Magda25 19.02.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam, myślę, że to odpowiednie miejsce na moje pytanie, co prawda chodzi o drzwi zewn., ale z drugiej strony dotyczą one również wnętrza... Czy ktoś z Was ma, lub widział u kogoś zielone drzwi zewnętrzne? Jeśli tak, to bardzo proszę o zdjęcia. Drzwi zielone miałyby zastąpić białe, które podobno bardzo się brudzą, ale to wiem tylko ze słyszenia... Okna mamy białe, dachówka cementowa czerwona Braasa i w tym samym kolorze okapniki, podbitka będzie biała, dwa filary przed wejściem białe, elewacja jeszcze nie wybrana, ale rozpatrujemy taką wersję: żółta elewacja, zielone drzwi zewnętrzne Porta Sopot (jeden z dostępnych modeli) w kolorze zielonym. Może do frontowych okien (2 sztuki symetrycznie do wejścia) zamontujemy okiennice w tym samym kolorze co drzwi. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 19.02.2007 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Zapomniałam dodać, że dom jest mały z dwuspadowym dachem, i chcielibyśmy osiągnąć efekt, przytulnego wiejskiego domku. Znalazłam też kilka zdjęć w wątku "elewacje", ale jeśli ktoś dysponuje innymi fotkami to bardzo proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsandra9 20.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 http://www.osadadomy.com.pl/osada4/osada4.html Trochę słabo widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 22.02.2007 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 dzięki za odp. coś jednak widać Drzwi jeszcze nie zamówione, wciąż mamy wątpliwości: białe czy zielone, a może brązowe...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 22.02.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 zielone drzwi??? .....no kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 22.02.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Może coś takiegohttp://www.adeco.pl/pictures/classica_n.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 22.02.2007 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Annju!! Właśnie takie klimaty mnie urzekają... dzięki! Teraz bacznie przyglądam się różnym domom i kamienicom w poszukiwaniu ciekawych drzwi, zielone są piękne! Widziałam je w starych kamienicach, ale jeszcze nie spotkałam w nowym budownictwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biop 22.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 hej, My mieszkamy na wyspach i tu praktycznie kazde dzrzwi maja inny kolor... wyglada to pieknie:) my akurat teraz mieszkamy w domku z zielonymi drzwiami. ja jestem na tak hihihi fotki moge na maila podeslac bo nie bardzo wiem jak to wkleic tu [email protected][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 22.02.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 To zdjęcie powyżej jest super! ALe Ty chcesz czerwoną dachówkę, białe okna, żółty dom Nie za dużo tych kolorów a...jeszcze są rynny ...jaki będą miały kolor? Ale jak Tobie się podoba... Każde drzwi są ładne jak pasują do reszty A co do białych ...masz rację brudzą się okropnie. Teraz mam białe i już więcej białych nie chcę ! Teraz robię brązowe, brązowa dachówka, kominy i brązowe okna..a dom coś w odcieniu słonecznego delikatnego żółego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 23.02.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Podobnie jak Agdula myślę, że żółte ściany przy czerwonej dachówce i zielonych drzwiach to będzie "za dużo szczęścia naraz" Myślę, że zwłaszcza jeżeli masz białe filary przy wejściu, to elewacja najlepiej wyglądałaby biała, wtedy te zielone drzwi będą ciekawym akcentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 26.02.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Uspokajam wszystkich estetów - zielonych drzwi nie będzie! A to dlatego, że kolor w folderze jest zuuuuupełnie inny od tego "na żywo" w sklepie... krótko mówiąc jest brzydki. Postanowiliśmy, że zrobimy drewnianą podbitkę i drewniane filary (w przekroju kwadratowe) w tym samym kolorze co drzwi - drewniane brązowe. Tak lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 27.02.2007 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Szkoda. Zielone stosują z upodobaniem w Anglii (taki chłodny odcień). Wygląda znakomicie, zwłaszcza jeśli w pobliżu są roślinki. No, ale nie do żółtej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 27.02.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Uspokajam wszystkich estetów - zielonych drzwi nie będzie! ... Ja mam zielone. Nie pokażę, bo się jedna szybka stłukła, ale są fajne... I bramę garażową też mam zieloną. I dom też mam zielony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda25 27.02.2007 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Hmmm.... wydawało mi się, że zielony i żółty bardzo dobrze się komponują... A może chodzi o to, że byłoby zbyt "cukierkowo"? W każdym bądź razie drzwi będą raczej brązowe. Pozostaje tylko dylemat jakiej firmy: Porta czy Cal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 06.12.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Podciągam. Planujemy drzwi zielone, jedyna niepewność dotyczy odcienia. Jeżeli macie drzwi w barwach zieleni, proszę, pokażcie, a jeżeli podpiszecie numerkiem koloru RAL, będzie fantastycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts