Gość 02.06.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Lipka piękna, posadzona jesienią, wypuściła już przyrosty na około 20cm, a teraz żółkną jej liście i wygląga jakby podwiędnieta. Wody na pewno nie ma za mało, bo rośnie na trawniku gdzie podlewa się często. Liście, głównie te najmłodsze i najmniejsze, na niektórych gałązkach robią się po prostu żółte jak cytrynka, bez plam i dziur - żółkną i opadają.WMW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 02.06.2003 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Podlej drzewko. Trawę podlewasz powierzchniowo, ona wypija całą wodę. Do korzeni lipy może być mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.06.2003 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 a na około lipki najlepiej zlikwidować trawke, obsyp korą i duzo, duzo,podlewaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.06.2003 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 Lipa lubi ciężką, gliniastą ziemię, dużo światła i nie nie znosi zanieczyszczenia. Może to jest przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.06.2003 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2003 Lipa lubi ciężką, gliniastą ziemię, dużo światła i nie nie znosi zanieczyszczenia. Może to jest przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 TOMEK...a skad masz takie obrazki przy nickach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 chodziło o smoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.06.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 mi niestety usechł modrzew i jedna daglezja...ech... na jesien sadzic bede modrzew ale szczepiony rosnący w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.06.2003 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2003 Teska, modrzew też lubi i dobrze rośnie na glebach gliniastych, gliniasto-piaszczystych, wilgotnych. Na suchych i piaszczystych nie udaje się. Modrzew jest wybitnie światłolubny. Lubi wilgotne powietrze. (Informacje z książki Tadeusza Szymanowskiego "Drzewa ozdobne" Wyd. Arkady 1957. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.06.2003 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 ech...pomysłałam,ze moze i dobrze ze usechł... Tomek , a co myslisz o japonskiej wierzbie...ma rózowe listki...widziałam takową w szkółce..mozna ja formowac i duza nie urośnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 05.06.2003 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2003 Nie jestem fachowcem od roślinek. Wiem, że "zielonym do góry". U siebie narazie mam ciężkie roboty, kupę żwiru i piasku. Posadziłem kilka drzewek, ale z uwagi na charakter dużej działki (samotny dom na skraju pól pod lasem) sadziłem świerki, graby, dęby, brzozy, sosny i buki. Wszystko zależy od tego co lubisz, jak duża jest działka i jaki ma charakter. Osobiście uwielbiam modrzewie. A jakie pod modrzewiami maślaki!!! Mniam mniam! W książce którą odziedziczyłem na temat tej wierzby o której piszesz nie ma ani słowa. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.06.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 Bardzo dziękuję za rady - lipka ma się dużo lepiej od kiedy leję dużo wody. Nie przypuszczałem, że lipa jest tak wodolubna.WMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 09.06.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2003 WMW. Lipa raczej nie jest wodolubna, ale puki młoda, trzeba ją pielęgnować Cieszy mnie, że się udało . Jeszcze jedno życie uratowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts