Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACH czy to normalna cena czy wszyscy juz powariowali ??

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zeby normalnie prowadzić działalność cena powinna wynosić co najmniej 100zł

Witam

Noooo chyba kolego trochę przesadzasz ......minumum 100 zł za metr kwadratowy dachu !!!!!!!!!!!??????? Czyli w przypadku średniej wielkości dachu 250 mkw koszt robicizny wyniósl by 25 tys zł ??? To ma być normalna cena za kilka tygodni roboty dla 3-4 ludzi ??? Nieźle ..............Normalna cena to 40-50 zł za mkw .

pozdrawiam

Szanowny Darku Rz. Załóż firmę ,popracuj parę lat i dopiero śię wypowiadaj.

Proponuje koledze nawet nie wchodzić na te tory dyskusyjne bo z reguły ktoś za kogo pracodawca płci składki nie bardzo się tym interesuje a to,ze ekipa ma znikome koszty też :wink:

u mnie za wiezbe - 25zl od m2 dachu, i tyle samo dla dekzra za pokrycie (w tym rynny).

PS

do docenta56

chlopaki robili tydzien, w czterech, to daje: 4osoby x 5dni x 8h = 160 roboczogodzin.

zaplacilem 5060zl, co daje niespelna 32zl/h.

gdyby tyle placic, to przecietnie kazdy z nas otrzymywalby 22dni x 8h x 32zl = 5,6k zl /m-c.

chlopaki robili tydzien, w czterech, to daje: 4osoby x 5dni x 8h = 160 roboczogodzin.

zaplacilem 5060zl, co daje niespelna 32zl/h.

gdyby tyle placic, to przecietnie kazdy z nas otrzymywalby 22dni x 8h x 32zl = 5,6k zl /m-c.

5.5 * 60% = 3.36 kpln/miech

Od tego odjąć narzędzia + ubranie robocze - to faktycznie niezła kasa. Tylko, że nie mają 22 dni pracy w miesięcu, no i zima ... brrr... wolę siedzieć jednak za biurkiem..

docent56,

nie lubie przepychanekna forum, wiec staram sie nie wdawac w plytkie dyskusje, przeliczajac tylko te kase, chcialem pokazac, ze placac chocby i te 25zl (a nie 80 czy 100) dajemy tym ludziom dobry pieniadz.

i nie ma tu znaczenia ile zarabiam ja czy ty. wazne ile sie srednio zarabia w Polsce.

zaznaczam, ze nie napisalem tego postu z racji kompleksow, nikt mnie do niczego nie zmusil i nie mam ani wyrzutow sumienia ani kszty zazdrosci bo kazdemu zycze dobrych dochodow.

po prostu obiektywizm.

pozd.

Jacek