BRZEZKA 19.02.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 witam wszystkich forumowiczów opiszę wam moją sytuację może ktoś sie znalazł w podobnej i podpowie mi jak mam rozwiązać problem i spać spokojnie planuję kupno działki koszt 27000 na kredyt mam mieszkanie własnościowe o wartości około 130 000 tys. dochody na cała rodzinkę (2+2) 3000 brutto jak to zrobić żeby sie bardzo nie zadłużyć a mieszkać we własnym wybudowanym domku Bardzo proszę o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 19.02.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 trzeba odziedziczyc spory spadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba________ker 26.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Najlepiej, abyś skorzystał z pożyczki hipotecznej pod hipotekę swojego mieszkania, przy kwocie 27'000 i długim terminie Twoja pożyczka będzie tania. Bank DOM udzielając kredytu hipotecznego na budowę domu, weźmie pod uwagę wartość Twojej nieruchomości, a nie to ile zarabiasz. Jeśli planujesz zakup działki i budowę domu w tym samym czasie, a masz już mieszkanie własnościowe z nieobciążoną hipoteką śmiało skontaktuj się z bankiem DOM. http://www.bankdom.pl Jeśli zależy Ci na kredycie hipotecznym rozłożonym, aż na 40 lat, to dzisiaj rozpoczęła sie promocja kredytu czterdziestoletniego w Santander Consumer Banku. Przy tak długim okresie miesięczne raty będą dużo niższe. http://pozyczki-hipoteczne.pl/ptfbank.html Jeśli uda Ci się po przeprowadzce do nowego domu, wynająć korzystnie Twoje mieszkanie, możesz raty kredytu na dom spłacać z wynajmu. Wtedy będziesz mógł spać spokojnie. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BRZEZKA 28.02.2007 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Bardzo dziękuję za odpowiedz Sytuacja troszkę się zmieniła bo okazało sie ze jest to działka rolna z warunkami zabudowy i dlatego wymyśliłem sobie tak żeby wziąść pożyczkę hipoteczną na mieszkanie które posiadam powiedzmy ok 80 000 zł i z tego finansować zakup działki i zacząć budowę , bo wiem że z udzieleniem kredytu na zakup działki rolnej może być problem. Byłem w ekspanderze i Pani poleciła mi kredyt w banku Nykredit na 30 lat kwota kredytu 81 000 zł rata 463 miesięcznie Co sądzicie o takim rozwiązaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malpis 28.02.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 81000 na niewiele wystarczy... Przez 30 lat będziecie płacić raty kredytowe, a z czego dokończycie budowę?No chyba że macie jakiś plan... np. sprzedaż mieszkania. Ale gdzie będziecie mieszkać w czasie między sprzedażą a ukończeniem budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 12.03.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Nykredit ma tanie pożyczki hipoteczne - oprocentowanie zbliżone do celu mieszkaniowego (szkoda, że nie ma CHF, tylko PLN i EUR), ale jak chcesz tę kwotę (80 tys. - która teraz jest minimalną), to się pospiesz, bo od 1 kwietnia będziesz musiała zaciągnąć min 100 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts