Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wanny narożne POMOCY

Recommended Posts

LUDZIE POMÓŻCIE BO ZWARJUJĘ!

Przed sobą mam kilka katalogów firm zajmujących się sprzedarzą wanien akrylowych. I po przejrzeniu wszystkich mam taki mętlik w głowie że nie moge się zdecydować którą wybrać. Czy szanowni użytkownicy Formu moglibt pomóc. Poszukuję wanny narożnej o wymiarach około 170x110 cm. proszę o jakieś wskazówki. :cry:

Ja poszedłem z małżowiną do sklepu i poprosiłem ją żeby mi pokazała jak się taką wannę myje. Kiedy już zabierała się do wchodzenia do niej w buciorach - przestaliśmy się interesować wanną narożną. Pomijam aspekt prawie dwukrotnie większej ilości wody w takiej wannie jak jest pełna.

Nie wiem czy Ci pomogłem :wink:

My również szukaliśmy podobnej wanny i w końcu zdecydowaliśmy się na Europę firmy Poolspa, ona ma wymiar 115x170 , mamy już jedną wannę tej firmy i jest naprawdę sprawdzona, po 8 latach użytkowania wciąż wygląda jak nowa, akryl ma ładny odcień bieli i nic się z nim nie dzieje

http://img68.imageshack.us/img68/8335/cimg3986gw8.th.jpg

wanna zajęła mi 1/4 łazienki, żeby ją umyć faktycznie trzeba wejść do środka no i żeby wziąść kąpiel trza wodę lać, lać i lać a poza tym jest......ładna :wink:

Po prostu popełniłeś kilka błędów:

1. Wybrałeś nieodpowiedni rozmiar wanny, skoro zajmuje Ci tak dużo powierzchni łazienki (lub masz za małą łazienkę :-? )

Przy zakupie zafascynowani jesteśmy rozmiarem "...woow, bo taka duża!!!" A później w użytku okazuje się niepraktyczna lub nieekonomiczna.

2. Wanna narożna wcale nie musi być taka głęboka i wcale nie trzeba w nią lać, lać i lać (są różne kształty i wysokości wanien a co za tym idzie pojemności)

3. Nie wziąłeś chyba tego pod uwagę, że kąpiel w wannie to cały obrządek i uczta dla ciała. W wannie się wypoczywa i tam ma być dużo wody, i nie wyobrażam sobie kąpieli w ciągu np. 5 minut, bez całej tej oprawy z solami, olejkami........

Skoro chcesz zużywać mniej wody, wykorzystaj do tego celu prysznic. Skoro go nie masz, to popełniłeś 4 błąd.

Nie można bazować jedynie na wannie i nie brać np. codziennego, szybkiego prysznica w celu odświeżenia się np. przed wyjściem do pracy, kiedy to mamy zazwyczaj najmniej czasu.

Pozdrawiam.

wanna zajęła mi 1/4 łazienki, żeby ją umyć faktycznie trzeba wejść do środka no i żeby wziąść kąpiel trza wodę lać, lać i lać a poza tym jest......ładna :wink:

Po prostu popełniłeś kilka błędów:

1. Wybrałeś nieodpowiedni rozmiar wanny, skoro zajmuje Ci tak dużo powierzchni łazienki (lub masz za małą łazienkę :-? )

Przy zakupie zafascynowani jesteśmy rozmiarem "...woow, bo taka duża!!!" A później w użytku okazuje się niepraktyczna lub nieekonomiczna.

2. Wanna narożna wcale nie musi być taka głęboka i wcale nie trzeba w nią lać, lać i lać (są różne kształty i wysokości wanien a co za tym idzie pojemności)

3. Nie wziąłeś chyba tego pod uwagę, że kąpiel w wannie to cały obrządek i uczta dla ciała. W wannie się wypoczywa i tam ma być dużo wody, i nie wyobrażam sobie kąpieli w ciągu np. 5 minut, bez całej tej oprawy z solami, olejkami........

Skoro chcesz zużywać mniej wody, wykorzystaj do tego celu prysznic. Skoro go nie masz, to popełniłeś 4 błąd.

Nie można bazować jedynie na wannie i nie brać np. codziennego, szybkiego prysznica w celu odświeżenia się np. przed wyjściem do pracy, kiedy to mamy zazwyczaj najmniej czasu.

Pozdrawiam.

No aż tyle błędów to nie popełniłem. Z jednym sie zgodzę: wybrałem nieodpowiedni rozmiar wanny, choć początkowo wydawało mi się, że będzie ok. Napaliłem się koniecznie na symetryczną i to był mój błąd :( . Niestety mój układ łazienki po części to wymusił. Ale i tak wybrałem najmniejszą rozmiarowo. Teraz wiem, że nawet te najmniejsze są po prostu duuuże.

Nie rozumiem natomiast twojej 3 uwagi :roll: Sprawa relaksu w wannie to nie temat rozważań i przeliczeń tylko indywidualne odczucia każdego z osobna.

Nie mniej jednak jeśli wanna narożna to tlko jak najmniejsza i do tego niesymetryczna.