zabkapoli 24.02.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Witam.czy ktos posiada namiary na jakakolwiek w miare tania i solidna (sprawdzona) ekipe z zachodniopomorskiego na polozenie dachu, bede wdzieczna za wszelkie informacje najlepiej na priva. Niebawem nas to czeka a nie chcielibysmy zbankrutowac (jak widac na forum ceny ksztaltuja sie naprawde roznie)Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m_wujek 24.02.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Do tego dojdzie ci z 20% rzeczy nieprzewidzianych, tj. 12.000PLN , do tego podbitka ok. 10.000PLN do tego robocizna ze 20.000PLN. Razem 102.000PLN. No to daszek bedziesz miał zaj.....sty. Mam nadzieję, że tak źle nie będzie. To na razie pierwsza wycena, i wygląda mi na to, że koszt materiału był bez żadnego rabatu, a tak się nie robi Zobaczymy co inne ekipy zaproponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 11.03.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 po przeczytaniu tego wątku mam tylko 1 wniosek;Jak się frajer znajdzie to po kieszeni go.Tylko jak uniknąć bycia frajerem?chyba szukać cierpliwie uczciwych wykonawców, a nie nieuczciwych pracodawców którzy na dodatek twierdza że płacą pracownikom 1000 pln dziennie.I tu też pytanie;jeżeli pracownikowi tyle płacą to ile im zostaje? i z czyjej kieszeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 11.03.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 po przeczytaniu tego wątku mam tylko 1 wniosek;Jak się frajer znajdzie to po kieszeni go.Tylko jak uniknąć bycia frajerem?chyba szukać cierpliwie uczciwych wykonawców, a nie nieuczciwych pracodawców którzy na dodatek twierdza że płacą pracownikom 1000 pln dziennie.I tu też pytanie;jeżeli pracownikowi tyle płacą to ile im zostaje? i z czyjej kieszeni? I oto kolejna osoba która czyta i nie wie co czyta. Dlaczego twierdzisz że jeśli płacę 1000zł dziennie to z góry jestem nieuczciwy?! Umiesz liczyć to policz sobie - ty jako inwestor przykładowo płacisz 80 zł za m2 licówki, ja jako twój wykonawca płacę człowiekowi 40 zł za ten sam m2. Dobry licówkarz przez 10godz zrobi 25-30 m2 -policz sobie. Buduję bloki mieszkalne i licówkarze zarabiają gigantyczną kasę - oczywiście ci co chcą zarobić a nie ochlajtusy.U mnie taki nie ma szans na robotę.Cenię dobrych ludzi a oni cenią mnie i robota idzie jak z bicza-inwestor zadowolony no i ja także. Co do moich zarobków-wcale to nie są kokosy po odliczeniu wszystkich kosztów. Więc bardzo proszę o nie obrażanie mnie i mianowanie nieuczciwym wykonawcą czy pracodawcą. Z pozdrowieniami dla wszystkich czytających i piszących oraz moderatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 11.03.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Dobry licówkarz przez 10godz zrobi 25-30 m2 Mowa o cegle licówce ? No chyba trochę kolega przesadził . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniella 11.03.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Ja w okolicach Wrocławia płacę 35 pln za więźbę- zaznaczam, iż mam bardzo skomplikowany dach- 330 m2. Normalna cena na moim terenie to ok 25-30 pln/m2. Dekarz- 32 pln za mój dach (razem z orynnowanieniem, wstawieniem 7 oklien połaciowych, opierzeniem itp) Witam Jeśli byłbyś tak miły podaj mi namiary na firmę, która robi Ci dach. Jestem z okolic Sycowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 11.03.2008 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Dobry licówkarz przez 10godz zrobi 25-30 m2 Mowa o cegle licówce ? No chyba trochę kolega przesadził . Wcale kolego nie przesadzam ja sam także muruję i wiem to z praktyki.Budując halę szkoły przy temperaturze 23 stC licówkarze budowali średnio (5osób) 130mkw dziennie.Więc jest to możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 11.03.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Jeżeli faktycznie tyle płacisz to jesteś BARDZO UCZCIWY.Dziękuję też za wyjaśnienie kwestii różnicy cen.Zrozumiałem to tak:umowa podpisana z bezpośrednim wykonawcą =50% oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 11.03.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Jeżeli faktycznie tyle płacisz to jesteś BARDZO UCZCIWY. Dziękuję też za wyjaśnienie kwestii różnicy cen.Zrozumiałem to tak:umowa podpisana z bezpośrednim wykonawcą =50% oszczędności. Może trochę zle zrozumiałeś - bezpośredni wykonawca to przykładowo ja a tym co płacę to ludzie zatrudnieni u mnie. Jeśli miałbym wykonać pracę jeszcze przez pośrednika to dolicz średnio około 20% jego zysku. Ja zarabiam praktycznie tyle co sam wyrobię no i trochę z tego co pozostanie po wszystkich opłatach i zobowiązaniach.A ludzi doceniam i wiem tak samo jak oni ile trzeba się narobić by zarobić. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 11.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Myślę że takimi płacami pozwalasz im zapomnieć o trudzie i zmęczeniu ale naprawdę trudno mi uwierzyć że PRACOWNIK budowlany widzi takie wyplaty.Ale nie o płacach tu mowa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 11.03.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Myślę że takimi płacami pozwalasz im zapomnieć o trudzie i zmęczeniu ale naprawdę trudno mi uwierzyć że PRACOWNIK budowlany widzi takie wyplaty Widzisz wszystko zależy od osoby prowadzącej firmę. Ja kiedyś sam naginałem u innych pracodawców i często nie widziałem kasy po parę miesięcy.A pracować trzeba było by odzyskać kasę.Nie raz wypłatę z listopada dostawało się w marcu i trzeba było naginać.Jak nie pasowało to do widzenia i baj baj wypłaty. Nauczony tym i z tym charakterem co mam nie jestem w stanie robić tak samo. Po rozliczeniach z inwestorem najpierw rozliczam się z ludzmi a potem z tego co zostało rozliczam firmę i swój dochód. Być może dlatego nie jeżdżę dobrym samochodem (mam starą Mazdę z 85r) i nawet ciężko jest mi uzbierać na własny dom.Nie zatrudniam sztabu logistycznego ani nawet księgowej sam wszystko robię.Wszystko praktycznie inwestuję w sprzęt i ludzi.(dobry sprzęt=dobra praca; dobrze opłaceni=lojalni i uczciwi w tym co robią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gimy 11.03.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Właśnie odebrałem wycenę za dach.Budowa ok. Poznania, ekipa z Leszna Robocizna: razem 7565 zł za 136 m2 dachu - czyli ok 55zł/m2 dachu- konstrukcja dachu - 20zł/m2- deskowanie papą - 15zł/m2- położenie papy termozgrzewalnej - 15zł/m2- pokrycie folią, łatami i blacha - 25zł /m2- obróbka okna i komina - 150zł/szt- rynny kompleksowo 10zł / m2 Materiał: 14.920 zł Dach: razem 136m273 m2 dach płaski kryty papą63 m2 dach skośny, kryty blachodachówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danadom 17.07.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Witam u mnie dach 380 m2 koperta prosta z 3 oknami dachowymi nasz budowlaniec wycenił nam robocizne dachu na 25 tysiaków robocizna i niego to -połozenie więźby -ofoliowanie -łaty i kontrłaty -połozenie dachówki ale niestety położenie orynnowania wycenił nam osobno na 4250 zeta chyba troszke przegina ale niestety jest to ekipa która robi dom od początku do końca a że umowa na ceny robocizny była podpisana w październiku zeszłego roku więc nie ma jak z nim targować bo twierdzi że i tak nam tanio policzył bo niby ceny robocizny poszły w góre i w związku z tym ze umowa jest z tamtego roku to nam nie podwyższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 17.07.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Za ulozenie pokrycie folia, ulozenie lat i kontr lat, rynny, ulozenie dachowki cementowej,"instalacja odgromowa" na dwoch budynkach dom 280m2 dachu (czterospadowy, lukarny, jedno okno dachowe, dwa wykusze) oraz dach nad garazem wolnostojacym (dwuspadowy z malym daszkiem) zaplacimy 19000zl. Termin na wrzesien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 18.07.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 To w miarę normalna cena. Niestety budowa domu to drogie zajęcie. Ale efekt zamieszkania w swoim domu... bezcenny. Tak więc budujcie. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 24.07.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Dach w stanie surowym budynku to najdroższa rzecz. Ale i tak jest to koszt znikomy przy kosztach wykończeniówki. Marne pocieszenie, ale zawsze pocieszenie Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janeczek 26.01.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 przymierzam sie do zmainy dachu.ogolnie do dobudowania pietra czyli poddasza uzytkowego. dach dwuspadowy z oknami dachowymi. powierzchnia dachu ok 180m2, kryty blachodachowka. czy moze ktos mial stycznosc z taka inwestycja? interesowala by mnie cena tego przesiewziecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorisbis 27.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 prosze pomóżcie mój dach jest 2 spadowy tzn. część mieszkalna ma 2 spadowy i przyklejony garaż też ma 2 spadowy interesuja mnie ceny za prace podane po niżej prosze bo nie wiem jakie ceny a też nie chce przepłacic wrazie by coś A dach ma byc pokryty blacho dachówka tak około 260 m2 to mnie interesuje ułożenie na krokwiach ekranu zabezpieczającego z folii paroszczelnej ułożenie izolacji z wełny mineralnej pomiędzy krokwiami mocowanie folii dachowej impregnacja kontrłat i łat montaż kontrłat montaż łat wykonanie połaci dachowych wykonanie kalenicy i grzbietu obróbkę szczytów i załamań dachu oraz kalenic montaż taśmy wentylacyjnej okapu montaż grzebienia okapu obróbka kominów wykonanie koszy montaż zabezpieczeń przeciwśnieżnych montaż elementów komunikacji po dachu – ławeczka kominiarska montaż okien dachowych i włazów montaż kominków wentylacyjnych, odpowietrzników instalacji, nasadek antenowych, montaż rynien dachowych montaż rur spustowych montaż deski wykończeniowej – deski szczytowe i okapowe podsufitki drewniane – szkielet z łat podbitka okapu z desek malowanie i impregnacja podbitki z desek podonie jak kolega tylko on robił to kawałek czasu temu. prosze poinformujcie mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 28.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 mam wyceny robocizny z dzisiaj - firmy z Malopolski- ceny za m2 od 50-80pln.cena obejmuje postawienie wiezby, laty, kontrlaty, folia, obrobka kominow, orynnowanie, ulozenie dachowki, podbitka. dach prosty, dwuspadowy, 150m2, 2 kominy, 1 okno dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebunio 29.03.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Cześć! Witam wszystkich!Jestem nowym użytkownikiem tego forum i zauważyłem, że niektórzy chcą znaleść dobrego dekarza. Jeśli macie jakieś pytania piszcie na e-mail [email protected] ,postaram sie odpowiedzieć na każde pytanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts