Marek Sza. 20.02.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam Będę zakładał podłogi i mam problem z doborem listew - do wyboru są drewniane, plastikowe i takie z okleiną.Drewno droższe niż tamte dwukrotnie.Czy warto - bo o ile do listew plastikowych mam duże zastrzeżenia (mam teraz w domu) to te ze sprasowanego papieru czy co to tam jest wyglądają przyzwoicie. Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 20.02.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A dużo masz tych listew? Bo jak za grubsza kwotę to rozumiem oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 20.02.2007 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 różnica na całościi ok 350-400 PLNJak dla mnie to sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 21.02.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Rozejrzyj się za listwami "korner". To PCV z gumowymi końcówkami, takimi jak kuchenne listwy przyblatowe. Dzięki tym gumom listwy lepiej dolegają do krzywych ścian i podłóg. 1 sztuka kosztuje ok. 15 zeta. Znajomi mają je już kilka lat i nic się z nimi nie dzieje. Drewniane miałem ale jest duże prawdopodobieństwo, że się wypaczą co u mnie z resztą się stało. Okleinowane mają bardzo nietrwałą powłokę i bardzo szybko się obdzierają (wiem bo nimi handlowałem i często uszkadzały się już w transporcie do klienta). Do kuchni na pewno się nie nadają bo ścieranie podłogi wilgotną szmatą im szczególnie nie służy ( sam wiesz co się dzieje gdy namoczysz papier wodą a potem sprawdzisz czy jest wytrzymały np. na scieranie). Ja nie miałem przekonania do tych z PCV ale teraz robią je naprawdę estetycznie i dobrze wykonane.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts