lagerfeld 20.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 może mi ktoś polecić. wraz z kominkiem dostałem jakiś taki żel niemiecki czy też austryjacki - dobry, ale już mi się kończy. a w kominku się pali ostatnio trochę paliłem sosną (niewiele) i na szybie pozostały mi jakieś takie brudne punkty (tam gdzie drewno się zetknęło z szybą). nawet ten oryginalny kominkowy żel ma kłopot aby to usunąć (pod paznkociem jest jakby zgrubienie). miał ktoś z was taki przypadek ?? czym usunąć ?? dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 20.02.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ja kupiłam Mr. Muscle do czyszczenia piekarników i wszystko schodzi rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 20.02.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Płyn do czyszczenia kuchenek , grillów i kominków kupiony w Leader Price . Tani jak barszcz ( ok. 5 zł ) ale niezwykle skuteczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 20.02.2007 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 kupiony w Leader Price ktoś wie czy takowy jest w wawie (centrum lub żoliborz, bielany) myślicie, że tymi cudami zejdą mi te ślady po sosnowym drzewie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.02.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 kupiony w Leader Price ktoś wie czy takowy jest w wawie (centrum lub żoliborz, bielany) myślicie, że tymi cudami zejdą mi te ślady po sosnowym drzewie ? Ja czyszczę szybę raz lub dwa razy w tygodniu a palę w kominku non stop głównie przy zamkniętym dopływie powietrza, więc szyba jest dość mocno zabrudzona i czyszczenie jej było istnym koszmarem. Ostatnio kupiłam w najzwyklejszej drogerii na wsi taki zestaw ściereczek nasączonych jakimś środkiem czyszczącym - rewelka . Nie pamiętam nazwy, jest to w takim pomarańczowym opakowaniu, bodajże 6 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 20.02.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 20.02.2007 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. popiołem piszesz ciekawe idę sprawdzić tamten dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.02.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. popiołem piszesz ciekawe idę sprawdzić tamten dział. W instrukcji obsługi mojego wkładu kominkowego też było zalecenie , zeby czyścić popiołem. Kiedyś nawet tak czyściłam, obecnie zabrudzenie jest tak silne, że czyszczenie popiołem nie skutkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agutiii 20.02.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Po wypróbowaniu dziesiątków najróżniejszych "super" środków ostatnio natrafiłam na super płyn w castoramie (ale nie na półce ze środkami czystkości tylko przy akcesoriach kominkowych) - nazywa się DIAVOLINA FUOCO kosztuje coś koło 20 zł i jest naprawdę znakomity, jak się nim popsika i na 5 min zostawi to nawet nie czyszczoną miesiąc szybę doprowadza do porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 20.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Płyn do czyszczenia kuchenek , grillów i kominków kupiony w Leader Price . Tani jak barszcz ( ok. 5 zł ) ale niezwykle skuteczny . również go stosuję i muszę przyznać że rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dżordż5 20.02.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Popiołem to można się zajechać,że ręka odpada. Z powodzeniem stosujemy spray Diavolina kupiony w Obi z taką zielonkawą etykietą. Popsikać, poczekać, poczyścić i jest O.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 20.02.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. Ja też czyszczę popiołem z kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz_Wroc 20.02.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Też używam DIAVOLINA FUOCO i jest ok - co prawda większe zabrudzenia trzeba zmywać kilka razy, ale w końcu też się poddają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 20.02.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. popiołem piszesz ciekawe idę sprawdzić tamten dział. Nie sprawdzaj, nie warto... Szyba się moze porysować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 21.02.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dzisiaj powinno puścić popiołem(środa popielcowa)ale ostatnio byłem tak zdesperowany przy czyszczeniu szyby nie mając pod ręką żadnego środka czyszczącego że w nerwach splunąłem na szybę i okazało się,że naturalny środek enzymatyczny bardzo dobrze czyści,tylko trzeba znać technikę plucia chyba z filmu Miś na tzw. bryzgane pierogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 21.02.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 A czy szyba wkładu z płaszczem brudzi się szybciej??? Ze tak zapytam btw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 22.02.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. popiołem piszesz ciekawe idę sprawdzić tamten dział. Nie sprawdzaj, nie warto... Szyba się moze porysować... W życiu... nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 23.02.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. popiołem piszesz ciekawe idę sprawdzić tamten dział. Nie sprawdzaj, nie warto... Szyba się moze porysować... W życiu... nie ma szans. Ma... No chyba, ze płuczesz każde polano z piasku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts