ally75 11.10.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dziekuje, Siostrzyczko, faktycznie bedzie przestrzennie na tym poddaszu! Och, jak by bylo fajnie juz niedlugo przyjezdzac w odwiedziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 15.10.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 No właśnie... planuj przyjazd jak najszybciej!!! A na razie do środy na skypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.10.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Taka pomoc rodzinna jest nieoceniona. Coś wiem o jej braku... Gdy poprosiliśmy o pomoc to było zawsze tysiące innych spraw. A gdy sama wzięłam się za ocieplenie poddasza to usłyszałam "dałabyś innym zarobić". To "inni" bynajmniej ich nie dotyczyło Fajnie, że Wam pomogą. I jak znam życie zrobią to dokładnie i ładnie bo to "jak dla siebie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 18.10.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Mi sie podoba ta pierwsza lazienka, to takie kolory ktore akurat chce miec, druga tez ma fajnie rozwiazane rozmieszczenie wszystkiego. A murek barku jest rewelacyjny. My z luksfer chcemy miec kabine - tak jak na jednym ze zdjec, chyba blekitne.Super to drewniane wykonczenie werandy, rewelacja, jaki ksztalt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ally75 19.10.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 No, fajne te werandy i ganki czy jak to tam sie zwie . Dach tez juz sie pieknie zarysowywuje. Jak tak dalej pojdzie to niedlugo bede musiala sobie zamawiac bilet, he he he. Barek z luksferami tez mi sie podoba. Jezeli chodzi o oswietlenie to w wykuszu zdecydowanie lampa wiszaca nad stolem, doda atmosfery i wyodrebni "jadalnie". Punktowe owietlenie moze ewentualnie nad barkiem lub w okolicach zlewu ale nie za duzo. No, to tak gdybys pytala mnie o zdanie, hi hi hi !! Jezeli chodzi o luksfery w lazience to fajnie wygladaja te przy umywalce lub nad wanna. Nie pamietam jak zamierzasz rozplanowac lazienke. No to tyle mojego wymadrzania sie . Polecam sie na przyszlosc, pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.10.2007 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Taka pomoc rodzinna jest nieoceniona. Coś wiem o jej braku... Gdy poprosiliśmy o pomoc to było zawsze tysiące innych spraw. A gdy sama wzięłam się za ocieplenie poddasza to usłyszałam "dałabyś innym zarobić". To "inni" bynajmniej ich nie dotyczyło Fajnie, że Wam pomogą. I jak znam życie zrobią to dokładnie i ładnie bo to "jak dla siebie" Właśnie na to liczyliśmy i wyszło... trochę inaczej... Ścianki zostały nieskończone bo, chwiały się i należało zaczekać do następnego dnia aby domurować górę... ale kolega taty tak się spieszył, że nie mógł zaczekać, a kilka schodków będziemy nadlewać... Ja już chce zakończyć ten stan surowy i mieć w miarę spokojna zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.10.2007 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Mi sie podoba ta pierwsza lazienka, to takie kolory ktore akurat chce miec, druga tez ma fajnie rozwiazane rozmieszczenie wszystkiego. A murek barku jest rewelacyjny. My z luksfer chcemy miec kabine - tak jak na jednym ze zdjec, chyba blekitne. Super to drewniane wykonczenie werandy, rewelacja, jaki ksztalt! No tak jak zacznie się czas wykończeń to będzie pewnie takie szaleństwo jak u Miko Już się nie mogę doczekać gdy werandy będą gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 22.10.2007 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 No, fajne te werandy i ganki czy jak to tam sie zwie . Dach tez juz sie pieknie zarysowywuje. Jak tak dalej pojdzie to niedlugo bede musiala sobie zamawiac bilet, he he he. Barek z luksferami tez mi sie podoba. Jezeli chodzi o oswietlenie to w wykuszu zdecydowanie lampa wiszaca nad stolem, doda atmosfery i wyodrebni "jadalnie". Punktowe owietlenie moze ewentualnie nad barkiem lub w okolicach zlewu ale nie za duzo. No, to tak gdybys pytala mnie o zdanie, hi hi hi !! Jezeli chodzi o luksfery w lazience to fajnie wygladaja te przy umywalce lub nad wanna. Nie pamietam jak zamierzasz rozplanowac lazienke. No to tyle mojego wymadrzania sie . Polecam sie na przyszlosc, pa. Dzięki siostrzyczko: to ja cię zapraszam na cały etap wykonczeń, będziesz naczelnym konsultantem do spraw ... wszelakich Liczę na następne konkretne uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 22.10.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Ciekawe inspiracje łazienkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.10.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 No pewnie, że przetrwacie!!!! I nie tylko to Narazie się nie układa ale jak ruszy to pewnie nie nadążysz materiału zwozić na budowę Nie martw się. Ja buduje pod presją bo za ogrodzeniem taka sama budowa goni do przodu. Raz ja mam doła, ze u mnie stoi robota a innym razem oni są wkurzeni że nic nie wychodzi Juz sie przyzwyczaiłam ale wiem jak to może denerwować i doskonale Cię rozumię. Weź to na olewkę. Powtarzaj sobie, że przecież kiedyś to zakończą i tak się stanie A co do przemoczonej wełny to ona chyba wysycha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.10.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Dzięki Mayland za słowa otuchy . Niestety ta huśtawka potrafi nieźle dać w kość... mnie nie motywuje najbliższa budowa, bo sąsiedzi jakoś strasznie długo budują, natomiast motywuje mnie zbliżająca się zima. W listopadzie już może być różnie... A z wełną jest tak, że pewnie wyschnie, ale będzie miała mniejsze właściowości izolacyjne. Nie jest to koniec świata, bo wełna jest na wyrost, są systemy, które nie stosują jej wcale. Tylko szkoda bo nie kosztowała 5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 25.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witaj Reniu, Jeśli Cię to może pocieszyć, to nie tylko Ty tak masz z fachowcami U nas totalne dno 6 paźdz. przyjechała więźba i leży Majster obiecywał że zacznie za dwa tygodnie, ale nie ma go do dziś. Ekipa która od kwietnia była umówiona do pokrycia dachu zarządała 3 tys. więcej niż było ustalone. Olałam ich, tym bardziej, że nie wiadomo czy w ogóle damy radę w tym roku przykryć dachówką Będę szczęścliwa jak uda się ubić dechy i położyć papę. Taka jest koncepcja na chwilę obecną, ale co będzie pokaże czas. Do zrobienia zostają kominy, ścianki działowe i wylewki na taras i ganek. Nie bardzo sobie to wyobrażam czasowo ale majster mówi: "Pani się nie martwi, będzie dobrze, nie takie ludzie mają problemy" Wesołego mamy majstra, prawda? Zaczynam powoli nabierać dystansu, bo zdrowie najważniejsze Pozdrawiam serdecznie. A propos, drewno na Twoich gankach wyrobione bardzo ładnie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 25.10.2007 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Właśnie zamierzałam zajrzeć do Grupy Sowiowolskiej, aby podpytać o postęp prac u ciebie a tu widzę, że też zmagasz się z "czynnikiem ludzkim". Jeśli nie znalazłaś nikogo do tej pory to zapytam tych moich czy podjeliby się zrobienia więźby i deskowania z papą. U mnie obiecują, że skończą za dwa tygodnie... Jakoś tego nie widzę, bo jest przerwa na Święto Zmarłych. Właściwie to jak nie murowali to nie mieliśmy do nich zastrzeżeń - więźbę postawili szybko i sprawnie w 5 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 25.10.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Mam zaplanowane na jutro spotkanie z majsterm i może wreszcie coś ustalimy Chętnie wzięłabym Twoją ekipę ale z tego co pamiętam muszą mieć nocleg, a ja nie mam im co zaproponować o tej porze roku. Zobaczymy co będzie jutro. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.10.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Renia Fajnie, że nie pada ci już na głowę Planujecie coś działać przez zimę? - my sobie odpuściliśmy, chociaż plany były ambitne wprowadzić się na święta Wiem jak może wkurzać ekipa, która nie myśli..... Specjanie architekt poszerzał nam schody, żeby były bardziej wygodne i funkcjonalne. A nasze łośki zrobiły je i tak po swojemu - w niektórych miejscach (na zakręcie) tam gdzie w projekcie jest szerokość 90 cm my mamy 79 cm Tak więc czeka nas jeszcze również przeróbka schodów - nie wiem czy będą kuć, czy burzyć i od nowa robić...... - NORMALNIE ZAŁAMKA Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 25.10.2007 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Właśnie poczytałam sobie trochę Twój dziennik-też mam synka , z którym zasypiam, potem budzę się w nocy i nie mogę spać Przyznaję, że przetrwaliście niejedno. Ale powolne budowanie ma też i swoje dobre strony, o których piszesz-wszystko można bardzo dokładnie przemyśleć. My moglibyśmy uniknąć kilku błędów i parę rzeczy zrobić bardziej funkcjonalnie, ale działaliśmy pod presją czasu. życzę powodzenia i będę śledzić dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 08.11.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Popatrzyłam na zdjęcia w dzienniku - ciesiołka pierwsza klasa. Do nas mają zjechać tynkarze. Tynki będą ostatnią "mokrą robotą" przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 11.11.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witaj Reniu, kotek sliczny U mnie niestety tez alergicy:cry: Moze wrzuc te wiadomosc na grupe sowiowolska. Jak Twoj dach? U nas nadal "robią" wiezbe A majster nadal mowi: Pani sie nie martwi o dach, Pani sie martwi o zdrowie I bardzo słusznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.11.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Nasza działka jest zasilana kotami sąsiada. U niego są trzy koty i wszystkie po kilka razy dziennie przechodzą przez nas. Nasza działka jest dla nich jedną wielką kuwetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 18.11.2007 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Renia co tam u cię Nie odzywasz się do nas Jak tam prace i co z kotkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts