marcinczarek25 06.01.2010 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Powiedzcie mi, prosze jak Wam liczyli za robocizne. Bo u nas pojawily sie problemy. Chodzi o to, ze w projekcie mamy 202metry dachu, natomiast goscie z Limblachu wymierzyli nam 262metry blachodachowki i za robocizne goscie stwierdzili, ze beda brac tak jak jest na fakturze z Limblachu. I teraz nie wiem czy sie z nimi klocic czy nie. Faktycznego dachu tyle na pewno nie ma, bo nie zmienialismy projektu. Czy mam sie z nimi klocic czy tak faktycznie sie liczy? W przypadku krycia dachu blachodachówka zawsze zmawia sie wiecej blachy poniewaz czesc z niej laduje w smietniku jako ścinki , no chyba ze mamy doczynienie z dachem 2 spadowym bez zadnych lukarn ..., co prawdz 60m2 w przypadku tego dachu wydaje mi sie zbyd duzym zapasem . Co do ceny niejest ona wygórowana i oscyluje ona w granicach 30 zł ... Oczywiscie powinna pani zapłacic za ilosc faktycznie polozonej blachodachowki, najlepiej bedzie na samym koncu pomiezyc scinki blachy ...,poczym otrzymany wynik pomnozyc przez 32 a jak dach bedzie sie podobal i bedzie profesjonalnie zrobiony to dozucic jeszcze flaszkie finki !;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 01.02.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 WitamCzy ktoś się orientuje jakie są ceny robocizny za m2 dachu kompletnego krytego dachówką zakładkową w zachodniopomorskim?Właśnie szukamy wykonawcy i ceny nas zabijają od 100zł wzwyż, czy to normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 01.02.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Witam Czy ktoś się orientuje jakie są ceny robocizny za m2 dachu kompletnego krytego dachówką zakładkową w zachodniopomorskim? Właśnie szukamy wykonawcy i ceny nas zabijają od 100zł wzwyż, czy to normalne? zapodaj swój projekt o ile to gotowy, lub jakiś podobny do niego (rzuty elewacji) obadamy odpowiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 01.02.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 sindbad 2g z dominanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 01.02.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 ok. oblukałem, co mają zrobić , za te 100 od metra ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małosia1 02.02.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Więżba, folia, krycie dachówką, obróbki, rynny, okna, no chyba właścicwie wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 02.02.2010 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 acha, więc odpowiem tak, najtańszego dachu do wykonastwa i użycia materiałow to sobie nie wybraliście niemniej cena 100 i powyżej lekko przesadzona moim zdaniem, ale u znających się na rzeczy fachmanów będzie oscylowała (nawet powinna) w granicach 80-90 zł od metra za podany zakres robót, oferty tańsze radzę dokładnie sprawdzić i przekonać się na własne oczy (najlepiej kilka dachów tej ekipy) 70 zł to absolutne minimum na waszym dachu, niemniej wybór należy do Was. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia12414 08.02.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 a powiedzcie mi ile zarabia pomocnik budowlany na czarno? tak w Elblągu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari728 14.02.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Witam.Ja na Slasku 4 miesiące temu płaciłem sprawdzonej ekipie 60zl/m kw.Byli także odważni,którzy chcieli 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 15.02.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 ile może kosztować dach dwuspadowy 200m2,bez lukarn i udziwnień pod W-wą?konkretnie pod Nadarzynem?Ceny podawane przez Was są bardzo atrakcyjne, ale z doświadczenia wiem,że Warszawka rządzi się innymi prawami:(czy ktoś może ostatnio budował i może coś napisac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammael 03.03.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 acha, więc odpowiem tak, najtańszego dachu do wykonastwa i użycia materiałow to sobie nie wybraliście niemniej cena 100 i powyżej lekko przesadzona moim zdaniem, ale u znających się na rzeczy fachmanów będzie oscylowała (nawet powinna) w granicach 80-90 zł od metra za podany zakres robót, oferty tańsze radzę dokładnie sprawdzić i przekonać się na własne oczy (najlepiej kilka dachów tej ekipy) 70 zł to absolutne minimum na waszym dachu, niemniej wybór należy do Was. Pozdrawiam Jakaś tragedia. Ja dziś podpisałem umowę z Ambitem z Gdyni, dach 200m2 prosty, dwuspadowy, 4 okna, cały montaż z bajerami itp niecałe 7000 co daje 35 zł/m2. Dostajesz gwarancje na robotę 2 lata, no i na materiał od producenta na 30 lat (Roben Monza). Wszystko na 7%. Na Białej Liście Wykonawców polecają ekipy, które współpracują z Ambitem. Jak będzie ułożony to dam znać. Ale jak dla mnie 70 zł to masakra !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 03.03.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 te masakra, najpierw poczytaj sobie dokładnie o jaki dach się rozchodzi i jaki zakres robót w tej cenie jest zawarty, a dopiero wróć tu i wyraź swoją opinię, przeczytasz , zrozumiesz to może ogarniesz tę "masakrę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 03.03.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ale jak dla mnie 70 zł to masakra !!! Nie widze w tym nic dziwnego, koszt wykonania kompletnego dachu to ok 85-90zł oczywiście netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sammael 04.03.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 sorr nie doczytałem, myślałem że chodzi o samo pokrycie, bez więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laszlo44 05.03.2010 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam,Ponowie pytanie tutaj, może ktos zauwazy i sie wypowie Czy ktoś mógłby podać jaka cena powinna być za remont starego dachu[sama robocizna](120m2)- prosty dwuspadowy- zdjęcie starej dachówki- zdjęcie łat- nabicie folii- nabicie kontrłat + folii + łat- montaż blachodachówki- montaż 5 okien, obróbka jednego komina- wiatrownice woj. warminsko-maz / pomorskieDziekuje za odpowiedzi,Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 05.03.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam, Ponowie pytanie tutaj, może ktos zauwazy i sie wypowie Czy ktoś mógłby podać jaka cena powinna być za remont starego dachu [sama robocizna] (120m2)- prosty dwuspadowy - zdjęcie starej dachówki - zdjęcie łat - nabicie folii - nabicie kontrłat + folii + łat - montaż blachodachówki - montaż 5 okien, obróbka jednego komina - wiatrownice woj. warminsko-maz / pomorskie Dziekuje za odpowiedzi, Pozdrawiam Rozebranie starego pokrycia ok 2400zł netto, montaż nowego pokrycia (blachodachówka, obróbki, okna) 7000zł netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sandacz 05.03.2010 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Tomek chyba pobożne życzenie cena Twoja jak najbardziej adekwatna, ale to warmińsko-mazurskie, tam chłopaki za 5000 zł (oby) zrobią, brutto to rzecz względna, prawie nikt z nich nie prowadzi oficjalnej działalności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 05.03.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 No dokladnie, wiem jakie inni maja ceny i do jakiego stopnia potrafią zejść. Przedstawiłem tylko cene ile takie zlecenie u mnie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-gaga 05.03.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Witam mam pytanie trochę z innej beczki.Co sądzicie o montowaniu sniegołapów na blachodachówkach i czy to prawda że pod naporem śniegu są wyrywane wkręty. Proszę o komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 05.03.2010 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dach kopertowy, mało skomplikowany (3 kosze, bez lukarn) o pow. 300 m2. Zakres robót:- wykonanie więźby dachowej- położenie membrany- nabicie kontrłat, łat- położenie dachówki zakładkowej- orynnowanie budynku- wykonanie obróbek blacharskich 80 zł/m2. Montaż okien dachowych 200 zł/szt., podbitka płatna dodatkowo. Ekipa "certyfikowana" na Białej Liście. Uważacie, że to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts