Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DACH czy to normalna cena czy wszyscy juz powariowali ??

secam

Recommended Posts

• Odpowiedzi 319
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nicola dzięki za odpowiedź. Pytam, bo akurat pochodzę ze wschodu Polski, moi rodzice dalej tam mieszkają (w Siemiatyczach) i tak zaczęłam myśleć, czy czasem nie będzie mi się opłacało pojechać po niektóre rzeczy. Bardzo proszę możesz mi napisać o cenach np.: beton komórkowy, keramzybeton, Porotherm 24, cegła Max (bo jeszcze nie wiem z czego będę budować), wełna mineralna 15 cm, więżba dachowa, dachówka ceramiczna. To narazie tyle. Dzięki bardzo

nicola dzięki za odpowiedź. Pytam, bo akurat pochodzę ze wschodu Polski, moi rodzice dalej tam mieszkają (w Siemiatyczach) i tak zaczęłam myśleć, czy czasem nie będzie mi się opłacało pojechać po niektóre rzeczy. Bardzo proszę możesz mi napisać o cenach np.: beton komórkowy, keramzybeton, Porotherm 24, cegła Max (bo jeszcze nie wiem z czego będę budować), wełna mineralna 15 cm, więżba dachowa, dachówka ceramiczna. To narazie tyle. Dzięki bardzo

I ja się z chęcią dowiem co i jak. Słyszałem, że z racji dużego rynku budownictwa i sporej konkurencji w mazowieckim (i innych prężnych rynkach budowalanych - śląsk, okolice wrocławia itp) ceny są jedne z lepszych w Polsce. Oczywiście dokładamy do robocizny ;)

Ja niedawno kupowałem w następujących cenach:

BK 24x24x59 gładki, biały 8,1 PLN/szt

Dachówka Braas Celtic+Lumino 2,24 PLN/szt

Bloczek betonowy fundamentowy 2,25 PLN/szt

Pręt fi12 zbrojeniowy 2,8 PL/kg

Oczywiście ceny do zapłacenia.

Pozdrawiam

Zeby normalnie prowadzić działalność cena powinna wynosić co najmniej 100zł

Witam

Noooo chyba kolego trochę przesadzasz ......minumum 100 zł za metr kwadratowy dachu !!!!!!!!!!!??????? Czyli w przypadku średniej wielkości dachu 250 mkw koszt robicizny wyniósl by 25 tys zł ??? To ma być normalna cena za kilka tygodni roboty dla 3-4 ludzi ??? Nieźle ..............Normalna cena to 40-50 zł za mkw .

pozdrawiam

Wlasnie te NORMALNE CENY doprowadzily do tego ze wielu nas fachowcow wyjechalo.

Przekalkuluj sobie ile powinien kosztowac dach,uwzgledniajac wszelkie zusy,podatki,place,narzedzia.

Zakladajac oczywiscie ze wszyscy pracownicy beda zarejestrowani i przyzwoicie oplacani.

4 ludzi na budowie przez miesiac z pelnymi swiadczeniami + zysk firmy.

Ja miałem ekipę bardzo dobrych dekarzy - za dach dwuspadowy 250mkw w kształcie L w tym 8 okien połaciowych pokrycie: membrana, łaty, dachówka cementowa + obrobki blacharskie pasów nadrynnowych, kominów, koszy + montaż rynien i spustów - dałem 32 zl mkw w X.2006 ale umawialem się na robotę VI. 2006. Teraz pewnie będą drożsi 8)

Przekalkuluj sobie ile powinien kosztowac dach,uwzgledniajac wszelkie zusy,podatki,place,narzedzia.

Zakladajac oczywiscie ze wszyscy pracownicy beda zarejestrowani i przyzwoicie oplacani.

A ja mam taką drobną dygresję :)

Wszyscy fachowcy, którzy piszą na tym forum udowadniają, że coś tam powinno ileś tam kosztować, bo ZUS, podatki, dojazdy itp.

A ja mam sobie taką myśl, że jedynym wyznacznikiem cen jest rynek i jeśli coś mam taniej, to za przeproszeniem g.... mnie obchodzi ZUS i inne problemy fachowca....

Idąc kupić chleb to mnie w ogóloe nie obchodzi czy piekarz pracuje na czarno i czy ma się dobrze. Idę tam gdzie za rozsądną cenę otrzymam zadowalającą mnie jakość....

Pracuję jako handlowiec i moich klientów g... obchodzi czy mi się moja działalność opłaca. Ma taniej to kupuje....

TAKIE SĄ PRAWA RYNKU !!!!

ja wczoraj dogadywałem się z cieślami, którzy 4 lata temu zrobili dach u mojego brata, no i mój wujo murarz nagrał im parę robót..

Z tej okazji z początkowej ceny 25pln/m2 zeszliśmy do 16pln/m2!

W tej cenie mam wykonanie całej wieźby, obicie deskami i zwykłą papą.

Dach prosty, 2-spadowy.. Okna będę montował we własnym zakresie...

Ekipa jest sprawdzona i robią super!

pozdr.

:D ANOOLKAwitaj ceny są następujące: beton komórkowy-8zł , kerazybeton- na zamówienie ,cena zmienia się co chwilę ,Porotherm-6,70 , cegła max- terminy na jesień, wełna mineralna- 21 złm2 , dachówka ceramiczna -47złm2 .Panowie z hurtowni poinformowali mnie że ceny są bez upustu tak więc przy zakupie będzie trochę taniej. Pozdrawiam

Dzięki nicolaza odpowiedź. W tym tygodniu będę miała już szczegółowy kosztorys jeśli chodzi o Koszalin. Zobaczymy jak będzie. Pewnie jeśli będzie mi się opłacało to pojadę na wschód, narazie to pewnie po drewniane schody, a może też jakąś ekipę ściągnę. Pozdrawiam serdecznie. Pozdrów ode mnie ukochane kresy wschodnie :)

A ja mam taką drobną dygresję :)

Wszyscy fachowcy, którzy piszą na tym forum udowadniają, że coś tam powinno ileś tam kosztować, bo ZUS, podatki, dojazdy itp.

A ja mam sobie taką myśl, że jedynym wyznacznikiem cen jest rynek i jeśli coś mam taniej, to za przeproszeniem g.... mnie obchodzi ZUS i inne problemy fachowca....

Idąc kupić chleb to mnie w ogóloe nie obchodzi czy piekarz pracuje na czarno i czy ma się dobrze. Idę tam gdzie za rozsądną cenę otrzymam zadowalającą mnie jakość....

Pracuję jako handlowiec i moich klientów g... obchodzi czy mi się moja działalność opłaca. Ma taniej to kupuje....

Fakt g..Cie to obchodzi, ekipę nie płacąca ZUS i podatki g... tez obchodzi jak Cie po roku czeka remont albo jak coś spaprzą po drodze.

Jak zdrożeje paliwo, akcyza i VAT to możesz iść do sklepu i powiedziec, że g... Cię to obchodzi , wczioraj kupowales chleb za 2,90 i basta.