Renka Grabow 27.05.2007 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Renka! Jak tam samopoczucie? u mnie lepiej, ale to dzięki temu, że ustalilismy z mężem priorytety : czyli to, że jesteśmy w tym RAZEM.... POZDRO.u. Teraz po tak udanym weekendzie to nawet nasza podwójna ława nie spędza mi snu z powiek. Masz rację, grunt to wspierac się wzajemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 27.05.2007 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Z tym zbiornikiem paliwa to prawda?! Ludzie, no toż to już szczyt podłości i bezmyślności! Ale czy w tych czasach coś może jeszcze dziwić? Znajomemu, którego chcieli okraść a nie udało się złodziejom włamać do srodka (domu w budowie) odcieli na zewnatrz kawałek kabla. Zeby chociaż pare groszy mieć jak sie włamanie nie udało. Sprzedadzą za kilkadziesiat zl góra a on miał koszty rzędu kilkuset... Dodam, że nam ukradli furtke, pewnie zeby na złomowisko sprzedać za parę złotych. A my bedziemy musieli wydać minimum 400-500zl... Niestety u nas też będa koszty kilkuset złotych, bo musimy kupic zbiornik w Warszawie ... Niestety złodzieje to plaga wszędzie i nie ma sposobu, aby się całkowicie przed tym zabezpieczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Potwierdzają to już moje ławy, które nie byłyby aż tak drogie, gdyby zrobic porządne szalunki, a aż sie o to prosiły te nasze piaski... W momencie robienia ocieplenia z keramzytu oboje bierzemy urlop i będziemy wszystko sprawdzac pięc razy... A lał wprost w piach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.05.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Niestety tak bo tak miało być SZYBCIEJ i taniej. Ale to była ostatnia rzecz na jaką daliśmy się namówić wykonawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A czy sprawdzaliście jak te ławy "wyszły"? Wystarczyło wyłożyć folią budowlaną i już było by lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.05.2007 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Folia nie wchodziła w grę przy opsypującym się piasku. Tam gdzie sypało się najbardziej zrobili szalunki z płyt. Ławy nie są równe i jedna z nich jest przesunięta o około 30 cm. Było bardzo trudno sprawdzić czy wszystko się zgadza mając do dyspozycji tylko wykopy... O.K. ławy nie muszą być pod linijkę i nie byłoby tak źle gdyby po kilku dniach zaczęto murowanie ścian fundamentowych... Niestety z powodu braków kadrowych naszego wykonawcy ściemniacza ławy stały sobie prawie 4 tygodnie... Odkopywanie zajeło im naprawdę sporo czasu... Teraz uważam, że należało zrobić regularne szalunki na cały fundament a najlepiej fundament monolityczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Czyli rozumiem że za darmo pracowali nad tą fuszerką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.05.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Podsumujemy ich to pewne... zaczekam na zakończenie stanu zero... na razie murują i poprawiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A nic tak nie kosztuje jak nauka na własnych błedach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.05.2007 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 niestety tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 29.05.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Nie rób sobie wyrzutów że czegoś nie dopilnowałaś. To obowiązek majstra, żeby przewidywał takie rzeczy. Niestety budując w obecnych czasach każdy z nas jest narażony na takie i gorsze fuszerki. Jakby co, pamiętaj "zły początek to dobry koniec" Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Ważne coby kasy pilnować i nie oddawać jej partaczom za źle wykonaną prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 29.05.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Z kasą to racja. Zwłaszcza kiedy ceny tak wariują, że naprawdę nie wiadomo na jaki kawałek domu nam jej starczy A poza tym czy nam ktoś płaci za partactwo, napewno niei Musimy się nieźle nagłówkować jak zarobić kasę na tę budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.05.2007 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dzięki za wsparcie... jedziemy dzisiaj popołudniu obejrzeć jak nowy murarz sobie poradził... zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 29.05.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A kiedy będziecie?Może bym "wdepnoł"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 29.05.2007 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Zapraszamy serdecznie, jeżeli masz ochotę zobaczyć ten nasz "bałagan". Będziemy na działce przed szóstą... Adres pamietasz mam nadzieję, kiedyś sobie świetnie poradziłeś z pewną zagadką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 30.05.2007 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 No i nie udało sie... W pracy mi na tyle zeszło że odrazu do domu pojechałem. Ale dzisiaj muszę (chyba) być. I jak tam ogląd budowy wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.05.2007 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 No i nie udało sie... W pracy mi na tyle zeszło że odrazu do domu pojechałem. Ale dzisiaj muszę (chyba) być. I jak tam ogląd budowy wyszedł. Jakieś koszmarne problemy z dostaniem się na forum dzisiaj Jak wyrzuciło mnie rano to udało mi się dopiero teraz Może następnym razem się uda... zapraszamy A na budowie owszem jakiś postęp tzn. krzywa ściana jest już prosta, ale jak czytam o jakichś szalejących ekipach, to moja na pewno do takich nie należy... Zdaję sobie sprawę, że ta nasza szarpanina ma związek z tym, że chcieliśmy w miarę tanio... Niestety musimy ciąć koszty wszędzie gdzie to możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 30.05.2007 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Z kasą to racja. Zwłaszcza kiedy ceny tak wariują, że naprawdę nie wiadomo na jaki kawałek domu nam jej starczy Bardzo często zadaję sobie to pytanie i wychodzi mi że bedziemy mieszkać na betonie Dlatego tak mnie złości opieszałość budowlańców i wszelkie niedoróbki. Znajomi, którzy już się pobudowali uspokajają, że równiez mieli kilka ścian do rozbiórki, a budowali z porothermu, więc nic nie nadawało się do powtórnego wykorzystania... Cóz zobaczymy co bedzie dalej... mam nadzieję, że tobie trafią się perfekcjoniści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.06.2007 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Byłem ostatnio wreszcie zobaczyć Twoją budowe. Z zewnątrz (gdyby nie czytać Dziennika) wszystko OK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts