Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaki środek do czyszczenia szyby kominkowej ??

lagerfeld

Recommended Posts

może mi ktoś polecić. wraz z kominkiem dostałem jakiś taki żel niemiecki czy też austryjacki - dobry, ale już mi się kończy. a w kominku się pali :lol: :lol:

ostatnio trochę paliłem sosną (niewiele) i na szybie pozostały mi jakieś takie brudne punkty (tam gdzie drewno się zetknęło z szybą). nawet ten oryginalny kominkowy żel ma kłopot aby to usunąć (pod paznkociem jest jakby zgrubienie).

miał ktoś z was taki przypadek ?? czym usunąć ??

dzięki z góry :p

kupiony w Leader Price

ktoś wie czy takowy jest w wawie (centrum lub żoliborz, bielany)

myślicie, że tymi cudami zejdą mi te ślady po sosnowym drzewie ?

Ja czyszczę szybę raz lub dwa razy w tygodniu a palę w kominku non stop głównie przy zamkniętym dopływie powietrza, więc szyba jest dość mocno zabrudzona i czyszczenie jej było istnym koszmarem. Ostatnio kupiłam w najzwyklejszej drogerii na wsi taki zestaw ściereczek nasączonych jakimś środkiem czyszczącym - rewelka . Nie pamiętam nazwy, jest to w takim pomarańczowym opakowaniu, bodajże 6 szt.

Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. :)

popiołem piszesz :o :o :o ciekawe :wink: idę sprawdzić tamten dział.

W instrukcji obsługi mojego wkładu kominkowego też było zalecenie , zeby czyścić popiołem. Kiedyś nawet tak czyściłam, obecnie zabrudzenie jest tak silne, że czyszczenie popiołem nie skutkuje

Po wypróbowaniu dziesiątków najróżniejszych "super" środków ostatnio natrafiłam na super płyn w castoramie (ale nie na półce ze środkami czystkości tylko przy akcesoriach kominkowych) - nazywa się DIAVOLINA FUOCO kosztuje coś koło 20 zł i jest naprawdę znakomity, jak się nim popsika i na 5 min zostawi to nawet nie czyszczoną miesiąc szybę doprowadza do porządku :D

Dzisiaj powinno puścić popiołem(środa popielcowa)ale ostatnio byłem tak zdesperowany przy czyszczeniu szyby nie mając pod ręką żadnego środka czyszczącego że w nerwach splunąłem na szybę i okazało się,że naturalny środek enzymatyczny bardzo dobrze czyści,tylko trzeba znać technikę plucia chyba z filmu Miś na tzw. bryzgane pierogi.

Była już niedawno - chyba na Zrób to sam dyskusja o czyszczeniu szyby kominkowej - ja skorzystałem z pomysłu z popiołem. :)

popiołem piszesz :o :o :o ciekawe :wink: idę sprawdzić tamten dział.

Nie sprawdzaj, nie warto... Szyba się moze porysować...

W życiu... nie ma szans.

Ma... No chyba, ze płuczesz każde polano z piasku...