Adar 27.03.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 proszę podac z jakich banków macie ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 27.03.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 proszę podac z jakich banków macie ofertę? Są to: BGŻ BOŚ BPH BZ WBK Deutsche Bank Dom Bank Fortis ING Banki Śląski Kredyt Bank Lukas Bank mBank Millennium Multibank Noble Bank Nordea PeKaO PKO BP Polbank Rajffeisen Santander Consumer Bank NY Kredit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 28.03.2007 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Trwają jeszcze rozmowy z Citi Bankiem Handlowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 31.03.2007 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Zapraszam do udziału w ankiecie. Większość "ankietowanych" wybrała ostatnią opcję. Ciekawe, że nie było nikogo jednoznacznie niezadowolonego z kredytu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 02.04.2007 23:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kredyt - źródło szczęścia czy udręki? Czym jest dla Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 03.04.2007 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dab 05.04.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ja mam male pytanie. Mam juz kredyt w FORTIS Banku. Podobno nie mozna w nim przeniesc tego kredytu na inna nieruchomosc (mam zamiar przesiasc sie z mieszkania na domek) Czy jest tu jakis fachowiec ktory zna tajniki tej operacji a w szczegolnosci tego banku? dzieki pozdr dab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 05.04.2007 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Rozumiem, że kupujesz dom, a mieszkanie chcesz sprzedać i problemem jest tzw. okres przejściowy. Bo jeśli masz mieszkanie i zabezpieczony na nim kredyt, to możesz je sprzedać, kupujący spłaci kredyt, a różnicę, która zostanie zapłaci tobie (podejrzewam, że będzie różnica i to być może nie mała). Wtedy odzyskujesz zdolność kredytową i możesz zaciągnąć kredyt na zakup domu. Problemem jest to gdzie zamieszkać po sprzedaży mieszkania. Problem się powiększa, gdy chodzi tu o budowę domu. Czasem można umówić się z kupującymi mieszkanie, że poczekają jakiś czas i taki może być zapis w akcie notarialnym - że np. wyprowadzasz się i oddajesz klucze za 3 miesiące. Trzeba tylko znaleźć takich kupców . Przeniesienie hipoteki z jednej nieruchomości na drugą jest trudne z tego powodu, że w momencie, gdy następuje zwolnienie hipoteki np mieszkania musiałbyś być właścicielem domu, ponieważ tylko właściciel może złożyć wniosek do sądu o wpis hipoteki. Pewnie udałoby się jakiemuś dobremu prawnikowi skonstruować odpowiednie umowy, żeby to przeprowadzić, ale musieliby być w to zaangażowani kupujący twoje mieszkanie, ty, sprzedający dom. Ludzie często boją się takich kombinacji. W dodatku doszedłby koszt tego prawnika. Jeśli z kolei tu chodzi o budowę domu na działce, którą już posiadasz, to sprawa wyglądałaby trochę inaczej. Być może bank mógłby przenieść hipotekę na działkę (lub rozpoczętą budowę) pod warunkiem, że wartość rynkowa nieruchomości (działki) byłaby wystarczająca na zabezpieczenie tego kredytu. Jak to jest w Fortisie dokładnie - nie wiem. Ale podejrzewam, że tu musiałaby zaistnieć dobra wola banku, żeby to zrobić i wiązałoby się to z aneksem do umowy, wyceną działki. Bo jeśli to jest działka albo budowa, to ciężko byłoby zaciągnąć kredyt w innym banku na spłatę kredytu w Fortisie, ponieważ banki niechętnie zabezpieczają się na działkach lub nieruchomościach nie oddanych do użytkowania. Chociaż wiem, że Santander Consumer Bank może zabezpieczyć się na nieruchomości nie oddanej... Wiele poczyniłem założeń w tych swoich rozważaniach - mam nadzieję, że będzie z nich jakiś pożytek. A tak na marginesie, to czy zmartwienie związane z twoim pytaniem przyprawiło cię o taki ubytek włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 07.04.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 hej,szukam opinii na temat przypadku opisanego w linkuhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=98750 z gory dzieki za pomoc,pawel[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tito 27 07.04.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 witam czy majac dzialke o wartosci 200000 a nie majac zaswiadczen o zatrudnieniu moge uzyskac kredyt 150000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tito 27 07.04.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 witam czy majac dzialke o wartosci 200000 a nie majac zaswiadczen o zatrudnieniu moge uzyskac kredyt 150000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 25.04.2007 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 HelloWitam po przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 28.04.2007 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 tito zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik i Aga 29.04.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 Wyslalismy pytanie na adres mailowy , czekamy na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia_st 02.05.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 ja również wyłałam mailika pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 11.05.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 chyba wam odpowiedziałem, ale pewien nie jestem, bo często nicki różnią się od adresów mailowych. Gdyby nie, to proszę o ponowienie. Przyznaję, że miałem przestój w odpowiedziach od początku maja. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 11.05.2007 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 14.05.2007 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Natknąłem się dzisiaj... Dwaj robotnicy na budowie rzucają monetę.- Jak wypadnie reszka, gramy w karty - mówi jeden.- Jak wypadnie orzeł, idziemy na piwo - dodaje drugi.- A jak stanie na sztorc?- Trudno, pech to pech, wtedy zabieramy się do roboty... Jak już odbiegamy od tematu, to Wasi robotnicy jak pracują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_forum 15.05.2007 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Czyli jednym słowem praca wre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 15.05.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 wysłałem na priva pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts