Renka Grabow 11.07.2007 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Moja siostra niestety mieszka bardzo daleko i mamy kontakt telefoniczno-mailowy Ally została członkiem forum muratora dla mnie a ja założyłam dziennik budowy Jankowa z myślą, że Ally weźmie wirtualny udział w budowie Udziele mi konsultacji telefonicznych Cudowne czasy nastały, można się widzieć i słyszeć pomimo odległości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 11.07.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witaj Renka, cieszę się że Twoj domek rośnie Powiedz mi czy przy budowie ścian z pustaków keramzytowych stosowaliście dodatkowe zbrojenia? Kiedyś czytałam gdzieś tu na forum że przy tym materiale trzeba dac zbrojenie z drutu co drugą, trzecią warstwę, a zwłaszcza pod oknami. Jak to jest u Ciebie? (zdaje się o tych zbrojeniach pisała Wciornastek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 11.07.2007 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Też czytałam o wzmocnieniach ścian keramzytobetonowych w jakimś numerze Muratora. Ilustracje pokazywały budowę z mniejszych bloczków niż nasze leiera i były budowane na klej. Z tego co pamiętam Wciornastek ma ściany jednowarstwowe na klej.Pytaliśmy w Zakroczymiu o te wzmocnienia, ale powiedziano nam, że nie są potrzebne do pustaków Leiera. Poza tym budujemy na normalną zaprawę a to też forma wzmocnienia. Czy wy jeszcze czekacie na swojego wykonawcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 12.07.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 No to chyba dziś nastał ten WIELKI DZIEN O godz.6:45 zadzwonił majster i zakomunikował, że dziś wchodzą Jedziemy po południu uzgadniać dalsze szczegóły. Bardzo jestem podekscytowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 13.07.2007 01:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Moja siostra niestety mieszka bardzo daleko i mamy kontakt telefoniczno-mailowy Ally została członkiem forum muratora dla mnie a ja założyłam dziennik budowy Jankowa z myślą, że Ally weźmie wirtualny udział w budowie Udziele mi konsultacji telefonicznych Cudowne czasy nastały, można się widzieć i słyszeć pomimo odległości... Tak, tak, to wszystko prawda. Udzielam sie, bo w koncu musze sobie zasluzyc na przywilej pomieszkiwania u siostry jak przyjade na starosc do kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 13.07.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 U nas też wielki dzień! Od poniedziałku wchodzą dekarze. Ekipa od Statka, podobno uwijają się jak mróweczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.07.2007 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Moja siostra niestety mieszka bardzo daleko i mamy kontakt telefoniczno-mailowy Ally została członkiem forum muratora dla mnie a ja założyłam dziennik budowy Jankowa z myślą, że Ally weźmie wirtualny udział w budowie Udziele mi konsultacji telefonicznych Cudowne czasy nastały, można się widzieć i słyszeć pomimo odległości... Tak, tak, to wszystko prawda. Udzielam sie, bo w koncu musze sobie zasluzyc na przywilej pomieszkiwania u siostry jak przyjade na starosc do kraju. Na jaka starość ??? Szykuj się raczej do przyjazdu w przyszłym roku najchętniej do pomocy w przeprowadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.07.2007 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 No to chyba dziś nastał ten WIELKI DZIEN O godz.6:45 zadzwonił majster i zakomunikował, że dziś wchodzą Jedziemy po południu uzgadniać dalsze szczegóły. Bardzo jestem podekscytowana Trzymam kciuki, aby udało ci się ominąć co większe rafy w budowaniu , w tym oczywiście te, na które my się niestety wpakowaliśmy ... Powodzenia i pisz co się dzieje na budowie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 16.07.2007 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 U nas też wielki dzień! Od poniedziałku wchodzą dekarze. Ekipa od Statka, podobno uwijają się jak mróweczki. Twoją budowę można zaliczyć do najsprawniej prowadzonych na forum Dopiero czytałam o fundamentach, a już dach Brawo i gratuluję!!! Ja też będę miała ekipę od Statka, z uwagi na moją blachodachówkę z posypką, ale pytanie czy nie przegapimy swojejgo terminu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 16.07.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 W swoim dzienniku już zrobiłam sprostowanie - zaczęli w sobotę. Jak ich zobaczyłam opadła mi szczęka z wrażenia i trzyma do tej pory. Mróweczki - bez dwóch zdań - jeśli chodzi o wzrost i jeśli chodzi o robotność. Zawładnęli moim dachem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 17.07.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Jak idzie szalowanie stropu? A ekipa? Dotarła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 17.07.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam,potrzebuję namiary na dobry żwir, tzw. płukany. Macie jakieś kontakty?Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.07.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie braliśmy żwiru płukanego tylko pospółkę (???) taki piasko-żwir, może to to samo, nie wiem... wysyłam ci na priv dwa numery telefonu do ludzi, którzy nam to dostarczali. Zapewne będą wiedzieli o co chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 17.07.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Bardzo dziękuję. Nasz majster mówi że powinien być żwir płukany a nie pospółka, a ponieważ się nie znam to nie dyskutuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 17.07.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 No, nie wiem, zobaczymy jak to bedzie. Ja sie przeprowadzalam tyle razy i nikt mi nie pomagal A tak a'propos budowy to cos sie obijasz siostra, urlop urlopem a napisac cos bys mogla. Moja siostra niestety mieszka bardzo daleko i mamy kontakt telefoniczno-mailowy Ally została członkiem forum muratora dla mnie a ja założyłam dziennik budowy Jankowa z myślą, że Ally weźmie wirtualny udział w budowie Udziele mi konsultacji telefonicznych Cudowne czasy nastały, można się widzieć i słyszeć pomimo odległości... Tak, tak, to wszystko prawda. Udzielam sie, bo w koncu musze sobie zasluzyc na przywilej pomieszkiwania u siostry jak przyjade na starosc do kraju. Na jaka starość ??? Szykuj się raczej do przyjazdu w przyszłym roku najchętniej do pomocy w przeprowadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.07.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Jak idzie szalowanie stropu? A ekipa? Dotarła? Właściwie nie wiem po co mi ta ekipa, skoro teraz na budowie jest tylko tata z Andrzejem i jednym chłopakiem od pana K. Trochę się jeszcze zejdzie z tymi szalunkami, bo została część z wykuszem i schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.07.2007 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 No, nie wiem, zobaczymy jak to bedzie. Ja sie przeprowadzalam tyle razy i nikt mi nie pomagal A tak a'propos budowy to cos sie obijasz siostra, urlop urlopem a napisac cos bys mogla. Urlop jest już wspomnieniem li tylko, i całe szczęscie bo w moim biurze jest chłodno i dopiero o 5 wchodze do piekarnika No własnie jestes zahartowana w przeprowadzkach i świetnie sobie poradziłaś Ze wzgledu na nasze żółwie tempo budowy ja też trochę zwolniłam i może dlatego mniej informacji w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 17.07.2007 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie sięgam myślami nawet do wykończeniówki, a co dopiero do przeprowadzki... Teraz myślę intensywnie gdzie i w jakiej ilości umieścić gniazdka elektryczne ... Wystarczająco koncepcyjne zadanie Ally, nie śpisz jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.07.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie sięgam myślami nawet do wykończeniówki, a co dopiero do przeprowadzki... Teraz myślę intensywnie gdzie i w jakiej ilości umieścić gniazdka elektryczne ... Wystarczająco koncepcyjne zadanie Ally, nie śpisz jeszcze? już to przerobiłam od myślenia głowa puuuuuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 19.07.2007 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witaj Miko, Jesteś na chwilę w przerwie miedzy jednymi wakacjami a drugimi? Jak wypoczynek, udał się? Ja mam w perspektywie drugi urlop w sierpniu, bo lato w mieście to delikatnie mówiąc średnia frajda. Nasze mieszkanie zagrzewa sie jak patelnia i w nocy oddaje ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts