Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

alarm bezprzewodowy

Recommended Posts

Zbych nie ma sensu taka dyskusja.. bo system przewodowy zawsze bedzie lepszy od bezprzewodowego ale sa miejsca gdzie nie ma mozliwosci polozenia przewodow i wtedy trzeba zalozyc system bezprzewodowy liczac sie z wadami bezprzewodowek.ale jezeli juz zakladamy bezprzewodowki to warto zaplacic i zalozyc dobry system np abaxa.

Owszem, taka dyskusja ma sens, bo trzeba mówić otwarcie również o wadach systemów.

Pytanie brzmiało: "Czy warto założyć alarm bezprzewodowy".

Zalety są oczywiste - brak konieczności prowadzenia przewodów - i o tym wie każdy. Natomiast nie każdy wie, jak prosto można unieszkodliwić taki system zamontowany za niemałe pieniądze.

W innym wątku jest dyskusja o tym, że kontaktrony są do d..., bo można przy pomocy silnego magnesu oszukać kontaktron. Owszem, można, ale są sposoby wykrywające takie działania. Ponad to nawet oszukanie kontaktronu przy prawidłowo skonfigurowanym systemie obwodowym niewiele zmienia. O ile kontaktron da się oszukać, to czujki inercyjnej już nie da się oszukać, a jak wyważyć okno bez wywołania drgań?

To są takie dywagacje osób, które nie do końca są w temacie.

Wszystko fajnie, fakt, że nie są to tanie zabawki, ale co jak wzywa mnie klient, który ma domek już w idealnym stanie? Raczej nie da się przekonać go do kucia w kafelkach, czy puszczania korytek po panelach. Wtedy bezprzewodówka jest jedynym rozwiązaniem.

Co do wad. Zgadzam się z przedmówcami, ale też w momencie ustalania warunków informuje o tych wadach klienta. I zawsze zalecam by nie rozpowiadał o swoim alarmie na lewo i prawo.

• 2 weeks później...

]

Zbych nie ma sensu taka dyskusja.. bo system przewodowy zawsze bedzie lepszy od bezprzewodowego ale sa miejsca gdzie nie ma mozliwosci polozenia przewodow i wtedy trzeba zalozyc system bezprzewodowy liczac sie z wadami bezprzewodowek.ale jezeli juz zakladamy bezprzewodowki to warto zaplacic i zalozyc dobry system np abaxa.

Owszem, taka dyskusja ma sens, bo trzeba mówić otwarcie również o wadach systemów.

Zalety są oczywiste - brak konieczności prowadzenia przewodów - i o tym wie każdy. Natomiast nie każdy wie, jak prosto można unieszkodliwić taki system zamontowany za niemałe pieniądze.

W innym wątku jest dyskusja o tym, że kontaktrony są do d..., bo można przy pomocy silnego magnesu oszukać kontaktron. Owszem, można, ale są sposoby wykrywające takie działania. Ponad to nawet oszukanie kontaktronu przy prawidłowo skonfigurowanym systemie obwodowym niewiele zmienia. O ile kontaktron da się oszukać, to czujki inercyjnej już nie da się oszukać, a jak wyważyć okno bez wywołania drgań?

To są takie dywagacje osób, które nie do końca są w temacie.

Żałuję że dopiero teraz to zobaczyłem .

Zbychu jedź do Malborka na zamek i załatw tam Abax-a .

Porównywanie Elmesa i Abaxa jest nieporozumieniem , to dwa różne światy.

A kontaktrony jako główne zabezpieczenie są do dupy i Ty o tym wiesz .

Żałuję że dopiero teraz to zobaczyłem .

Żałujesz, bo nie mogłeś wcześniej przysrać?

Todaks, po raz kolejny napiszę - zejdź na ziemię...

To forum budowlane i piszemy tu o zabezpieczeniu domów jednorodzinnych, a nie zamków :-?

Czy Ty się kiedyś nauczysz, że nie z każdego obiektu trzeba robić fortecę?

Ja nie porównywałem Elmesa i Abaxa!

To Twoje zdanie i ja nie muszę się z nim zgadzać, o czym wielokrotnie pisałem, ale widać do Ciebie to nie dociera...

Dla Ciebie pewnie nie do dupy są czujki ruchu, które jak sam napisałeś w wątku "Instalacja alarmowa raz jeszcze" można obejść zarzucając na siebie kocyk!!!

Albo jeszcze lepsze są zewnętrzne czujki ruchu, bo drożej można je sprzedać niż zwykły kontaktronik...

Todaks, po raz kolejny napiszę - zejdź na ziemię...

To forum budowlane i piszemy tu o zabezpieczeniu domów jednorodzinnych, a nie zamków :-?

To moja reakcja na twierdzenie

A czy ja napisałem że Ty ?

To Twoje zdanie i ja nie muszę się z nim zgadzać, o czym wielokrotnie pisałem, ale widać do Ciebie to nie dociera...

Dla Ciebie pewnie nie do dupy są czujki ruchu, które jak sam napisałeś w wątku "Instalacja alarmowa raz jeszcze" można obejść zarzucając na siebie kocyk!!!

Albo jeszcze lepsze są zewnętrzne czujki ruchu, bo drożej można je sprzedać niż zwykły kontaktronik...

A za montaż kontaktronów bierze się mniej niż za montaż czujników ?

Zbych - ja naprawdę szanuję Twoją wiedzę i nie jestem do Ciebie wrogo nastawiony , ja tylko nie mogę zrozumieć dlaczego czasami zachowujesz się jak medyk z wojska który wszystkim bez względu na chorobę przepisywał trampki i zwolnienie na trzy dni z zaprawy fizycznej :-?

A czy ja napisałem że Ty ?

Napisałeś to pod moim postem, więc każdy może to odczytać, że to ja napisałem...

A za montaż kontaktronów bierze się mniej niż za montaż czujników ?

1. Pisałem o cenie "sprzedaży" czujki, a nie cenie montażu.

Tańszy kontaktron kosztuje 10 zł. Droższy 40 zł.

Ceny wewnętrznych czujek ruchu zaczynają się u Ciebie w sklepie od 30 zł, a kończą na 114 zł.

Ceny zewnętrznych czujek ruchu zaczynają się u Ciebie w sklepie od 330 zł, a kończą na 450 zł (i to za nic specjalnego).

Łatwo zauważyć, na czym zarabiasz więcej...

2. Owszem, za montaż kontaktronów bierze się mniej i to sporo (przynajmniej u mnie :) ). Montaż kontaktronu wpuszczanego kosztuje u mnie 15 zł,a wewnętrznej czujki ruchu 50 zł (ceny bez kosztu przewodu - za przewody pod swój system średnio biorę 500 - 600 zł). Mała różnica?

Rozumiem, że ty bierzesz za kontaktron i czujki ruchu tyle samo?

Zbych - ja naprawdę szanuję Twoją wiedzę i nie jestem do Ciebie wrogo nastawiony , ja tylko nie mogę zrozumieć dlaczego czasami zachowujesz się jak medyk z wojska który wszystkim bez względu na chorobę przepisywał trampki i zwolnienie na trzy dni z zaprawy fizycznej :-?

Todaks, ja też szanuję Ciebie i Twoją wiedzę, ale dlaczego mam nie negować czegoś z czym się nie zgadzam? Dlaczego za wszelką cenę próbujesz zmusić mnie do przyjęcia Twojej koncepcji? A może masz na celu doprowadzenie do tego, abym przestał pisać na forum? :roll:

Todaks, ja też szanuję Ciebie i Twoją wiedzę, ale dlaczego mam nie negować czegoś z czym się nie zgadzam? Dlaczego za wszelką cenę próbujesz zmusić mnie do przyjęcia Twojej koncepcji? A może masz na celu doprowadzenie do tego, abym przestał pisać na forum? :roll:

No co Ty !!!!!

A z kim bym wtedy mógł popisać . Masz prawo negowac , ja tez i robimy to oboje ale przyznasz że czasami Twoje reakcje sa zupełnie nie do wytłumaczenia .

No co Ty !!!!!

A z kim bym wtedy mógł popisać . Masz prawo negowac , ja tez i robimy to oboje ale przyznasz że czasami Twoje reakcje sa zupełnie nie do wytłumaczenia .

Tak przyznaję :)

a które? :wink: