Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACH czy to normalna cena czy wszyscy juz powariowali ??

secam

Recommended Posts

Powiedzcie mi, prosze jak Wam liczyli za robocizne. Bo u nas pojawily sie problemy. Chodzi o to, ze w projekcie mamy 202metry dachu, natomiast goscie z Limblachu wymierzyli nam 262metry blachodachowki i za robocizne goscie stwierdzili, ze beda brac tak jak jest na fakturze z Limblachu. I teraz nie wiem czy sie z nimi klocic czy nie. Faktycznego dachu tyle na pewno nie ma, bo nie zmienialismy projektu. Czy mam sie z nimi klocic czy tak faktycznie sie liczy?

W przypadku krycia dachu blachodachówka zawsze zmawia sie wiecej blachy poniewaz czesc z niej laduje w smietniku jako ścinki , no chyba ze mamy doczynienie z dachem 2 spadowym bez zadnych lukarn :D ..., co prawdz 60m2 w przypadku tego dachu wydaje mi sie zbyd duzym zapasem :).

Co do ceny niejest ona wygórowana i oscyluje ona w granicach 30 zł ... Oczywiscie powinna pani zapłacic za ilosc faktycznie polozonej blachodachowki, najlepiej bedzie na samym koncu pomiezyc scinki blachy ...,poczym otrzymany wynik pomnozyc przez 32 a jak dach bedzie sie podobal i bedzie profesjonalnie zrobiony to dozucic jeszcze flaszkie finki !;]

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Czy ktoś się orientuje jakie są ceny robocizny za m2 dachu kompletnego krytego dachówką zakładkową w zachodniopomorskim?

Właśnie szukamy wykonawcy i ceny nas zabijają od 100zł wzwyż, czy to normalne?

zapodaj swój projekt o ile to gotowy, lub jakiś podobny do niego (rzuty elewacji) obadamy odpowiemy :D

acha, więc odpowiem tak, najtańszego dachu do wykonastwa i użycia materiałow to sobie nie wybraliście :wink: niemniej cena 100 i powyżej lekko przesadzona moim zdaniem, ale u znających się na rzeczy fachmanów będzie oscylowała (nawet powinna) w granicach 80-90 zł od metra za podany zakres robót, oferty tańsze radzę dokładnie sprawdzić i przekonać się na własne oczy (najlepiej kilka dachów tej ekipy) 70 zł to absolutne minimum na waszym dachu, niemniej wybór należy do Was. Pozdrawiam

• 3 weeks później...
acha, więc odpowiem tak, najtańszego dachu do wykonastwa i użycia materiałow to sobie nie wybraliście :wink: niemniej cena 100 i powyżej lekko przesadzona moim zdaniem, ale u znających się na rzeczy fachmanów będzie oscylowała (nawet powinna) w granicach 80-90 zł od metra za podany zakres robót, oferty tańsze radzę dokładnie sprawdzić i przekonać się na własne oczy (najlepiej kilka dachów tej ekipy) 70 zł to absolutne minimum na waszym dachu, niemniej wybór należy do Was. Pozdrawiam

Jakaś tragedia. Ja dziś podpisałem umowę z Ambitem z Gdyni, dach 200m2 prosty, dwuspadowy, 4 okna, cały montaż z bajerami itp niecałe 7000 co daje 35 zł/m2. Dostajesz gwarancje na robotę 2 lata, no i na materiał od producenta na 30 lat (Roben Monza). Wszystko na 7%. Na Białej Liście Wykonawców polecają ekipy, które współpracują z Ambitem. Jak będzie ułożony to dam znać.

Ale jak dla mnie 70 zł to masakra !!!

Witam,

Ponowie pytanie tutaj, może ktos zauwazy i sie wypowie

Czy ktoś mógłby podać jaka cena powinna być za remont starego dachu

[sama robocizna]

(120m2)- prosty dwuspadowy

- zdjęcie starej dachówki

- zdjęcie łat

- nabicie folii

- nabicie kontrłat + folii + łat

- montaż blachodachówki

- montaż 5 okien, obróbka jednego komina

- wiatrownice

woj. warminsko-maz / pomorskie

Dziekuje za odpowiedzi,

Pozdrawiam

Witam,

Ponowie pytanie tutaj, może ktos zauwazy i sie wypowie

Czy ktoś mógłby podać jaka cena powinna być za remont starego dachu

[sama robocizna]

(120m2)- prosty dwuspadowy

- zdjęcie starej dachówki

- zdjęcie łat

- nabicie folii

- nabicie kontrłat + folii + łat

- montaż blachodachówki

- montaż 5 okien, obróbka jednego komina

- wiatrownice

woj. warminsko-maz / pomorskie

Dziekuje za odpowiedzi,

Pozdrawiam

Rozebranie starego pokrycia ok 2400zł netto, montaż nowego pokrycia (blachodachówka, obróbki, okna) 7000zł netto

Dach kopertowy, mało skomplikowany (3 kosze, bez lukarn) o pow. 300 m2. Zakres robót:

- wykonanie więźby dachowej

- położenie membrany

- nabicie kontrłat, łat

- położenie dachówki zakładkowej

- orynnowanie budynku

- wykonanie obróbek blacharskich

80 zł/m2.

Montaż okien dachowych 200 zł/szt., podbitka płatna dodatkowo.

Ekipa "certyfikowana" na Białej Liście. Uważacie, że to dużo?