luk__25 08.03.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 No przepraszam bardzo, więc ekipa za 20zł czego nie robi umawiając sie na wykonanie dachu? Nie kładzie w tej cenie gąsiorów czy nie przybija łat? Dla mnie to śmieszne i nie bardzo to rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 09.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 kwestia wyboru- cena/jakosc + zakres prac , region tez ma znaczenie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 09.03.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Mam pytanie do nicoli77, jak u was z cenami na materiały budowlane, czy też tak drogo, czy jednak taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 09.03.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 ANOOLKA witam z tego co się orientuję i czytam na forum to widzę że faktycznie u nas jest dużo taniej. Jeśli interesują CIĘ konkretne ceny to chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 09.03.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 nicola dzięki za odpowiedź. Pytam, bo akurat pochodzę ze wschodu Polski, moi rodzice dalej tam mieszkają (w Siemiatyczach) i tak zaczęłam myśleć, czy czasem nie będzie mi się opłacało pojechać po niektóre rzeczy. Bardzo proszę możesz mi napisać o cenach np.: beton komórkowy, keramzybeton, Porotherm 24, cegła Max (bo jeszcze nie wiem z czego będę budować), wełna mineralna 15 cm, więżba dachowa, dachówka ceramiczna. To narazie tyle. Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 09.03.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 nicola dzięki za odpowiedź. Pytam, bo akurat pochodzę ze wschodu Polski, moi rodzice dalej tam mieszkają (w Siemiatyczach) i tak zaczęłam myśleć, czy czasem nie będzie mi się opłacało pojechać po niektóre rzeczy. Bardzo proszę możesz mi napisać o cenach np.: beton komórkowy, keramzybeton, Porotherm 24, cegła Max (bo jeszcze nie wiem z czego będę budować), wełna mineralna 15 cm, więżba dachowa, dachówka ceramiczna. To narazie tyle. Dzięki bardzo I ja się z chęcią dowiem co i jak. Słyszałem, że z racji dużego rynku budownictwa i sporej konkurencji w mazowieckim (i innych prężnych rynkach budowalanych - śląsk, okolice wrocławia itp) ceny są jedne z lepszych w Polsce. Oczywiście dokładamy do robocizny Ja niedawno kupowałem w następujących cenach: BK 24x24x59 gładki, biały 8,1 PLN/szt Dachówka Braas Celtic+Lumino 2,24 PLN/szt Bloczek betonowy fundamentowy 2,25 PLN/szt Pręt fi12 zbrojeniowy 2,8 PL/kg Oczywiście ceny do zapłacenia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 10.03.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 ANOOLKA nie chcę CIĘ wprowadzić w błąd i dlatego ceny podam w poniedziałek , po prostu zadzwonię do hurtowni i spytam. Na dzisiaj wiem tylko że więzba dachowa to koszt ok 570 z impregnatem. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 11.03.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Dobra to będę czekać. Jeszcze raz dziękuję za fatygę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 11.03.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Zeby normalnie prowadzić działalność cena powinna wynosić co najmniej 100zł Witam Noooo chyba kolego trochę przesadzasz ......minumum 100 zł za metr kwadratowy dachu !!!!!!!!!!!??????? Czyli w przypadku średniej wielkości dachu 250 mkw koszt robicizny wyniósl by 25 tys zł ??? To ma być normalna cena za kilka tygodni roboty dla 3-4 ludzi ??? Nieźle ..............Normalna cena to 40-50 zł za mkw . pozdrawiam Wlasnie te NORMALNE CENY doprowadzily do tego ze wielu nas fachowcow wyjechalo. Przekalkuluj sobie ile powinien kosztowac dach,uwzgledniajac wszelkie zusy,podatki,place,narzedzia. Zakladajac oczywiscie ze wszyscy pracownicy beda zarejestrowani i przyzwoicie oplacani. 4 ludzi na budowie przez miesiac z pelnymi swiadczeniami + zysk firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ciachoo 11.03.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Ja miałem ekipę bardzo dobrych dekarzy - za dach dwuspadowy 250mkw w kształcie L w tym 8 okien połaciowych pokrycie: membrana, łaty, dachówka cementowa + obrobki blacharskie pasów nadrynnowych, kominów, koszy + montaż rynien i spustów - dałem 32 zl mkw w X.2006 ale umawialem się na robotę VI. 2006. Teraz pewnie będą drożsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 11.03.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Wlasnie te NORMALNE CENY doprowadzily do tego ze wielu nas fachowcow wyjechalo. Przekalkuluj sobie ile powinien kosztowac dach,uwzgledniajac wszelkie zusy,podatki,place,narzedzia. Zakladajac oczywiscie ze wszyscy pracownicy beda zarejestrowani i przyzwoicie oplacani. 4 ludzi na budowie przez miesiac z pelnymi swiadczeniami + zysk firmy. A ja mam taką drobną dygresję Wszyscy fachowcy, którzy piszą na tym forum udowadniają, że coś tam powinno ileś tam kosztować, bo ZUS, podatki, dojazdy itp. A ja mam sobie taką myśl, że jedynym wyznacznikiem cen jest rynek i jeśli coś mam taniej, to za przeproszeniem g.... mnie obchodzi ZUS i inne problemy fachowca.... Idąc kupić chleb to mnie w ogóloe nie obchodzi czy piekarz pracuje na czarno i czy ma się dobrze. Idę tam gdzie za rozsądną cenę otrzymam zadowalającą mnie jakość.... Pracuję jako handlowiec i moich klientów g... obchodzi czy mi się moja działalność opłaca. Ma taniej to kupuje.... TAKIE SĄ PRAWA RYNKU !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
docent56 11.03.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kij ma dwa końce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon301 11.03.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Kij ma dwa końce. Dokładnie... Podają, że średnio zarabia się w mojej firmie 3500 zł. Taa... Tylko, ci na dole mają po 1500, a ci nieliczni u góry całą resztę. Jak sobie policzę ile dniówek muszę walnąć żeby zapłacić te wspomniane 100 zł za metr dachu, to mnie czyści letko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 12.03.2007 02:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ja wczoraj dogadywałem się z cieślami, którzy 4 lata temu zrobili dach u mojego brata, no i mój wujo murarz nagrał im parę robót..Z tej okazji z początkowej ceny 25pln/m2 zeszliśmy do 16pln/m2!W tej cenie mam wykonanie całej wieźby, obicie deskami i zwykłą papą.Dach prosty, 2-spadowy.. Okna będę montował we własnym zakresie...Ekipa jest sprawdzona i robią super! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 12.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 ANOOLKAwitaj ceny są następujące: beton komórkowy-8zł , kerazybeton- na zamówienie ,cena zmienia się co chwilę ,Porotherm-6,70 , cegła max- terminy na jesień, wełna mineralna- 21 złm2 , dachówka ceramiczna -47złm2 .Panowie z hurtowni poinformowali mnie że ceny są bez upustu tak więc przy zakupie będzie trochę taniej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulka i.w. 12.03.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 no to we Wrocławiu za porotherm w tamtym tygodniu bylo 5,8 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoolka 12.03.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Dzięki nicolaza odpowiedź. W tym tygodniu będę miała już szczegółowy kosztorys jeśli chodzi o Koszalin. Zobaczymy jak będzie. Pewnie jeśli będzie mi się opłacało to pojadę na wschód, narazie to pewnie po drewniane schody, a może też jakąś ekipę ściągnę. Pozdrawiam serdecznie. Pozdrów ode mnie ukochane kresy wschodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walker 12.03.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 W moim domku będzie dach dwuspadowy o pow.150m2,z dwiema lukarnami i dwoma kominami,bez okien dachowych.Ile wg Was będzie kosztowała robota??:więźba,bez deskowania(folia),dachówka cementowa,orynnowaniePS.Pierwsza propozycja którą dostałem to 65zł za w/w prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 12.03.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Wlasnie te NORMALNE CENY doprowadzily do tego ze wielu nas fachowcow wyjechalo. Przekalkuluj sobie ile powinien kosztowac dach,uwzgledniajac wszelkie zusy,podatki,place,narzedzia. Zakladajac oczywiscie ze wszyscy pracownicy beda zarejestrowani i przyzwoicie oplacani. 4 ludzi na budowie przez miesiac z pelnymi swiadczeniami + zysk firmy. A ja mam taką drobną dygresję Wszyscy fachowcy, którzy piszą na tym forum udowadniają, że coś tam powinno ileś tam kosztować, bo ZUS, podatki, dojazdy itp. A ja mam sobie taką myśl, że jedynym wyznacznikiem cen jest rynek i jeśli coś mam taniej, to za przeproszeniem g.... mnie obchodzi ZUS i inne problemy fachowca.... Idąc kupić chleb to mnie w ogóloe nie obchodzi czy piekarz pracuje na czarno i czy ma się dobrze. Idę tam gdzie za rozsądną cenę otrzymam zadowalającą mnie jakość.... Pracuję jako handlowiec i moich klientów g... obchodzi czy mi się moja działalność opłaca. Ma taniej to kupuje.... TAKIE SĄ PRAWA RYNKU !!!! Fakt g..Cie to obchodzi, ekipę nie płacąca ZUS i podatki g... tez obchodzi jak Cie po roku czeka remont albo jak coś spaprzą po drodze. TAKIE SĄ PRAWA RYNKU !!!! Jak zdrożeje paliwo, akcyza i VAT to możesz iść do sklepu i powiedziec, że g... Cię to obchodzi , wczioraj kupowales chleb za 2,90 i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
runcajs1967 13.03.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Nie wiem jak w całym kraju ale w Wlkp. stawki wahają się od 25 zł do 90 zł za m2 w zależności od pokrycia, oczywiście netto i bez deskowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts