Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Piekarnik i mikrofalówka w jednym

bingo-ada

Recommended Posts

Czy ktoś użytkuje piekarnik z funkcją mikrofali 2in1? Znalazłam model Siemens HB 84K550 i biorę go pod uwagę, ponieważ nie wyobrażam sobie życia bez mikrofalówki, a z drugiej strony używamy jej wyłącznie do podgrzewania. Taki zestaw oszczędziłby mi miejsce w kuchni, ale nie wiem jak się taka hybryda sprawuje. Proszę o wasze opinie.

Zależy jak często i do czego używasz piekarnik. Moja przyjacióła ma coś takiego, więc mogę napisać tylko jej opinię,

Otóż ta moja przyjaciółka narzeka, że to coś jest za małe na piekarnik. Porównaj sobie z samodzielnymi piekarnikami. Nie da rady upiec czegoś na dwie blachy (grzanki w tym samym czasie dla wszystkich odpadają), w większej blaszce też nie bardzo się uda upiec ciasto. Zapomnij o indyku :) Natomiast jeśli używasz piekarnika do pieczenia niedużych ciast czy mięs to powinno wystarczyć. Jako mikrofala sprawuje sie świetnie.

Zależy jak często i do czego używasz piekarnik.

zgadza się. my też mieliśmy kupić taki zestaw combo siemensa ale w końcu kupiliśmy oddzielnie micro (też tylko podgrzewamy potrawy ewentualnie popcorn 8) i oddzielnie piec. oba firmy siemens i sprawują się dobrze.

gotujemy tylko weekendowo i nie mamy ograniczeń jeśli chodzi o wielkość pieczystego :wink:

z tego co sie orientuje, jeden z modeli siemensa (ale nie wiem ktory) ma "normalne" wymiary i nie ma problemu z pieczeniem na 2 blachcach. Jest to podobno jedyny taki piekarnik z funkcja mikrofalowki na rynku

pozdrawiam

Jeśli chodzi o Siemensa, znalazłam tylko ten jeden. Jeśli ktoś wie, jaki konkretnie model fasola25 ma na myśli, proszę o info, bo może rzeczywiście produkuje ich kilka.

z tego co sie orientuje, jeden z modeli siemensa (ale nie wiem ktory) ma "normalne" wymiary i nie ma problemu z pieczeniem na 2 blachcach. Jest to podobno jedyny taki piekarnik z funkcja mikrofalowki na rynku

pozdrawiam

Jeśli chodzi o Siemensa, znalazłam tylko ten jeden. Jeśli ktoś wie, jaki konkretnie model fasola25 ma na myśli, proszę o info, bo może rzeczywiście produkuje ich kilka.

Chodzi mi o model HB880570, ma on 50 litrow pojemnosci, pozostale tego typu urzadzenia maja 42 litry

Zwykly piekarnik siemensa ma co prawda 58 litrow pojemnosci, ale sa one wyjatkowo duze

oto ten model http://www.agd-rtv.net/product_info.php?manufacturers_id=1&products_id=7079

Dzięki za link, piekarnik fajny i rzeczywiście większy, ale cena... :o Zastanawiam się, czy 42 l to dużo czy mało i czy te 8l rzeczywiście robi różnicę? Kurczę, nie wiem jaką pojemnosć ma mój stary piekarnik, bo bym sobie porównała :( .

obecnie mam w domu zwykla stojaca kuchenke Mastercook, 50 cm szer

Na szybko zmierzylam jej piekarnik i wyszlo mi ze ma 55 litrow

swobodnie w nim pieke na 2 blaszkach, ale jakis wielki to on wcale nie jest :(

podejrzewam wiec ze 42 litry to moze byc rzeczywiscie malo, niestety

a tak swoja droga, to nie rozumiem dlaczego na stronie siemensa pisza, ze icj piekarniki maja jakas niestandardowa pojemnosc - raptem 3 litry wiecej od mojego :o

a moze i 3 litry stanowi jakas znaczaca roznice?

Porównywałam na szybko wymiary piekarników w sklepie internetowym i wychodzi, że podstawową różnicą jest wysokość. Więc jeśli pieczenie na 1 blaszce nie stanowi problemu, to chyba ok. Indyka przez ostatnie 15 lat nie piekłam, nawet kurczaka w całości też nie... Piekę proste ciasta normalnych gabarytów, jakiś schab, udka, zapiekanki.. i czuję, że nie będę cierpiała z powodu tych 42 l, czy 10 cm wysokości. Ale jeszcze to przemyślę.

Fasola25, dzięki :D