Ropuch 20.02.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam wszystkich budujących Szukam materiału uzolacyjnego gr 10max 15 mm o jakiś super właściwościach izolacyjnych czy ktoś sie orientuje czy cośtakiego istanieje Moi "fachowcy" postwawili mi ścianę szczytową za wysoko nie pozostawiając miejsca na izolację od góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 20.02.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy chodzi Ci o ocieplenie stropu?Bo jeśli tak, to co ma ściana szczytowa do ocieplania stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.02.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Istnieje. Próżnia.Można też stosować te płytki, którymi wyłożono Space schuttle. Cienkie, lekkie, absolutnie izolacyjne.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 noo w ostateczności materiał poryzowany, o zamkniętych porach i gęstości 1/∞ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 20.02.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 np. http://www.ecotherm-pl.com/informacje_o_produktach_ocieplenie_muru_szczelinowego.aspa i pewnie znalazłoby się też coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 20.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy chodzi Ci o ocieplenie stropu? Bo jeśli tak, to co ma ściana szczytowa do ocieplania stropu? Chodzi o odizolowanie ściany szczytowej od połaci dachu. Ściana szczytowa, to np. ta, na której opiera się płatew. W dachach dwuspadowych, ściana szczytowa ma kształt trójkąta, a izoluje się jej wierzch (oczywiście po wyrównaniu powierzchni np. zaprawą). Wracając do sedna - pozostaje w powyższym przypadku: 1. Albo podnieść o te kilka cm więźbę stosując wyższą murłatę 2. Albo wcisnąć w istniejącą już szczelinę między szczytówką a więźbą cienki styropian i zastosować lepsze ocieplenie ścian i dachu. Lepsze, czyli z materiałów o jak najwyższych parametrach przenikania (znaczy się najniższych). Pozostaje pytanie czy masz podbitkę, czy nadbitkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 20.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Rok temu na Budmie coś takiego widziałem - jakby folia pęcherzykowa z warstwą folii aluminiowej z jednej albo dwóch stron. Grubość właśnie ok 10 lub 15mm - wg panienki ze stoiska zastępowało kilkanaście centymetrów wełny. Kosztowało strasznie dużo, chyba ponad 20 euro na mkw. To samo widziałem w Grand Designs na jakimś BBC - całe poddasze ocieplili takim czymś. Jakaś kosmiczna technologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynarka 20.02.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 purenit?bauder pir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 20.02.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Moi "fachowcy" postwawili mi ścianę szczytową za wysoko nie pozostawiając miejsca na izolację od góry Kazać majstrom skuć/poprawić swoją fuszerkę, nie zapłacić, odliczyć zmarnowane materiały... opier.... Bez przerwy mieć gotową do pracy inna ekipę. Bez przerwy puszczać w gazetach ogłoszenie: "szukam brygady do ...", "zlecę ..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 20.02.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Moi "fachowcy" postwawili mi ścianę szczytową za wysoko nie pozostawiając miejsca na izolację od góry Kazać majstrom skuć/poprawić swoją fuszerkę, nie zapłacić, odliczyć zmarnowane materiały... opier.... Bez przerwy mieć gotową do pracy inna ekipę. Bez przerwy puszczać w gazetach ogłoszenie: "szukam brygady do ...", "zlecę ..." za dużo czytasz książek historycznych jak to kiedyś ekip było pod dostatkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 21.02.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Skoro potrzebujesz tak cienkiego izolatora to pewnie masz w tym miejscu nabitkę lub inną konstrukcje ograniczającą przestrzeń. Jeśli tak to poprostu uzupełnij to pianką nieskoprężną żeby nie rozwaliła tej konstrukcji a główne ocieplenie dasz i tak miedzy krokwie.Sciana pod tą szczeliną i tak będzie izolować niezależnie od tego czy 1W czy 2W a od połaci dachu zaizoluje warstwa wełenki.Ja też mam taką szczelinę pomiędzy szczytem a nabitką i zamierzam to właśnie tak uszczelnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts