Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zielone drzwi zewnętrzne

Magda25

Recommended Posts

Witam,

myślę, że to odpowiednie miejsce na moje pytanie, co prawda chodzi o drzwi zewn., ale z drugiej strony dotyczą one również wnętrza... :wink:

Czy ktoś z Was ma, lub widział u kogoś zielone drzwi zewnętrzne? Jeśli tak, to bardzo proszę o zdjęcia.

Drzwi zielone miałyby zastąpić białe, które podobno bardzo się brudzą, ale to wiem tylko ze słyszenia...

Okna mamy białe, dachówka cementowa czerwona Braasa i w tym samym kolorze okapniki, podbitka będzie biała, dwa filary przed wejściem białe, elewacja jeszcze nie wybrana, ale rozpatrujemy taką wersję: żółta elewacja, zielone drzwi zewnętrzne Porta Sopot (jeden z dostępnych modeli) w kolorze zielonym. Może do frontowych okien (2 sztuki symetrycznie do wejścia) zamontujemy okiennice w tym samym kolorze co drzwi.

Co o tym sądzicie?

To zdjęcie powyżej jest super! ALe Ty chcesz czerwoną dachówkę, białe okna, żółty dom :roll: :roll: Nie za dużo tych kolorów :roll: :roll: a...jeszcze są rynny ...jaki będą miały kolor?

Ale jak Tobie się podoba...

Każde drzwi są ładne jak pasują do reszty :wink:

A co do białych ...masz rację brudzą się okropnie. Teraz mam białe i już więcej białych nie chcę ! Teraz robię brązowe, brązowa dachówka, kominy i brązowe okna..a dom coś w odcieniu słonecznego delikatnego żółego. :) :)

Podobnie jak Agdula myślę, że żółte ściany przy czerwonej dachówce i zielonych drzwiach to będzie "za dużo szczęścia naraz" :wink:

Myślę, że zwłaszcza jeżeli masz białe filary przy wejściu, to elewacja najlepiej wyglądałaby biała, wtedy te zielone drzwi będą ciekawym akcentem.

Uspokajam wszystkich estetów - zielonych drzwi nie będzie! :wink:

A to dlatego, że kolor w folderze jest zuuuuupełnie inny od tego "na żywo" w sklepie... krótko mówiąc jest brzydki.

Postanowiliśmy, że zrobimy drewnianą podbitkę i drewniane filary (w przekroju kwadratowe) w tym samym kolorze co drzwi - drewniane brązowe.

Tak lepiej?

:)

• 3 years później...