Smakor 11.05.2009 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2009 A ja właśnie wstępnie dogadałem fachowca, bardzo polecanego w okolicy na cenę 20 tys za 240 zł dachu na gotowo (więżba + poprawki do projektu, pełne deskowanie, położenie dachówki ceramicznej z pełną obróbką blacharską, nadbitką, heblowanymi końcówkami + rynny na gotowo itp.). Wychodzi ok 83 zł/m2. Jestem wstępnie zadowolony. Inna ekipa ogólnobudowlana policzyła 23 tys bez deskowania (+10 zł za m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 12.05.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A ja właśnie wstępnie dogadałem fachowca, bardzo polecanego w okolicy na cenę 20 tys za 240 zł dachu na gotowo (więżba + poprawki do projektu, pełne deskowanie, położenie dachówki ceramicznej z pełną obróbką blacharską, nadbitką, heblowanymi końcówkami + rynny na gotowo itp.). Wychodzi ok 83 zł/m2. Jestem wstępnie zadowolony. Inna ekipa ogólnobudowlana policzyła 23 tys bez deskowania (+10 zł za m2). A po co Ci pełne deskowanie przy dachówce ceramicznej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 12.05.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 A po co Ci pełne deskowanie przy dachówce ceramicznej ? Żeby nie zaczynać nowego "wątku" to napiszę, że dla świętego spokoju, pozbycia się kilku zł i żeby nie "jak wszyscy". A dachówce nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 13.05.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Dach 450m2, papa termozgrzewalna, łaty etc, dachówka ceramiczna von Muller (chyba tak się to pisze), 2 wole oczka, 4 lukarny, 6 okien połaciowych, obróbki i rynny miedziane. Polecana ekipa wyceniłą mi to na 5400zł. Chyba dobra cena. Co ważne, nie trzeba im gotować obiadów. Na wszelki wypadek rezerwuję dodatkowo 250zł na nieprzewidziane wydatki. Pod koniec roku mają jeszcze do mnie wpaść i poprawić elektrykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 13.05.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Dach 450m2, ... wyceniłą mi to na 5400zł 12 zł za m2? To ich pierwszy dach? Chyba coś nie tak z tą ceną - wydaje mi się za niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 13.05.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Czyli co, trochę ryzyko?Ale jak z nimi rozmawiałem, to raczej było przyjemnie.Szef powiedział, że wszystko będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smakor 13.05.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Czyli co, trochę ryzyko? Ale jak z nimi rozmawiałem, to raczej było przyjemnie. Szef powiedział, że wszystko będzie dobrze. A co miał Ci powiedzieć, że dopiero sie uczą albo, że zwykle sa problemy i 3x wylecieli juz z hukiem... Lepiej spytaj komu ostatnio robili i się tam wybierz. 450 m2 to nie żarty wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 13.05.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 O Cholera. Było ich dwóch. Jeden taki rudawy, a drugi normalny, tyle że jakiś taki blady na twarzy. Zwracali się grzecznie per "Panie Szefie".Podjechaliśmy nawet pod jeden dom. Oglądaliśmy z zewnątrz. Nawet całkiem, całkiem. Trochę się pechowo złożyło bo akurat temu rudemu żona rodziła i strasznie się spieszył. Dlatego nie wchodziliśmy już na posesję. Dostali zaliczkę 700zł. Ale nie ma problemu bo pokwitowali.Może nie będzie źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 13.05.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Symakor ma rację, cena jest baaaardzo niska.12 zł/m2 to rekord świata. W Łodzi ciężko znaleźć poniżej 50 zł /m2 a słyszałem oferty za 65zł/m2 U mnie będzie 50 zł/m2 na gotowo (z rynnami, 2 oknami połaciowymi itp.) Dachówka Braas. W sumie za dach ok. 230 m2 wychodzi trochę ponad 11 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 14.05.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dzisiaj jeszcze dzwonił ten rudy.Chce aby im jeszcze gotować gar kartofli kraszonych słoniną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ya 14.05.2009 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dzisiaj jeszcze dzwonił ten rudy. Chce aby im jeszcze gotować gar kartofli kraszonych słoniną. Z kwaśnym mlekiem i kiszonymi ogórkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 14.05.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Tego nie mówił. Ale czasem dla odmiany mogę im ugotować miskę ryżu. Miał wejść na dach dopiero za tydzień, ale szybko się uwinęli na innej budowie i u mnie mogą od jutra. Podobno robi też gładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 14.05.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dzisiaj jeszcze dzwonił ten rudy. Chce aby im jeszcze gotować gar kartofli kraszonych słoniną. A będą spuszczać sznurek z dachu żeby sobie to wciągnąć na góre...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 14.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Dzisiaj jeszcze dzwonił ten rudy. Chce aby im jeszcze gotować gar kartofli kraszonych słoniną. A będą spuszczać sznurek z dachu żeby sobie to wciągnąć na góre...? Będę serwował kartofle w mundurkach. Z grubsza się przepłucze wodą i do gara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.05.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Podobno robi też gładzie. na dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 14.05.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Podobno robi też gładzie. na dachu ? Cholera, nie dopytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 14.05.2009 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 ale gapa z Ciebie czytałam, że lepiej chyba o wszystko dobrze wypytać na początku, żeby potem nie było niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 15.05.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 ale gapa z Ciebie czytałam, że lepiej chyba o wszystko dobrze wypytać na początku, żeby potem nie było niespodzianek Nie wierz w to co piszą. To są źli ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 16.05.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Tego nie mówił. Ale czasem dla odmiany mogę im ugotować miskę ryżu. Miał wejść na dach dopiero za tydzień, ale szybko się uwinęli na innej budowie i u mnie mogą od jutra. Podobno robi też gładzie. No i jak ekipa .? Sprawdziła się ?- podejrzewam ,żę więźbę do dzisiaj już Rudy wystrugał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sumada 16.05.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 ja robie remont i u mnie wyszło 35 zl/metr (w tej cenie zrobili dołożenie jednego odpływu do rynny czyli caly dzien kopania, przedluzenie dachu i werandy, zdjecie starej blachy i rynien, zalozenie nowych rynien, łaty, blachodachowka, w stryszku podloga z plyty osb 30 m2 nad poddaszem, 1 wyłaz dachowy, 1 stopien kominiarski) 1,5 zł za cegle wymurowanie komina (rozbiorka starego w cenie) nawet sie nie targowalem specjalnie tyle ze to podkarpacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts