło na "Między sosnami" http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=417&IdKolekcji=36 Zobaczę czy dam sobie radę. Założenie mam takie - stan surowy otwarty wykonam za własna kasę bez kredytu (czytaj - powoli, etapami ), a na wykonczenie uzyskam kasę ze sprzedaży mieszkania - na dzisiaj jakieś 250K zł. CZY WYSTARCZY??? tego nie wiem. Do odważnych świat należy!!!!!!!! 5 lutego zamówiłem projekt u przedstawiciela Muratora. Pan sprzedawca był tak miły że zaproponował swoje usługi w kwestii jak to nazwał "adaptacji projektu" oraz złożeni wniosków do uzgodnien ene-wod-kan. Myślę że fajnie bo w jednym miejscu wszystko załatwie ale zdzierca zaśpiewał 1400 zł za adaptacje i po 100 za uzgodnienie. Nie skorzystałem. Poszukam gdzie indziej. Na dzisiaj tyle jutro napiszę co zwojowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 19.02.2007 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Dzisiaj rano złożyłem wnioski o uzgdodnienia el-wod-kan. Zajeło jakieś 30 minut koszt 0 zł. Z jakieś 2 tyg. je odbiorę.Aha do tej pory wydałem nie licząc działki i notariusza - pozwolenie na wycinkę drzew, odpis planu, mapy geodezyjne, projekt i inne drobiazgi 2869,00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 21.02.2007 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Nie wprowadzałem żadnych zmian w projekcie. Jaki jest taki mi pasuje. W poniedziałek oddałem też przyszłemu inspektorowi projekt do "adaptacji" (ma stosowne uprawnienia) i odebrałem dzisiaj opieczętowany oraz z wykonaną mapką zagospodarowania działki. Jutro podskoczę do gminy i złoże wniosek o wyłączenie części gruntu spod upraw rolnych. W sumie to dziwne bo teren jest w planie miejscowym oznaczony jako MJ - zabudowa jednorodzinna. Ach ta nasza biurokracja. Koszmar. Trochę takie mielenie w gó...ie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 27.02.2007 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 czekam, czekam.....na uzgodnienia. Jak dzwonię do wodociągów słyszę tylko "proszę zadzwonić jutro, może...." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 21.04.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 łał odebrałem w piątek pozwolenie na budowę. nie żeby poszło gładko - po drodzie troche mi nerwy puściły http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=98405&highlight= ale mam już wszystko załatwione. Skrzynka energ. stoi, wykonawca przyłącza wodnego umówiony - projekt i uzgodnienia zrobione, mam nawet budę na działce (taki barakowóz bez kół aby nie odjechał któregoś dnia) no i kończe robić tymczasowe ogrodzenie. Zamówiłem bloczki betonowe 2,30 z dowozem!!! i stal 2300 tona. Ekipa jak wspominałem na 15 maja - mam nadzieję że nie nawalą. postaram się zrobić zdjęcia .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 21.04.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 moja działka w sierpniu 2006:http://img381.imageshack.us/img381/5518/new048rn2.jpgURL=http://imageshack.us]http://img408.imageshack.us/img408/525/new052si7.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 24.04.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 majster wykonawca miał dać znać w czwartek ile przygotować desek szalunkowych i jakoś nie zadzwonil. I nie wiem czy się nie zaczyna ściemnianie.... Od czwartku na wyłączony telefon, dzisiaj miałem sygnał wolny ale nie odbierał. Później znowu wyłączony.... CHOLERA MNIE BIERZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 26.04.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 piotrze - utworz sobie komentarze - bo chce popisac a nie mam gdzie poniewaz budujemy ten sam domek - warto sie wymienic informacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 29.06.2007 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Witam po długiej przerwie. Miałem pożar w mieszkaniu - 2 miesiące borykałem się z remontem, mieszkałem w hotelu użerałem się z firmą ubezieczeniową i na dodatek staram się wykonać stan zerowy mojego przyszłego domu. Niestety nie mam jeszcze zbyt dużo czasu dlatego zaniedbałem trochę dziennik ale postaram się w najblizszym czasie rochę nadgonić. Mieszkanie już po remoncie - kilka dni temu się wprowadziłem. A na budowie: Prace idą powoli - mój wspólnik buduje się na sąsiedniej działce a mamy jedną ekipę która przychodzi popołudniami po pracy. godzę się na to ze względu na cenę - 7000 zł stan "0" z wykonaniem drenażu. Na dzisiaj oboje mamy wylany chudziak w glinie szerzej od ław po 15 cm. z każdej strony, podłączoną wodę i prąd. U mnie wykonany szalunek i przygotowane częściowo zbrojenie. Ławy zalewam na pocz. przyszłego tygodnia. Czas pokaże jak to wyjdzie. Zakres wykonanych prac może nie jest imponujący ale niestety priorytetem dla mnie było wykonać remont mieszkania i na tym skupiłem większość czasu i środków finansowych. Postaram się załączyć zdjęcia (jak tylko przypomnę sobie jak się to robi:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 02.07.2007 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 witamudało mi się dodać odnośnik do komentarzy....pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi0tr 05.07.2007 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 miałem zalewać ławyno włśnie miałem............ niestety po kilku dniach i ulewnych deszczach nie mogę dojechać na działkę osobowym a co dopiero pompa i gruszki. Ale przejaśnia się mam nadzieję że po weekendzie będzie na tyle dobry dojazd że w końcu uda mi się dokończyć ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts