Renka Grabow 06.06.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Dzięki za odwiedziny i słowa otuchy Szkoda, że nas nie było. Budowa wygląda O.K. i mam nadzieję, że nie przeoczyliśmy większych niedoróbek, ale z dużym niepokojem myślę o następnych etapach budowy z tą ekipą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 06.06.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Tylko trochę materiał się na droge wysypywał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 06.06.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 a wiesz co dalej? kiedy będzie kolejny etap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 08.06.2007 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 a wiesz co dalej? kiedy będzie kolejny etap? Jeśli zmienię ekipę to może będę coś wiedziała... Panowie stachanowcy mają wydajność taką sobie conajmniej. Wiem, że to bardzo ciężka praca, ale sorry jak się grzebią to nie robi się jej mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 przepraszam..ale ile oni domów w trakcie postawili? co oni robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwozelka 09.06.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 a wiesz co dalej? kiedy będzie kolejny etap? Jeśli zmienię ekipę to może będę coś wiedziała... Panowie stachanowcy mają wydajność taką sobie conajmniej. Wiem, że to bardzo ciężka praca, ale sorry jak się grzebią to nie robi się jej mniej...Renia a może przez większa kasę do nich trafisz, trochę więcej wydasz ale obecnie chyba nie opłaca sie przeciągać czasu trwania budowy, bo to czego nie wydasz na zwiększenie tempa, wydasz na droższe materiały później no chyba że masz już wszystko kupione do postawienia domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 09.06.2007 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Renia a może przez większa kasę do nich trafisz, trochę więcej wydasz ale obecnie chyba nie opłaca sie przeciągać czasu trwania budowy, bo to czego nie wydasz na zwiększenie tempa, wydasz na droższe materiały później no chyba że masz już wszystko kupione do postawienia domu Iwozelka, ale my im płacimy bardzo przyzwoicie - to znaczy płacimy szefowi a to, ile on płaci swoim robotnikom to już umowa między nimi... skarżą się na okrągło, że płaci im mało, szczególnie jęczy ten co najmniej pracuje oczywiście. Z drugiej strony szef ekipy twierdzi, że jeśli zapłaci im więcej w trakcie to mu czmychną i chce im zapłacić na koniec... Wolę się nie włączać w finansowe relacje między nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 10.06.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Renka witam w Twoim wątku.. Ja zrobiłam dokładnie to o czym piszesz, pozbyłam się okna na ścianie od wykusza... Inaczej kuchnia nie miałaby szafekt wiszących, bo były tam dwa okna, a tak jedno od ogrodu zdecydowałam sie nie murować i nie załuję. Tak samo zrobiłam z dodatkowym oknem w salonie i tak mam tam witrynę 2.7m szeroką i 2,7 okno tarasowe - południowo zach wiec jest tam wystarczająco dużo swiatła i jest jak salon zaaranzować no i jeszcze jeden dodatkowy plus, ze nie z kazdego miejsca w domu widac sąsiadów Uwazaj na ekipę, z tego co piszesz nie wrózy to dobrze... Dlatego ja brałam taką ekipę gdzie majster sam murował razem z nimi i robił tylko i wyłącznie z jedną ekipą. Robił.. kończył i szedł na inną budowę... Dlatego dom skończyłam w 6 tygodni... Choc z ekipami teraz problem to jednak trzeba ich trzymać za "pyski" inaczej połowa rzeczy spartolona... Pozdrawiam i życze szybkich postepów w budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 10.06.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Reniu nie wiem czy pamiętasz ale ja też miałam taki dylemat ...zlikwidowaliśmy okno w salonie i z jednej strony mamy tylko drzwi na taras...mam nadzieję, że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 10.06.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Renka mocno trzymam kciuki, żeby te fundamenty już wkrótce były gotowe Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 11.06.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Reniu, bardzo dobrze, że Twój tata może cały czas być na budowie. Coś z tą ekipą się nie klei. A już napewno nie słuchaj robotników - stara śpiewka naciągaczy. Co do okna w salonie - można sobie podarować. Nie doczytałam na jaką stronę świata wychodzi ściana z wykuszem? (jeśli okno ma być przeważnie w cieniu wykusza - likwiduj bez żadnego sentymentu.) Poza tym wykusz dzieli ścianę niesymetrycznie - na większej cześci jest małe okno od kuchni, a na mniejszej - większe - KIEPSKO WYGLĄDA, bo jeszcze bardziej podkreśla nierównośc podziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dzięki dziewczyny za wsparcie gdyby nie forum już chyba byłabym strzępkiem nerwów Staramy się pilnować naszych "specjalistów" a teraz pilnuje ich również mój tata, więc wstąpiła we mnie nowa nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Renka witam w Twoim wątku.. Dlatego ja brałam taką ekipę gdzie majster sam murował razem z nimi i robił tylko i wyłącznie z jedną ekipą. Robił.. kończył i szedł na inną budowę... Dlatego dom skończyłam w 6 tygodni... Choc z ekipami teraz problem to jednak trzeba ich trzymać za "pyski" inaczej połowa rzeczy spartolona... Szukaliśmy właśnie takiej ekipy jak twoja... i nie znaleźlismy niestety. Gdy czytam o postępach prac u ciebie, a nie budujesz przecież prostej chatki tylko duży dom to widać dojmyujacą róznicę Jeszcz raz gratuluje fachowców bo to połowa sukcesu!!! My mamy trochę po górkę, ale niech robią wolno tylko porządnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 12.06.2007 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Dziewczyny dzięki za rady w sprawie okna Losy okna jeszcze się ważą, ponieważ i tak przy tej ścianie będzie stała kanapa, bo to jedyne miejsce gdzie można ją postawić Mój domek będzie dla mnie najpiekniejszy na świecie, ale porażająco przestronny i "ustawny" to on nie będzie Ostatnio byliśmy u znajomych, którzy mają identyczny układ salonu i to dyskusyjne okno świetnie pomaga przy czytaniu na kanapie... Mam jeszcze trzy dni na podjęcie decyzj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.06.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 [...] okno świetnie pomaga przy czytaniu na kanapie... Mam jeszcze trzy dni na podjęcie decyzj... A dużo będzie tego czytania na kanapie? Ostatnio zastanawiamy się ile dać okien fixów. Wstyd się przyznać, ale w naszym mieszkaniu otwieramy zawsze te same skrzydła. Całe okna otwierane są tylko do mycia. Więc dlaczego nie mieć więcej fixów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 13.06.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 A propo's czytania na kanapie to chyba dam sobie spokój z tym oknem bo będziemy mieli wszędzie okna i nawet przy skromnej dekoracji a nawet samej rolecie zdominują całe wnętrze I tak bedę miała miejsce na moje ukochane rośliny - cały wykusz zamieni się w mini oranżerię. My robimy fixy w wykuszu bo i tak będziemy otwierać tylko okno w kuchni i drzwi do ogrodu, w pokojach mamy po jedny oknie więc muszą być otwierane... Ale fixy to super sprawa, możliwe że kupimy drewniane okna, tak znacząco zmniejszyły się koszty po tej zmianie... Podtrzymuję pytanie o 2 rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAJ2004 13.06.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Hoho..! to gratulacje!!! Chudziak zamknie wreszcie ten przykry dluuuugi etap.... Teraz to juz moze z gorki bedzie, po takim wstępie... Co do tego kontrowersyjnego okna w salonie to ja bym zrezygnowała, jeśli reszta rzeczywiście dobrze doświetli. Właśnie ze względu na możliwości aranżacyjne... Ja chciałam dużo okien żeby było jasno, ale za razem przy kombinowaniu z ustawieniem telewizora już był problem. Bo najlepiej ogląda sie TV jak naprzeciwko odbiornika nie ma okien (zeby swiatlo sie nie odbijalo w ekranie) i jak za odbiornikiem tez nie ma okiem, zeby nie oslepialo. Chyba ze zaciagnie sie rolety na czas oglądania. No i im więcej okien tym mniejsze możliwości ustawienia mebli, powieszenia jakiejś półeczki czy obrazka na ścianie... Chociaż z drugiej strony jeśli salon duży to miejsce na takie ozdóbki zawsze sie znajdzie prawda? pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 13.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Ja też gratuluję Ci że pokonany zostanie kolejny etap Mam nadzieję, że dalej pójdzie lepiej, bo tak jak mówiłam: zły początek to dobry koniec. U nas po wczorajszym spotkaniu z majstrem też zaświtała nadzieja, że od przyszłego tygodnia będziemy mieli ekipę na działce. I też bardzo się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.06.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Reniu, rolet nie instalujemy, żeby było bezpieczniej. Drzwi na taras będą bardzo duże - 2700 x 2320. Roleta ma być kurtyną zapobiegającą uciekaniu ciepła zimą. Drugą chcemy mieć w sypialni - okno w kier. pd-wsch. Latem słońce rano potrafi nieźle dawać do pieca. Tu liczymy na dobre zaciemnienie. Na więcej rolet nas nie stać, węc pod rozważaniach za i przeciw zdecydowaliśmy się tylko na dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.06.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Wasz chudziak przypomina czary-mary. Ciekawa jestem, czy pracownicy z betoniarni nie mówili "w życiu czegoś takiego nie robiłem!". Gratuluję też pięćsetnego postu. Przekroczyłam 500 nie mając pozwolenia na budowę (to powinno być karalne! ) a 1000 jeszcze przed wbiciem pierwszej łopaty. Ale i tak nam delko do koleżanki mikopiko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts