Arturek 02.06.2003 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Wkrótce zacznę budowę "domku" w tzw. systemie gospodarczym. Powierzchnia użytkowa ok. 90 m2, na rzucie prostokąta (prosta bryła), ściany jednowarstwowe, dach czterospadowy (kratownice), bez podpiwniczenia i poddasza użytkowego.Planuję wydać na ten cel 100 tyś. zł do stanu:- bez elewacji zewn.- krycie papą- wnętrze na zasadzie zamieszkania w części ukończonej i wykańczania pozostałej- wszystkie materiały dobierane na zasadzie dolnej półki cenowejJestem ciekaw co szanowni użytkownicy forum sądzą o moich zamierzeniach. Po analizie Waszych wypowiedzi wydaje mi się to szaleństwem. Czyżbym był z księżyca?Czekam na Wasze opinie - Arturek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2003 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Może być realne. Trzymaj się mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agula 02.06.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Twoje plany są realne, ja na swój dom o podobnej wielkości i strukturze, w takim stanie o którym piszesz, wydałam właśnie około 100 tys (w tym 20 tys zapłaciłam ekipie murującej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agula 02.06.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Twoje plany są realne, ja na swój dom o podobnej wielkości i strukturze, w takim stanie o którym piszesz, wydałam właśnie około 100 tys (w tym 20 tys zapłaciłam ekipie murującej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 02.06.2003 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Jeżeli systemem gospodarczym, to wyliczenia są realne przy przytoczonych założeniach, ale dużo pracy przed Tobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.06.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 ARTUREK moj dom 147m2...i wiem ze jest to mozliwe:smile: trzym się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 02.06.2003 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 ArturekRozumiem, że działkę już masz? I wszystkie media na działce?Bo ja już jestem w okolicach 80 tys. zł (sama działka 65 tys. zł), a ani domu ani mediów na działce jeszcze w ogóle nie widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturek 03.06.2003 03:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 Grzegorz63Działkę mam już uzbrojoną (w sumie ok. 40 tyś. zł), projekt, pozwolenie na budowę oraz wszelkiej maści opłaty już za mną. [ Ta wiadomość była edytowana przez: Arturek dnia 2003-06-03 07:45 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siewonka 03.06.2003 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 My też budujemy sami, rodzinnie, pracy dużo ale i satysfakcja większa i radość z pokonania każdego etapu też ogromna. Myślę że kwota jest jak najbardziej realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts