Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt na zakup działki

BRZEZKA

Recommended Posts

witam wszystkich forumowiczów

opiszę wam moją sytuację może ktoś sie znalazł w podobnej i podpowie mi jak mam rozwiązać problem i spać spokojnie

planuję kupno działki koszt 27000 na kredyt

mam mieszkanie własnościowe o wartości około 130 000 tys.

dochody na cała rodzinkę (2+2) 3000 brutto

jak to zrobić żeby sie bardzo nie zadłużyć a mieszkać we własnym wybudowanym domku

Bardzo proszę o odpowiedz :oops:

Najlepiej, abyś skorzystał z pożyczki hipotecznej pod hipotekę swojego mieszkania, przy kwocie 27'000 i długim terminie Twoja pożyczka będzie tania.

Bank DOM udzielając kredytu hipotecznego na budowę domu, weźmie pod uwagę wartość Twojej nieruchomości, a nie to ile zarabiasz. Jeśli planujesz zakup działki i budowę domu w tym samym czasie, a masz już mieszkanie własnościowe z nieobciążoną hipoteką śmiało skontaktuj się z bankiem DOM.

http://www.bankdom.pl

Jeśli zależy Ci na kredycie hipotecznym rozłożonym, aż na 40 lat, to dzisiaj rozpoczęła sie promocja kredytu czterdziestoletniego w Santander Consumer Banku. Przy tak długim okresie miesięczne raty będą dużo niższe.

http://pozyczki-hipoteczne.pl/ptfbank.html

Jeśli uda Ci się po przeprowadzce do nowego domu, wynająć korzystnie Twoje mieszkanie, możesz raty kredytu na dom spłacać z wynajmu. Wtedy będziesz mógł spać spokojnie.

Pozdrawiam

Bartek

Bardzo dziękuję za odpowiedz :)

Sytuacja troszkę się zmieniła bo okazało sie ze jest to działka rolna z warunkami zabudowy i dlatego wymyśliłem sobie tak żeby wziąść pożyczkę hipoteczną na mieszkanie które posiadam powiedzmy ok 80 000 zł i z tego finansować zakup działki i zacząć budowę , bo wiem że z udzieleniem kredytu na zakup działki rolnej może być problem.

Byłem w ekspanderze i Pani poleciła mi kredyt w banku Nykredit na 30 lat kwota kredytu 81 000 zł rata 463 miesięcznie

Co sądzicie o takim rozwiązaniu?

• 2 weeks później...