daw13 20.02.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 witam na długości 80m posiadam 30-40letnie świerki posadzone od siebie jakies 2 metry dość gęsto wyżej stanowią dość zwartą zasłone ale na dole są pdcięte na wysokość 2 metrów. 2 metry od nich biegnie droga sąsiada piaszczysta kurzy się zniej bardzo i wszystko widać u mnie na działce a bede w tym roku zaczynał budowe domku i chciałbym coś posadzić pod trymi świerkami ale nie wiem czy cos tam urośnie dużo igliwia i dość sucho mam dużo sadzonek tuji ale nie wiem czy się przyjmą. Świerki musiałm przyciąć bo konary sąsiadowi jak jeździł rysowały samochód . Świerki sa posadzone od strony słonecznej czyli od godziny 13 mam już ciemo na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 20.02.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Pod nie urośnie nic. Poza zasięgiem korony i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daw13 20.02.2007 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 szkoda ich wycianć bo są ładne zdugiej stony dużo cieniują ładnie szumią jak jest duży wiatrmozę ze dwa zostawić a reszta pod piłe tylko co zglebą zrobić i z tymi igłami sąsiad mówi żeby pod tujki sypać jako nawóz słyszałem o korze ale o igłach? gleba pod świerkami pewno jest dość zakwaszona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 20.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ja stosuje igły świerkowe na sciółke pod różaneczniki.Nie protestują.Znajomy wyrzucił pod trzy stare świerki resztki rozchodników.O dziwo przyjeły sie tam i maja sie dobrze,tyle że to od strony południowej. Rozchodnikom pasuje słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 21.02.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 daw13,O ile naslłonecznienie jest tam choć przez kilka godzin dziennie to sprobuj posadzić cisy, ale musisz przygotować im glebę pomiędzy korzeniami tych świerków, a to już może być problemem. Zrób próbę w którymś miejscu i o ile będzie to możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts