Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACH czy to normalna cena czy wszyscy juz powariowali ??

secam

Recommended Posts

A ja właśnie wstępnie dogadałem fachowca, bardzo polecanego w okolicy na cenę 20 tys za 240 zł dachu na gotowo (więżba + poprawki do projektu, pełne deskowanie, położenie dachówki ceramicznej z pełną obróbką blacharską, nadbitką, heblowanymi końcówkami + rynny na gotowo itp.). Wychodzi ok 83 zł/m2. Jestem wstępnie zadowolony. Inna ekipa ogólnobudowlana policzyła 23 tys bez deskowania (+10 zł za m2).

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja właśnie wstępnie dogadałem fachowca, bardzo polecanego w okolicy na cenę 20 tys za 240 zł dachu na gotowo (więżba + poprawki do projektu, pełne deskowanie, położenie dachówki ceramicznej z pełną obróbką blacharską, nadbitką, heblowanymi końcówkami + rynny na gotowo itp.). Wychodzi ok 83 zł/m2. Jestem wstępnie zadowolony. Inna ekipa ogólnobudowlana policzyła 23 tys bez deskowania (+10 zł za m2).

A po co Ci pełne deskowanie przy dachówce ceramicznej ? :o

Dach 450m2, papa termozgrzewalna, łaty etc, dachówka ceramiczna von Muller (chyba tak się to pisze), 2 wole oczka, 4 lukarny, 6 okien połaciowych, obróbki i rynny miedziane.

Polecana ekipa wyceniłą mi to na 5400zł. Chyba dobra cena. Co ważne, nie trzeba im gotować obiadów.

Na wszelki wypadek rezerwuję dodatkowo 250zł na nieprzewidziane wydatki.

Pod koniec roku mają jeszcze do mnie wpaść i poprawić elektrykę.

Czyli co, trochę ryzyko?

Ale jak z nimi rozmawiałem, to raczej było przyjemnie.

Szef powiedział, że wszystko będzie dobrze.

A co miał Ci powiedzieć, że dopiero sie uczą albo, że zwykle sa problemy i 3x wylecieli juz z hukiem... Lepiej spytaj komu ostatnio robili i się tam wybierz. 450 m2 to nie żarty wg mnie.

O Cholera.

Było ich dwóch. Jeden taki rudawy, a drugi normalny, tyle że jakiś taki blady na twarzy. Zwracali się grzecznie per "Panie Szefie".

Podjechaliśmy nawet pod jeden dom. Oglądaliśmy z zewnątrz. Nawet całkiem, całkiem. Trochę się pechowo złożyło bo akurat temu rudemu żona rodziła i strasznie się spieszył. Dlatego nie wchodziliśmy już na posesję.

Dostali zaliczkę 700zł. Ale nie ma problemu bo pokwitowali.

Może nie będzie źle.

Symakor ma rację, cena jest baaaardzo niska.12 zł/m2 to rekord świata. :o

W Łodzi ciężko znaleźć poniżej 50 zł /m2 a słyszałem oferty za 65zł/m2

U mnie będzie 50 zł/m2 na gotowo (z rynnami, 2 oknami połaciowymi itp.) Dachówka Braas. W sumie za dach ok. 230 m2 wychodzi trochę ponad 11 tys.

Tego nie mówił. Ale czasem dla odmiany mogę im ugotować miskę ryżu.

Miał wejść na dach dopiero za tydzień, ale szybko się uwinęli na innej budowie i u mnie mogą od jutra.

Podobno robi też gładzie.

No i jak ekipa .? Sprawdziła się ?- podejrzewam ,żę więźbę do dzisiaj już Rudy wystrugał..

ja robie remont i u mnie wyszło 35 zl/metr (w tej cenie zrobili dołożenie jednego odpływu do rynny czyli caly dzien kopania, przedluzenie dachu i werandy, zdjecie starej blachy i rynien, zalozenie nowych rynien, łaty, blachodachowka, w stryszku podloga z plyty osb 30 m2 nad poddaszem, 1 wyłaz dachowy, 1 stopien kominiarski)

1,5 zł za cegle wymurowanie komina (rozbiorka starego w cenie)

nawet sie nie targowalem specjalnie ;)

tyle ze to podkarpacie 8)