Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Jankowa

Recommended Posts

Renka! Jak tam samopoczucie? u mnie lepiej, ale to dzięki temu, że ustalilismy z mężem priorytety : czyli to, że jesteśmy w tym RAZEM.... :wink: POZDRO.u.

Teraz po tak udanym weekendzie to nawet nasza podwójna ława nie spędza mi snu z powiek. Masz rację, grunt to wspierac się wzajemnie :D

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tym zbiornikiem paliwa to prawda?! Ludzie, no toż to już szczyt podłości i bezmyślności! Ale czy w tych czasach coś może jeszcze dziwić? Znajomemu, którego chcieli okraść a nie udało się złodziejom włamać do srodka (domu w budowie) odcieli na zewnatrz kawałek kabla. Zeby chociaż pare groszy mieć jak sie włamanie nie udało. Sprzedadzą za kilkadziesiat zl góra a on miał koszty rzędu kilkuset...:(

Dodam, że nam ukradli furtke, pewnie zeby na złomowisko sprzedać za parę złotych. A my bedziemy musieli wydać minimum 400-500zl...

Niestety u nas też będa koszty kilkuset złotych, bo musimy kupic zbiornik w Warszawie ... Niestety złodzieje to plaga wszędzie :evil: i nie ma sposobu, aby się całkowicie przed tym zabezpieczyc :evil:

Folia nie wchodziła w grę przy opsypującym się piasku. Tam gdzie sypało się najbardziej zrobili szalunki z płyt. Ławy nie są równe i jedna z nich jest przesunięta o około 30 cm. Było bardzo trudno sprawdzić czy wszystko się zgadza mając do dyspozycji tylko wykopy... O.K. ławy nie muszą być pod linijkę i nie byłoby tak źle gdyby po kilku dniach zaczęto murowanie ścian fundamentowych... Niestety z powodu braków kadrowych naszego wykonawcy ściemniacza ławy stały sobie prawie 4 tygodnie... Odkopywanie zajeło im naprawdę sporo czasu... Teraz uważam, że należało zrobić regularne szalunki na cały fundament a najlepiej fundament monolityczny.

No i nie udało sie... W pracy mi na tyle zeszło że odrazu do domu pojechałem. Ale dzisiaj muszę (chyba) być.

I jak tam ogląd budowy wyszedł.

Jakieś koszmarne problemy z dostaniem się na forum dzisiaj :o Jak wyrzuciło mnie rano to udało mi się dopiero teraz :evil:

Może następnym razem się uda... zapraszamy :D

A na budowie owszem jakiś postęp tzn. krzywa ściana jest już prosta, ale jak czytam o jakichś szalejących ekipach, to moja na pewno do takich nie należy...

Zdaję sobie sprawę, że ta nasza szarpanina ma związek z tym, że chcieliśmy w miarę tanio... Niestety musimy ciąć koszty wszędzie gdzie to możliwe...

Z kasą to racja. Zwłaszcza kiedy ceny tak wariują, że naprawdę nie wiadomo na jaki kawałek domu nam jej starczy :-?

Bardzo często zadaję sobie to pytanie i wychodzi mi że bedziemy mieszkać na betonie :evil: Dlatego tak mnie złości opieszałość budowlańców i wszelkie niedoróbki.

Znajomi, którzy już się pobudowali uspokajają, że równiez mieli kilka ścian do rozbiórki, a budowali z porothermu, więc nic nie nadawało się do powtórnego wykorzystania... Cóz zobaczymy co bedzie dalej... mam nadzieję, że tobie trafią się perfekcjoniści :D