michalkarolina 06.03.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 u mnie okolice leszna za dach 230 m2 w tym 3 lukarny 3 spadowy może nie super trudny ale i nie łątwy większosć chciała około 19, 20 tysiecy za całość,ja zanalazłęm faceta za 12 tysięcy. w tulu powinien sie zmieścić ale wiadomo i tym za 20 i temu za 12 coś może wyskoczyć. w regione wiedze duzo ogłoszeńmurarzy szukających pracy, przez ostatnie pół roku zmianił osie tyle że jest po boomie budowlanym, tzn Dobre firmy mogą mieć jeszcze robote zleconą w ubiegłym roku i po tamtej cenie zakontraktowane ale Ci bez pracy już chętniej zjeżdzają z cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 11.03.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Mnie ostatecznie udało się zejść na 76 zł/m2 za dach. Cieśla (jednocześnie dekarz) z b. dobrymi referencjami na forum (i wśród fachowców, z którymi rozmawiałem) sam załatwi drewno i zaimpregnuje na budowie (860 zł/m3 + 2,20 zł/mb łat).Po rozmowach z architektem, kierownikiem budowy (doskonałe referencje na Białej Liście Wielkopolskiej) powiem jedno: dobrzy fachowcy, a takich mam wrażenie udało mi się złowić, mają robotę bez przerwy. Nie są tani, bo znają swoją wartość. Podchodziłbym b. ostrożnie do ekip, które opuszczają 8-10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.03.2010 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Nie ma prawa zerwać śniegołapów!. Egon ; Cena średnia . Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 11.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Nie ma prawa zerwać śniegołapów!. Egon ; Cena średnia . Pozdrawiam Jan. Średnia w górę, czy w dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 12.03.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 W tym sezonie ceny robocizny będą szły w górę. W W-wie > 100. Chwała. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 12.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 W tym sezonie ceny robocizny będą szły w górę. W W-wie > 100. Chwała. Pozdrawiam Jan. Taa , akurat, obyś miał co robić za takie stawki Mistrzu Janie , ja tam widzę coraz bardziej szarą strefę i spadające stawki, i przekonasz się wkrótce że tak będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 12.03.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 W tym sezonie ceny robocizny będą szły w górę. W W-wie > 100. Chwała. Pozdrawiam Jan. Taa , akurat, obyś miał co robić za takie stawki Mistrzu Janie , ja tam widzę coraz bardziej szarą strefę i spadające stawki, i przekonasz się wkrótce że tak będzie.... Hejka Wlasnie kilka dni temu poslalam do diabla dekarza ktory tez sobie sypnal stawka na jego miejsce znalazlam 2 tanszych i rownie dobrych ... moze nawet lepszych tylko jeszcze nie zepsutych . Ostatecznie wybralam tego ktory dal mi korzystniejsze warunki . Ludzie nie dajcie sie zwariowac ...... i nie zalatwiajcie wszystkiego w ostatniej chwili bo wtedy wlasnie przeplacacie , a nieuczciwi wykonawcy na tym korzystaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 19.03.2010 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 W tym sezonie ceny robocizny będą szły w górę. W W-wie > 100. Chwała. Pozdrawiam Jan. Taa , akurat, obyś miał co robić za takie stawki Mistrzu Janie , ja tam widzę coraz bardziej szarą strefę i spadające stawki, i przekonasz się wkrótce że tak będzie.... Hejka Wlasnie kilka dni temu poslalam do diabla dekarza ktory tez sobie sypnal stawka na jego miejsce znalazlam 2 tanszych i rownie dobrych ... moze nawet lepszych tylko jeszcze nie zepsutych . Ostatecznie wybralam tego ktory dal mi korzystniejsze warunki . Ludzie nie dajcie sie zwariowac ...... i nie zalatwiajcie wszystkiego w ostatniej chwili bo wtedy wlasnie przeplacacie , a nieuczciwi wykonawcy na tym korzystaja Witam , Edyto czy możesz mniej więcej przybliżyć jaki dach i jakie były różnice w wycenach ? edit: już wiem jaki dach bo zorientowałem się że masz link do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 19.03.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Wielkopolska, miejscowość 100 tys. Dobry dekarz, będzie kładzie płaską dachówkę wiec każda niedoróbkę można łatwo dostrzec. więźba, deskowanie i papowanie 35 zł/m2dachówka 25 zł/m2 byli i po 50 za całość ale bez doświadczenia w dachówce płaskiej (np. creaton domino) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooky.gdynia 23.03.2010 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Witam mam pytanie trochę z innej beczki.Co sądzicie o montowaniu sniegołapów na blachodachówkach i czy to prawda że pod naporem śniegu są wyrywane wkręty. Proszę o komentarze. Witaj. Ja od 2004 roku nie moge narzekać. Opady śniegu bywaly wielokrotnie bardzo duże i nie się nie stało. A dzieki "płotkom" mam całe rynny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.03.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Edyto!. Jak możesz nazywać kogoś , że jest nieuczciwy. Przecież Cię nie oszukał.Ceny są negocjowane nie ma sztywnych cenników . Ten fachowiec uważał , że tyle warta jest jego praca i tyle. Życzę Ci aby tanie było też solidne. Pozdrawiam Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 21.08.2010 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2010 Edyto!. Jak możesz nazywać kogoś , że jest nieuczciwy. Przecież Cię nie oszukał.Ceny są negocjowane nie ma sztywnych cenników . Ten fachowiec uważał , że tyle warta jest jego praca i tyle. Życzę Ci aby tanie było też solidne. Pozdrawiam Jan. Sluszna uwaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
halina46 13.08.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2012 Dach kopertowy, lukarna, pow, 250 m2, kryty dachówką Creaton. Więźba, dachówka, obróbki blacharskie, deski podrynnowe, orynnowanie. Całość 70 zł/m2 Ekipa solidna, uczciwa, wykonane super, terminowo. Górny Śląsk- Rybnik. Cena z kwietnia br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siwson 17.08.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Proszę o informację czy cena 55 zł/m2 za ofoliowanie, dachówkę płaską betonową, obróbki, orynnowanie bez więźby jest ok czy trochę drogo? Wykonawca jest doświadczony układał dachy z tej dachówki i nikt nie miał uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 20.08.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Siwson, jeśli w cenie też montaż okien dachowych (nie wiem, czy masz?), to nawet bardzo ok. Patrz koniecznie na doświadczenie i referencje, a nie tylko na cenę. Mistrz Jan dwa lata temu prognozował, że będzie stówka/m2. Na szczęście dla inwestorów - prognozy o połowę nietrafione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boruvva 01.05.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Mamy 2013Dach dwuspadowy, 5 okien połaciowych, 2 kominy, 2 wyłazy, płytka włókno-cementowa (bardzo pracochłonna) 145m2Koszt robocizny: 13000 / 90zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 10.05.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2013 ile może kosztować dach dwuspadowy 200m2,bez lukarn i udziwnień pod W-wą?konkretnie pod Nadarzynem? Ceny podawane przez Was są bardzo atrakcyjne, ale z doświadczenia wiem,że Warszawka rządzi się innymi prawami:( czy ktoś może ostatnio budował i może coś napisac? podciągam swojego posta sprzed 3 lat, pytanie jw., jeszcze nie zmieniłam dachu:( temat aktualny na lato 2013 r., może ktoś z Was ostanio doświadczał podobnych wrażen w okolicach W-wy z dachem dwuspadowym z dachówki cementowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaBhfjg645kjufwp 16.05.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Woj. dolnośląskie, dach 440m2, 3 kominy, 9 okien dachowych, 95m2 nadbitki- 38 tyś - więźba+ dachówka - 65zł/m2- dach kopertowy troszkę posrany- komin 200zł/m2 łupka - okno dachowe- 100zł- nadbitka 40zł- ułożenie płyt OSB na stryszku- 20zł/m2- rynny 20zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anabol18 19.11.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Witam .Ja dach zamierzam wykonać latem 2014 teraz zaczynam szukać firmy która dobrze to zrobi . Projekt ADA BIS 192m2 dach , dach prosty bez zadnych udziwnień . Zakres robót : więźba ,deskowanie ,papa,łaty ,kontr łaty, podbitka ,obróbki blacharskie ,okna dachowe ,obrobienie komina ,krycie dachówką cementową.Na razie dostałem wycenę od jednego wykonawcy :-dachówka Brass Bałtycka lumino -14650-więźba 9,3m3 -9700-podbitka 60m2 -1830-śróby gwoździe -800zł-okna 5 szt 4590wykonanie -więźba 5760-podbitka 795-dachówka 7680-montaż okien 1500 do tego deski na dach 5m3 - 2800papa około 2100robota 2000 do tego obróbka komina bede miał jeden i podmurowanie pod wieźbę dopiero po wykonaniu bo nie wiadomo jak pójdzie .i ile tego będzie rynny tak samo dopiero jak będzie zrobiony dach ...... wiec za wyżej wymienione już cena jest równa 54200 zł firme polecił mi znajomy który za wykonanie wieńców ,szczytów wyciągnięciu kominów ,więźby 220m2 z 3 oknami dachowymi ,dachówka ta sama z rynnami i wyszła go cena 47tys ,inny znajomy za podobny dach do mojego zapłacił 40 tys więc nie wiem czy moja wycena nie jest zawyżona ? ceny materiałów niby z wielkim rabatem Jestem z Pawłowic a budowa w miejscowości SUSZEC może ktoś na namiary na w mianę względnych dekarzy w rozsądnej cenie w mojej okolicy ?wysyłałem prośby i wycenę do wielu firm z Okien dachowych jestem w stanie zrezygnować bo kazdy z pokoi ma osobne okno ścienne . ale zobaczymy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anabol18 08.12.2013 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Witam ponownie. Od ostatniego postu dostałem wyceny od 7 firm z czego tylko jeden wykonawca potrafił odpowiedzieć na pytanie co z wentylacją jak ją prawidłowo wykonać , spytał się czy wstępne poszycie dachu będzie z płyt czy desek , jeśli z płyt to ustawi odległości krokwi w taki sposób aby pasowało bez docinki oraz tylko on na moje pytanie czy można usunąć zastrzały belek i murłaty bez zadnych konsekwencji odpowiedział ze można pod warunkiem zwiększenia ich przekroju z 14x14 na 18x18 dla innych którym zadawałem to pytanie nie było żadnego problemu ....... za -położenie więźby -nadbitka -deskowanie ,płytowanie -papa -łaty kontr łaty -dachówka -wstawienie wyłazu -rynny cena 65zł m2 więc taka cena mnie w 100% zadowala a firma działa na rynku od 9 lat , 60% nowych dachów w mojej miejscowości właśnie oni wykonali i nie mieli żadnej reklamacji . Pozdrawiam kto szuka ten znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts