marjucha 11.05.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Sorki, że się wtrącam. Andre, naprawdę masz ochotę dalej prowadzić tą dziwną dyskusję Dziwną? Bo nie lata "mięso"? Masz rację, że przepraszasz za wtrącenie się do merytorycznej dyskusji. Mięso? Bez komentarza. Ech, widzisz jak Ty nic nie rozumiesz Dyskusja ma sens, gdy rozmówcy są otwarci na argumenty i słowa innych. Ciebie nie uda się przekonać, bo to przecież Twoje słowa i Ty je napisałaś, prawda Przydałaby się Tobie odrobina otwartości na krytykę To czasami przynosi dobre efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.05.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Przydałaby się Tobie odrobina otwartości na krytykę Przydałaby Ci się. Tak jest poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 11.05.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Przydałaby się Tobie odrobina otwartości na krytykę Przydałaby Ci się. Tak jest poprawnie Tak sądzisz? Unikam słowa Ci, bo Ci powiem, że czasem dziwnie to brzmi. Poza tym nie jestem przekonany. Była już kiedyś na forum dyskusja o poprawności użycia Ci - Tobie, mi - mnie. Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.05.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Przydałaby się Tobie odrobina otwartości na krytykę Przydałaby Ci się. Tak jest poprawnie Tak sądzisz? Nie sądzę. Wiem. Byłoby poprawnie, gdybyś chciał kogoś z nas wyróżnić. Np. w odpowiedzi na poniższe słowa, "bez odbioru": Tobie przydałaby się odrobina ogłady, bo np. Andre59 ją ma Lub: przydałaby Ci się odrobina ogłady, gdybym zwróciła się tylko do Ciebie. Łapiesz sens? Nota bene, podwójny... Bez odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 12.05.2007 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dla zainteresowanych mam nutki forumowej piosenki Chyba nic nie pomyliłem http://piotrala.republika.pl/nuty_piosenki.png i jeszcze chwyty na gitarę Przygrywka G| | Zwr. G| |F|G| G| |F|G|F|G| Ref. x2 C D|G|C D|G| C D|G E|am D|G| przygrywka, II zwr. itd. Mam nadzieję, że pomożecie w śpiewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.05.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Bez odbioru a ja cipowiem Marjucha , Ty uwazaj , bo wiadoma osoba na skargi lata z podniesionym paluszkiem do Redakcji , ze sie wewatek psuje Moim zdaniem komus slon na ucho nadepnal Tylko nie powiem komu. (mi tez , zeby nie bylo , ze nie jestem samokrytyczna ) Andre muzyczka superacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 12.05.2007 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dzięki rrmi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 12.05.2007 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dla zainteresowanych mam nutki forumowej piosenki Skończyłam szkołę muzyczną, ale w klasie fortepianu, więc chwyty gitarowe są mi mniej znane. Obejrzałam te nutki, zanuciłam słowa i... nie mogę Ci darować tego akcentu na "liśmy" i to raz po raz. Popracuj jeszcze nad tekstem, bo brzmi to koszmarnie i psuje cały efekt. Melodia jest świetna, ale to już pisałam, nawet kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 13.05.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Bez odbioru a ja cipowiem Marjucha , Ty uwazaj , bo wiadoma osoba na skargi lata z podniesionym paluszkiem do Redakcji , ze sie wewatek psuje Moim zdaniem komus slon na ucho nadepnal Tylko nie powiem komu. (mi tez , zeby nie bylo , ze nie jestem samokrytyczna ) Andre muzyczka superacik Też uważam, że muzyczka super. Co do skarg, to nie robi mnie to w żaden sposób, bo przecież nikogo nie obraziłem, a jedynie podzieliłem się swoimi wrażeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.05.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Co do skarg, to nie robi mnie to w żaden sposób, bo przecież nikogo nie obraziłem, a jedynie podzieliłem się swoimi wrażeniami. Pozdrawiam Jeśli to o mnie mowa, to rrmi popełnia nadużycie. Wszystkie wątpliwości wyjaśniłam publicznie. Można mnie nie lubić, ale posuwać się do oszczerstw, to już za wiele! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 13.05.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Ale się narobiło. Powiem, ze mi się bardziej podoba piosenka pisana przez Słoneczko. Tez nie pasuje mi jakoś to liśmy, liśmy.... drapie trochę w ucho... Ale ja ani muzykalna nie jestem ani na języku polskim się nie znam, pisze tylko jak to dobieram... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.05.2007 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Dla zainteresowanych mam nutki forumowej piosenki Skończyłam szkołę muzyczną, ale w klasie fortepianu, więc chwyty gitarowe są mi mniej znane. Obejrzałam te nutki, zanuciłam słowa i... nie mogę Ci darować tego akcentu na "liśmy" i to raz po raz. Popracuj jeszcze nad tekstem, bo brzmi to koszmarnie i psuje cały efekt. Melodia jest świetna, ale to już pisałam, nawet kilka razy. Spróbuję popracować jeszcze nad tym tekstem. Sloneczko, piszesz, że nie możesz darować mi tego akcentu na "liśmy". Trochę dziwi mnie to, że skończyłaś szkołę muzyczną i nie zauważyłaś ewidentnego braku właściwych akcentów w swoim tekście refrenu oraz drugiej i trzeciej zwrotki. Miałaś dobre chęci, ale nie ustrzegłaś się błędów. Jak zapewne zauważyłaś, za Twoją radą zrezygnowałem ze zwrotu " Ci pomoże" w refrenie i powróciłem do "nam pomoże". Co do melodii, dziękuje za uznanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.05.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Sloneczko, piszesz, że nie możesz darować mi tego akcentu na "liśmy". Trochę dziwi mnie to, że skończyłaś szkołę muzyczną i nie zauważyłaś ewidentnego braku właściwych akcentów w swoim tekście refrenu oraz drugiej i trzeciej zwrotki. Miałaś dobre chęci, ale nie ustrzegłaś się błędów. Licentia poetica, Andre. Ja uważam że jest ok. I przestań się dziwić. Skończyłam szkołę muzyczną, tak jak napisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.05.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Jeśli to o mnie mowa, to rrmi popełnia nadużycie. Wszystkie wątpliwości wyjaśniłam publicznie. Można mnie nie lubić, ale posuwać się do oszczerstw, to już za wiele!Teraz wez kilka oddechow i uswiadom sobie , ze nie ma tu teorii spiskowej . I , ze nie jestes pepkiem swiata. raz , dwa , trzy raz dwa trzy raz dwa raz Czy powieki opadly? Jesli tak to juz czas :odszukaj swoje watki ze skarga na za duze zdjecia , na to , ze ktos cos powiedzial nie tak spojrzal ze wygrzebal w necie buziaki no over Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.05.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Jesli tak to juz czas :odszukaj swoje watki ze skarga na za duze zdjecia , na to , ze ktos cos powiedzial nie tak spojrzal ze wygrzebal w necie buziaki no over Ja Ci dam, "bez odbioru"! Wszystkie skargi na zepsute wątki, jak sama napisałaś były na forum, tak aby każdy mógł je przeczytać. Teraz Ty weź oddech i najlepiej wypij melisę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.05.2007 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Sloneczko, piszesz, że nie możesz darować mi tego akcentu na "liśmy". Trochę dziwi mnie to, że skończyłaś szkołę muzyczną i nie zauważyłaś ewidentnego braku właściwych akcentów w swoim tekście refrenu oraz drugiej i trzeciej zwrotki. Miałaś dobre chęci, ale nie ustrzegłaś się błędów. Licentia poetica, Andre. Ja uważam że jest ok. I przestań się dziwić. Skończyłam szkołę muzyczną, tak jak napisałam. Jednak się dziwię, zmieścić czternaście sylab tekstu w trzynastu nutkach i osiem sylab tekstu w siedmiu nutkach... no no. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 14.05.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Taa, teraz to nawet wypada szukać dziury w całym Ja natomiast się dziwię, po co ten cały szum z niby konkursem. Trzeba było od razu przedstawić całą piosenkę ze swoją melodią i swoim tekstem, albo... zrobić ankietę, którą wersję chcą przyjąć forumowicze, bo przecież to dla nich pisałam, nie dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.05.2007 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Słoneczko, ja nie szukam dziury w całym tylko wskazuję konkretne błędy techniczne, które popełniłaś przy pisaniu swojego tekstu.Prosiłem na priv abyś spróbowała je poprawić ale Ty najwyraźniej tych błędów nie widzisz i nie potrafisz się do nich przyznać. Nie ogłaszałem żadnego konkursu na tekst piosenki. Prosiłem o pomoc w napisaniu słów do melodii, którą ułożyłem.Liczyłem na rzetelność i fachowość. Widać, przeliczyłem się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.05.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Po przeczytaniu tej dyskusji odechciało mi sie śpiewania Nie rozumiem dlaczego nie możecie podejśc do tego z większym luzem. Ja nie mam dobrego słuchu muzycznego i może dlatego bez problemu zaśpiewałam sobie obie wersje. Nie ukrywam że słowa słoneczka bardziej przypadły mi do gustu. Ale w tej całej piosence forumowej oczekiwałam głownie dobrej zabawy a ta cała dyskusja prowadzi w innym kierunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 14.05.2007 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Masz rację Veruniu. Ja poprawię swój tekst usuwając z niego słowa z końcówką"-liśmy". Zrobię też trochę kserokopi i przywiozę na zlot. Jeśli Słoneczko nie będzie miała nic przeciwko, przywiozę też tekst jej autorstwa. Swoją propozycję tekstu zamieściła też Zeljka. Mam nadzieję, że chętnych do śpiewania nie braknie Najważniejsza jest dobra zabawa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts