mmksk 20.02.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 WitamPo wykonaniu fugi kolor okazał się zupełnie inny niż ten na pudełku więc chciałbym usunąć obecną fugę i położyć nową. Czy orientuje się ktoś ile moze kosztować usunięcie np. m2 fugi? Czy podczas usuwania takiej fugi można uszkodzić płytki? Ile ewentualnie fachowiec życzy sobie za wykonanie fugi?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 20.02.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Robota dla głupiego! Robiłem to ale mało m2 i na podłodze. Płytki ścienne można uszkodzić... podłogowe też ale wytrzymają dużo więcej. A cena? ufff lepiej kłaść nowe niż skrobać fugi.... nie robił bym już tego za żadne pieniądze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmksk 21.02.2007 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Chodzi o to że zareklamowałem kolor fugi na podłodze , ponieważ jest inny niż na pudełku czy próbniku.Jestem ciekaw jak Producent ustosunkuje się do mojej reklamacji. Czy pokryje on koszty związane z usuwaniem i wykonaniem nowej fugi?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 21.02.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Chodzi o to że zareklamowałem kolor fugi na podłodze , ponieważ jest inny niż na pudełku czy próbniku. Jestem ciekaw jak Producent ustosunkuje się do mojej reklamacji. Czy pokryje on koszty związane z usuwaniem i wykonaniem nowej fugi? Pozdrawiam Myślę że producent gdzieś się zabezpieczył klauzulą typu- że kolor może być odcieniem trochę innym niż na próbniku. Może też być przyczyna fachowca położenia fugi. Np. Ceresit -jeżeli wykonasz fugę nie umiejętnie(za dużo wody przy zmywaniu) to kolor wyjdzie ci bardzo blady od rzeczywistego. Czy fuga była położona zgodnie z instrukcją producenta? (nie jestem glazurnikiem)[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmksk 21.02.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Podczas reklamacji pobrana została próbka wykonanej fugi i na całym przekroju jest taki sam kolor co wyklucza jakiś nalot na powierzchni czy zmycie wierzchniej warstwy. Kolor fugi powinien być brązowy a po wyschnięciu okazał się beżowy wpadajacy w kolor cementu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 21.02.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Podczas reklamacji pobrana została próbka wykonanej fugi i na całym przekroju jest taki sam kolor co wyklucza jakiś nalot na powierzchni czy zmycie wierzchniej warstwy. Kolor fugi powinien być brązowy a po wyschnięciu okazał się beżowy wpadajacy w kolor cementu. Jakiej firmy jest fuga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmksk 21.02.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ceresit chyba CE40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.02.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dziwne... ale nie niemożliwe... ceresit jest dobrą marką a CE 40 to dobra fuga... ale wszystko się może zdarzyć... na ogół kolor nie odpowiada wzornikom bo klienci sklepów tak je obmacują że po miesiącu barwy nie widać Ale jeśli fiolki z lekami zamieniają to czemu zwykła fuga nie miała być felerna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmksk 21.02.2007 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dobierałem kolor przez wzornik firmy Ceresit i taki sam kolor był na pudełku z fugą. Podczas wykonywania fugi gdy była mokra kolor był super ale po wyschnięciu zupełnie się zmienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Cięliśmy ze szwagrem fugę na całym tarasie szlifierką kątową tarczą do betonu.Wyszło nieźle, ale 2 raz nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 21.02.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dobierałem kolor przez wzornik firmy Ceresit i taki sam kolor był na pudełku z fugą. Podczas wykonywania fugi gdy była mokra kolor był super ale po wyschnięciu zupełnie się zmienił. nie nawidzę ceresitu, miałem dokładnie to samo co u Ciebie ten sam kolor te same objawy , na szczęście bo w garażu. Dla mnie rewelacją jest MAPEI(glazurnik) w innych pomieszczeniach wyszło jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.02.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Cięliśmy ze szwagrem fugę na całym tarasie szlifierką kątową tarczą do betonu. Wyszło nieźle, ale 2 raz nie wyjdzie. Na tarasie to moze wyszło ale w łazience przy fudze np.3 to tarcz poszarpie płytki. można użyć np. ciękiej tarczy do metalu ale i tak ryzyko... pozostaje ręczna skrobaczka z widią - są różne rozmiary. I uwaga na narożniki płytek! Szczerbią się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmksk 21.02.2007 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 "Leszko" reklamowałeś tą fugę???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszko 21.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 "Leszko" reklamowałeś tą fugę???? Nie reklamowałem -szkoda zdrowia Jak wcześniej pisałem to jest garaż, jakoś się z tym pogodziłem i przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 21.02.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 nie nawidzę ceresitu, miałem dokładnie to samo co u Ciebie ten sam kolor te same objawy , na szczęście bo w garażu. Dla mnie rewelacją jest MAPEI(glazurnik) w innych pomieszczeniach wyszło jak należy. Glazurnik to chyba dolna półka MAPEI. Na opakowaniu trzeba szukać że jest to firmowane mapeją. MAPEI to MAPEI i to jest duże logo na opakowaniach i wysoka cena a glazurnik "jakość za rosądną cenę" a swoją drogą dobrze się mapeją - tą oficjalną pracuje. A co do reklamacji to długa i ciernista droga... najpierw wytkną że brak fachowości.. później podłoże... a jak nic nie pomoże to winne żyły wodne i plamy na słońcu! Może za 5 lat w sądach coś się wywalczy ale trzeba pamiętac że ich stać na dobrych prawników... i mała dygresja ... a może plytkarz coś dodał do fugi? U znajomuch płytkarz wymyślił że doda pigmentu do fugi... pigment zjadło wapno i powstały piękne przebarwienia! A może były kwasem wymyte płytki po fugowanu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmksk 21.02.2007 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dzisiaj mija 2-gi tydzień reklamacji więc na dniach powinna przyjść jakaś wiadomość z Ceresitu. Jak dostanę odpowiedz to napiszę na forum co i jak z tą fugą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 21.02.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Cięliśmy ze szwagrem fugę na całym tarasie szlifierką kątową tarczą do betonu. Wyszło nieźle, ale 2 raz nie wyjdzie. Na tarasie to moze wyszło ale w łazience przy fudze np.3 to tarcz poszarpie płytki. można użyć np. ciękiej tarczy do metalu ale i tak ryzyko... pozostaje ręczna skrobaczka z widią - są różne rozmiary. I uwaga na narożniki płytek! Szczerbią się. Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Dzisiaj mija 2-gi tydzień reklamacji więc na dniach powinna przyjść jakaś wiadomość z Ceresitu. Jak dostanę odpowiedz to napiszę na forum co i jak z tą fugą. Pozdrawiam nigdy nie dobrałbym fugi na podstawie kolory naklejki na opakowaniu a już wątpliwe jest jej reklamowanie na tej podstawie podejrzewam ze dodano do fugi za dużo wody, niedokładnie wymieszano pigment lub kładziono na mokry klej Ceresit odrzuci reklamację a jak już to najwyżej da wiaderko fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts